دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

اعضای هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی از تصمیم دولت در آزاد سازی نرخ ارز حمایت و اعلام کردند که تک نرخی شدن ارز خواسته ما بوده است اما تصمیم عجولانه وزارت نفت و ابلاغ مصوبه ای برای آزادسازی قیمت ارز در فروش ۲۰ محصول ویژه نفتی، بازارهای صادراتی فرآورده های نفتی را با بحران مواجه می سازد. 

بحران در بازارهای صادراتی فرآورده های نفتی

فرزان گلچین، رئیس هـیـات مـدیـره اتـحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی در نشست خبری روز گذشته، با بیان اینکه ابلاغیه جدید شرکت ملی پالایش و پخش از شقوق مختلف قابل بررسی و تامل است، گفت: با این ابلاغیه تغییراتی روی قیمت برخی از اقلام فرآورده های نفتی ایجاد شد که نگران کننده است. این تصمیم موجب شد گلایه مندی خود را به مسئولان ذی ربط اعلام کنیم، البته این گلایه به معنای مخالفت با تصمیم گرفته شده نیست. برای نمونه بخش خصوصی از همان ابتدا با یکسان سازی نرخ ازر موافق بوده است و بارها درخواست کرده برای جلوگیری از برخی رانت ها این امر محقق شود.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه با تغییر قیمت ها مخالف نیست، ادامه داد: تغییر یکباره و ناگهانی برخی فرآورده های نفتی تا سقف 30 درصد به دلیل یکسان سازی ارز و افزایش نرخ خوراک با افزایش قیمت نفت و تغییرات منطقه ای، نگرانی هایی را برای تعدادی از فعالان ایجاد کرده است.

گلچین با بیان اینکه با کاهش قیمت نفت، تاثیرات اعمال شده روی نرخ خوراک به کندی صورت می گیرد اما با افزایش قیمت نفت این تغییرات به سرعت انجام می شود، تاکید کرد: افزایش قیمت نفت در چند روز گذشته موجب افزایش نرخ خوراک شده است. فعالان این بخش در طول سال با شوک های متعددی مواجه می شوند و انتظار داریم قبل از تصمیم گیری در خصوص افزایش نرخ خوراک، با کارشناسان و اعضای اتحادیه صحبت شود تا ما نیز نظرات کارشناسی را اعلام کنیم.

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت در تمام سطوح رد نمی شود و در برخی موارد خاص نگرانی داریم، گفت: اینکه در عالم تجارت چه شرکتی چه میزان سود می برد، صحیح نیست، اصل مطلب این است که روش های تعیین قیمت به گونه ای صورت گیرد که صنعتی متضرر یا ورشکست نشود. بدون شک با ایجاد نظام رگولاتوری می توان به روشی مطمئن برای قیمت گذاری محصولات دست یافت.

گلچین با بیان اینکه برخی از موضع گیری های وزیر نفت مورد تایید ما است، تصریح کرد: تصمیم عجولانه وزارت نفت باید در چندمرحله عملیاتی می شد. چانه زنی ما به دلیل تقابل نیست. وقتی قوانین سلیقه ای نوشته شود با منافع ملی در تضاد خواهد بود.

حسن تاجیک، عضو هـیـات مـدیـره اتـحـادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی نیز ضمن تایید صحبت های گلچین درباره تک نرخی شدن ارز، گفت: ابلاغیه جدید شرکت پالایش و پخش که به نوعی سیاست وزارتخانه است، موجب شده تا خوراک مورد نیاز صنعت قیر به یکباره افزایش 30 درصدی داشته باشد، این رویه موجب کاهش صادرات در این صنعت خواهد شد و با وجود افزایش 15 درصد صادرات قیر در سال گذشته پیش بینی می کنیم در شش ماهه امسال فرآیند صادرات قیر با کاهش چشمگیری مواجه شود.

وی با بیان اینکه افزایش یکباره قیمت خوراک در کنار یکسان سازی نرخ ارز، میزان رقابت را از صادرکنندگان داخلی در سطح بین المللی خواهد گرفت، می گوید: اگر به جای تصمیم عجولانه با کارشناسان مذاکره شود، این اعتراضات شکل نمی گیرد. بخش خصوصی تنها به فکر منافع خود نیست. برای این بخش منافع ملی اولویت دارد و هرگز منفعت شخصی به منفعت ملی ارجحیت ندارد.

سعید رفیعی پور، رئیس کمیسیون پارافین اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی نیز در این نشست به موضوع خاصی اشاره کرد و گفت: جای تعجب است که چرا از تصمیمات دولت، شرکت های خارجی زودتر از شرکت های داخلی مطلع می شوند؟ بسیاری از صادرکنندگان فرآورده های نفتی قراردادهای بلندمدتی را با شرکت های خارجی منعقد کرده اند و حال باید با تغییر قیمت ها، متضرر شوند.

وی ادامه داد: اگر در تصمیم گیری های بخش دولتی، بخش خصوصی دخیل باشد، منافع ملی از دست نمی رود و سود نصیب شرکت های خارجی نمی شود. این اعتراضات به دلیل آزاد سازی نرخ ارز نیست حتی معتقدیم این آزاد سازی باید زودتر انجام می شد.

عباسعلی اسلامی، نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه بخش خصوصی از هیچ رانتی استفاده نمی کند، اعلام کرد: این واحدهای تولیدی دولتی هستند که از رانت استفاده می کنند اما چون از آنها حمایت می شود هیچ گاه شرایط شان را در خطر نمی بینند و در تمامی رقابت ها برنده هستند.

وی با بیان اینکه تصمیم اخیر وزارت نفت منجر به افزایش قیمت برخی از محصولات خواهد شد، تاکید کرد : شنیده می شود دولت به شرکت های تولیدی دستور داده است که حق افزایش قیمت ندارند و این تصمیم فشار دیگری را به تولیدکننده وارد خواهد کرد.

احمد ابوترابی، دیگر عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی در این خصوص گفت: اعتراض ما نسبت به ابلاغیه اخیر دولت به معنای این نیست که ما به دنبال رانت هستیم. بخش خصوصی قادر به رقابت با وزارت نفت و شرکت های وابسته به آن نیست اما سوال این است که دولت با این ابلاغیه ها به دنبال حمایت از بخش خصوصی است؟

ارتباط با نویسنده : ebrahimi1941@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ZhYDk5zU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه