وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از حمایت بیشتر دولت از برنامهنویسان و ایجادکنندگان دیتاسنترهای داخلی خبر داد. به گزارش «فرصت امروز» محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم افتتاح ترانزیت ارتباطی ایران و عراق درباره ایجاد دیتاسنترهای داخلی گفت: افرادی که قصد تشکیل دیتاسنتر داخلی را دارند از سوی وزارت ارتباطات حمایت خواهند شد و بدین منظور پهنای باند رایگان در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی افزود: در راستای حمایتهای دولت از بخش خصوصی، برای برنامهنویسان تلفنهای هوشمند که برای عموم، اپلیکیشنهای موبایلی طراحی میکنند نیز پهنای باند رایگان در نظر گرفته شده است و علاوه بر آن اپراتورهای تلفن همراه باید بخشی از درآمدهای خود از محل اپلیکیشنها را به برنامهنویسان داخلی اختصاص دهند.
وزیر ارتباطات در مورد حمایت از دیتا سنترهای داخلی افزود: به کسانی که در راستای ایجاد دیتا سنتر اقدام کنند، پهنای باند رایگان میدهیم و همینطور به برنامهنویسان موبایلی که برای مردم اپلیکیشنهای موبایل طراحی کنند، پهنای باند رایگان در نظر گرفته و مورد حمایت واقع میشوند. همچنین مقرر شده است، اپراتورهای موبایل بخشی از درآمد خود از محل اپلیکیشنها را به برنامهنویسان داخلی این نرمافزارها اختصاص دهند.
فاز دوم فیلترینگ هوشمند کلید میخورد
فاز نخست فیلترینگ هوشمند که حدود یک ماه گذشته روی شبکه اجتماعی اینستاگرام کلید خورده بود بهزودی برای سایر شبکههای اجتماعی اجرایی میشود. در اجرای فاز نخست از یک نرمافزار برای هوشمندسازی استفاده شد که 83 درصد موفقیت داشت با اجرای فاز دوم، دو نرمافزار جدید روی محتویات سایر شبکههای اجتماعی نظارت خواهند داشت.
وی افزود: ما موافق آلودگی در فضای مجازی نیستیم و طبق وظایف خود سعی در پاکسازی محتویات اینترنت داریم و با اجرای فیلترینگ هوشمند سعی داریم تا در راستای اهداف نظام، محتویات آلوده فضای مجازی را تفکیک کنیم و بر این اساس فاز اول پروژه فیلترینگ هوشمند که ماه گذشته بهصورت پایلوت با موفقیت اجرا شد، قرار است در فاز دوم روی سایر شبکههای اجتماعی اعمال شود. وی افزود: فاز دوم اجرای پروژه فیلترینگ هوشمند سه ماه زمان لازم دارد و بعد از آن وارد یک مرحله شش ماهه میشویم تا پروسه 10 ماهه اجرای فیلترینگ هوشمند کامل شود.
راهاندازی 2 موتور جستوجوی جدید
وزیر ارتباطات از راهاندازی دو موتور جستوجوی ملی در دهه فجر خبر داد و گفت: موتور جستوجوی ملی بهعنوان یکی از بخشهای مهم اجرای شبکه ملی اطلاعات است و براساس آن با همکاری دانشگاههای کشور موفق شدیم تا دو موتور جستوجوی جدید را تکمیل کنیم که در دهه فجر راهاندازی خواهند شد. واعظی درباره اخطاری که به اپراتور فیبر نوری داده شده است اظهار کرد: طبق آخرین گزارشات این اپراتور 200 میلیارد تومان سرمایه به پروژه فیبرنوری تزریق کرده است و ما پیشتر به این اپراتور اخطار دادیم تا این پروژه را فعال کند و در غیراینصورت در مورد آن تصمیمگیری خواهیم کرد.
وی درباره همکاریهای جدید بین ایران و عراق اظهار کرد: صحبتهایی برای ایجاد اپراتور مشترک بین دو کشور شده است و وزیر ارتباطات عراق با کلیات این پروژه موافقت کرده و قرار است بررسیهای بیشتری روی آن شود و نتیجه را به ما اعلام کنند. واعظی به سهم 36 درصدی داخلی از محتوای اینترنت اشاره کرد و گفت: امیدواریم این رقم تا سال آینده به 50 درصد برسد اما هدف ما این است که 80 درصد از محتویات اینترنت را داخلی کنیم و تنها 20 درصد آن خارجی باشد.
وی در مورد پیامکهای تبلیغاتی نیز گفت: وزارت ارتباطات مسئولیت نظارت بر محتویات پیامکها را ندارد اما کمیتهای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شده است که مسئولیت نظارت آنلاین بر محتویات پیامکهای انبوه را بر عهده دارد. وزیر ارتباطات درباره وضعیت سازمان فضایی نیز اظهار کرد: سازمان فضایی طبق اساسنامه زیرمجموعه وزارت ارتباطات است که در دولت قبل این سازمان به ریاست جمهوری منتقل شد، اما با تصمیمات گرفته شده در دولت تدبیر و امید دوباره این سازمان به وزارت ارتباطات منتقل میشود.
وی افزود: قصد منحل کردن سازمان فضایی کشور را نداریم و تصمیم داریم تا تمام بخشهای این سازمان با اهداف مدنظر در مورد ماهوارهها، تحقیقات فضایی و علوم فضا به کار خود ادامه دهد. وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: بعد از منتقل شدن سازمان فضایی به وزارت ارتباطات ماموریتهای جدید این نهاد اعلام خواهد شد.