در نشست سالانه صندوق بینالمللی پول که قرار است این هفته در لیما برگزار شود، تمرکز اصلی سیاستگذاران روی کاهش رشد اقتصادی چین و تأثیر آن روی بقیه جهان خواهد بود. به گزارش رویترز، فعالیت در بخش کارخانهای چین در ماه سپتامبر دوباره کاهش یافت و نگرانیها را در این خصوص افزایش داد که اقتصاد این کشور ممکن است با سرعتی بیشتر از آنچه چند ماه پیش تصور میشد افت کند. این کاهش رشد تأثیر قابل توجهی بر اقتصادهای نوظهور و توسعهیافته خواهد داشت.
در همین حال، انتشار آمار ضعیف و غافلگیرکننده از بازار کار آمریکا در روز جمعه یک عامل نگرانکننده دیگر را به چشمانداز اقتصاد جهانی اضافه کرده و احتمال به تأخیر افتادن افزایش نرخ بهره در این کشور را افزایش داده است.
در حالی که بازار وال استریت در حال تجربه کردن بدترین دوره سه ماهه خود از سال 2011 تاکنون است، بازارهای مالی در سطح جهان نیز شاهد افت بودهاند، بنابراین هیأتهای شرکتکننده در نشست صندوق بینالمللی پول که عمدتا رؤسای بانکهای مرکزی کشورها و وزرای دارایی هستند، به دنبال اطمینان یافتن از این مسئله خواهند بود که چین اگر هم نمیتواند کند شدن رشد اقتصادیاش را متوقف کند، لااقل آن را تعدیل کند.
آمی یوان ژوانگ، اقتصاددان مؤسسه نوردیا گفت: «شرکتکنندگان در این نشست به دلیل نگرانی از کاهش شدید رشد اقتصادی چین، احتمالا تغییرات ساختاری دو سال آینده را به تأخیر خواهند انداخت و از رویکرد قدیمی یعنی اتکا به توسعه اعتبارات و سرمایهگذاری دولتی برای حمایت از اقتصاد جهانی بهره خواهند جست.» وی افزود: «به رغم آشفتگی در بازارهای مالی، ما همچنان یک کاهش رشد ملایم را برای دو سال آینده پیشبینی میکنیم.»