شاخص کل بورس تهران در نخستین روز معاملاتی این هفته حدود 1.026 واحد افت کرد. که بیشترین تاثیر منفی در شاخص را نماد پارسان با 96 واحد و نماد فولاد با 90 واحد بر شاخص کل برجای گذاشتند. فشار فروش و قرمزپوش بودن اغلب نمادها از شاخصههای بازار بورس در روز گذشته بود، اغلب گروهها با معاملات منفی همراه بودند.
در گروه خودرویی به جز نمادهای خنصیر، خفنر و خلنت که در درصدهای مثبت نسبتا پایینی معامله شدند باقی نمادهای گروه با معاملات منفی همراه بودند و برخی از نمادها صف فروش شدند. در گروه سیمانی به جز سیمان فارس نو باقی نمادها منفی بودند. شیمیاییها نیز عمدتا در درصدهای منفی معامله شدند. داروییها در مقایسه با سایر گروههای بازار نسبتا متعادل دادوستد شدند. فلزات اساسی و پالایشگاهیها نیز قرمزپوش بودند. در مجموع کلیت بازار سرمایه در نخستین روز هفته منفی بوده و شاخص کل وارد کانال 74 هزار و 850 واحدی شد.
و اما در طول هفته:
خودروییها در اغلب روزها با معاملات منفی همراه بودند. در این گروه شرکت زامیاد در جدیدترین گزارش خود زیان هر سهم شرکت را براساس عملکرد واقعی 12 ماهه منتهی به 94/12/24 مبلغ 14 ریال اعلام کرده است. بانکیها نیز با معاملات منفی همراه بودند. در روزهای آخر هفته شاهد قرمزپوش بودن تمام نمادهای این گروه بودیم. در این گروه شرکت بانک گردشگری سود هر سهم خود را در گزارش نخستین پیشبینی منتهی به 95/9/30 شرکت، مبلغ 84 ریال پیشبینی کرده است. در گروه فلزات اساسی در برخی روزها، نمادهای گروه در درصدهای مثبت دادوستد شدند.
پالایشیها و شیمیاییها نیز در حاشیه منفی معامله شدند، گفتنی است در آخرین هفته بهار 95، کلیت بازار منفی بوده و اغلب گروهها با معاملات منفی همراه شدند. تا در نهایت شاخص کل در آخرین روز معاملاتی هفته با کاهش حدود 83 واحد در کانال 73 هزار و 877 واحدی متوقف شد.
روند منفی و نزولی همچنان در بورس تهران ادامهدار است و شاخص کل بورس تهران در این هفته به محدوده 73 هزار واحدی نیز نزول کرد. گفتنی است در آخرین هفته از فصل بهار شاخص کل با کاهش نزدیک به 2000 واحدی به پایینترین سطح خود در سال جاری رسید، به این ترتیب کارنامه بورس تهران در سال جاری چندان مطلوب نبوده و متاسفانه نااطمینانی و بیاعتمادی، دوباره میهمان بازار سرمایه شده است. الگوهای رفتاری بازار همچنان در حال تکرار است و در این بین، پابر جا بودن قسمتی از ریسک سیاسی بازار و همینطور ریسکهای سیاسی جدید بر بیرمقی بورس تهران دامن میزند. شایان ذکر است در حال حاضر بورس تهران گرایش بیشتری به سمت منفی بودن دارد. اما ریزشهای شاخص کل طی این هفته منطقی به نظر نمیرسد و بیشتر بعد هیجانی بازار را در بر میگیرد. البته دلایل زیادی وجود دارد که به نظر به شرایط منفی بازار سهام دامن زدهاند.
از جمله این دلایل میتوان ابهامات موجود در اجرایی شدن کاهش نرخ سود سپردهها و همینطور تمدید مهلت معافیتهای مالیاتی تجدید ارزیابی و انتخابات سال آینده در کشور یا انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا اشاره کرد. همچنین قیمت فلزات اساسی و نفت نیز با شرایط اقتصادی کشورها بهخصوص چین در ارتباط است که مجموع تمامی این عوامل میتواند تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم خود را بر بورس تهران بر جای بگذارد.
معاونت مالی و اداری شرکت سهام گستران