سه شنبه, ۶ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Tue, 26 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

هیأت تجاری پاکستانی که در رأس آن رئیس سازمان توسعه تجارت این کشور به ایران سفر کرده است در اتاق تهران حضور یافته و درباره چگونگی توسعه روابط دو کشور با هم گفت وگو کردند. مهدی جهانگیری، نایب رئیس اتاق تهران که این نشست تجاری را افتتاح کرد پاکستان را مهم ترین همسایه ایران نامید و حجم تجاری میان دو کشور را در مقایسه با مشترکات فرهنگی و تاریخی و مرز طولانی مشترک میان ایران و پاکستان ناچیز دانست.

 بخش خصوصی آماده مشارکت در صادرات برق به پاکستان

نایب رئیس اتاق تهران در پاسخ به «فرصت امروز» در این خصوص که با توجه به تحت تاثیر بودن روابط ایران و پاکستان از عوامل فشار در منطقه، این کشور در اولویت های اقتصادی روابطش با ایران چقدر جدی است، گفت: پاکستان در شرایط تحریم ها دوست ایران بود و همکاری های خوبی با ایران داشت، اما اینکه به کمترین حد ممکن رسیده ناشی از این است که شرایط و ابزارهای توسعه اقتصادی را در دست نداشتیم اما امروز این اهتمام وجود دارد. او با اشاره به صادرات برق از ایران توضیح داد: ما به عنوان بخش خصوصی در کنار دولت آماده این سرمایه گذاری هستیم، از سوی دیگر به نظر من همین سرمایه گذاری های دو کشور می تواند تعهد میان دو کشور را بالاتر برده و امنیت را برای ایران و پاکستان و منطقه بالا برده و حواشی در این حوزه را به حداقل برساند.

مهدی جهانگیری در این نشست با اشاره به حجم تجاری830میلیون دلاری میان دو کشور در سال گذشته، آن را ناچیز دانست و گفت: سهم پاکستان از تجارت خارجی با ایران کمی بیش از نیم درصد است و خوشبختانه در سفری که رئیس جمهوری به پاکستان داشتند افزایش این حجم تا 5 میلیارد دلار پیش بینی شده است. به گفته این مقام اتاق، همچنین در کمیسیون مشترک تجاری تصمیم گرفته شد طی پنج سال آینده سطح تجاری در هر سال به میزان 20 درصد افزایش یافته و به این رقم برسد. جهانگیری به سفر یک هیأت بلندپایه تجاری در سال 2012 از اتاق تهران به این کشور اشاره کرد و گفت: این سفر نتایج خوبی به همراه داشت اما به خاطر شرایط تحریم ها پیگیری جدی از سوی هیأت های پاکستانی صورت نگرفت، اما امروز ما آماده ایجاد زمینه های لازم برای افزایش هر چه سریع تر روابط تجاری هستیم. جهانگیری گفت: پروژه خط لوله در سال 2012 در دستور کار میان دو کشور قرار گرفت، هر چند هنوز به اتمام نرسیده ولی ما به عنوان بخش خصوصی، می توانیم به سهم خود در تسریع اتمام آن کمک کنیم.

او حمل و نقل، ایجاد خطوط پروازی، احداث و بهسازی خطوط ریلی و جاده ای را از عمده مشکلات میان دو کشور دانست، اما عدم گشایش ال سی و دیگر موانع بانکی را همچنان مهم ترین مانع میان دو کشور عنوان کرد. جهانگیری گفت: تشکیل بانک مشترک و تاسیس شعب بانک ها در هر دو کشور می تواند در حل این مسئله کارگشا باشد. نایب رئیس اتاق گفت: معدن، کشاورزی، بهداشتی و گردشگری از اهمیت بالایی در روابط تجاری اقتصادی میان دو کشور برخوردار است به خصوص در حوزه های دام، کشاورزی و بهداشتی تعامل بیشتری وجود دارد. او همچنین کاهش تعرفه ها را از سیدمحمد منیر، رئیس سازمان توسعه تجارت این کشور خواستار شد و آن را در مهار قاچاق و ایجاد بیشتر کانال های رسمی در روابط بین دو کشور تاثیر گذار دانست. تبادل بیشتر هیأت های تجاری میان دو کشور جهت بالا بردن اطلاعات و شناخت بیشتر تجار ایرانی و پاکستانی از دو کشور درخواست دیگر جهانگیری از سیدمحمد منیر بود.

رئیس سازمان توسعه تجارت پاکستان نیز در این نشست حجم تجارت میان دو کشور را در شأن دو کشور ندانست و گفت: 60درصد نفت و گاز پاکستان از ایران تامین می شود و در حال حاضر ایران از حجم 50میلیارد دلاری مبادلات تجاری با جهان برخوردار است که متاسفانه پاکستان سهم ناچیزی از آن را دارد.
سیدمحمد منیر با اشاره به اینکه افزایش مراودات تجاری در سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان نیز مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: در زمان اعمال تحریم ها، شاهد کاهش حجم مبادلات تجاری میان ایران و پاکستان بودیم، در حالی که پاکستان در سال 2009 معادل یک میلیارد دلار واردات نفت وگاز از ایران داشت. این مقام ارشد تجارت در کشور پاکستان، جدی ترین مانع بر سر راه توسعه مناسبات را تضعیف مبادلات پولی و مالی عنوان کرد و توضیح داد: با ایجاد شعب بانک ها در هر دو کشور می توانیم این مشکل را برطرف کنیم. او در عین حال، برقراری پروازهای مستقیم میان تهران و کراچی را یکی از زمینه های ارتقای سطح همکاری های اقتصادی برشمرد.

سرپرست هیأت تجاری پاکستان با اشاره به اینکه تا پیش از تحریم ها، عمده مبادلات دو کشور از طرف امارات صورت می گرفت، گفت: به دنبال برجام و رفع تحریم، امیدواریم که هر چه سریع تر روابط مستقیم تجاری میان دو کشور برقرار شود. سیدمحمد منیر با اشاره به اینکه طی روزهای جاری، نمایشگاه اختصاصی پاکستان در مشهد دایر است، گفت: بزرگ ترین نمایشگاه اختصاصی پاکستان طی بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار می شود. او تسهیل صدور ویزای تجاری برای تردد میان دو کشور را نیز مورد تاکید قرار داد و خواستار آن شد که ضمن برنامه ریزی برای اعزام هیات های تجاری، برای برگزاری نمایشگاه های تخصصی، زمینه سازی صورت گیرد.

رئیس سازمان توسعه تجارت پاکستان نیز همانند نایب رئیس اتاق تهران، وجود قاچاق میان دو کشور را آسیب جدی برای شکل گیری روابط اقتصادی دو طرف دانست و تاکید کرد که تلاش برای رفع این معضل باید در اولویت همکاری‎ها باشد. در این نشست همچنین مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران مبادله کالاهای تجاری میان دو کشور از طریق مبادی رسمی را مورد تاکید قرار داد و گفت: چنانچه بتوانیم مبادلات تجاری را برابر با استانداردها از طریق مبادی قانونی و رسمی پیش ببریم، قاچاق متوقف خواهد شد. به گزارش «فرصت امروز» اعضای این هیات 30نفره که به نمایندگی از 25 شرکت به ایران آمدند در بخش های پوشاک، صنایع دستی، تجهیزات پزشکی، جواهرات مواد غذایی و... فعالیت دارند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/60dFresY
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه