اتحادیه کشاورزان انگلیس در بیانیهای اعلام کرده است که منافع کشاورزان این کشور با ماندن در اتحادیه اروپا حفظ و تقویت خواهد شد. این اتحادیه که 55هزار عضو دارد، همهپرسیای در بین اعضا برگزار کرده بود که در آن اکثریت قریب به اتفاق رأی به ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا دادند.
در این بیانیه آمده است که اعضای اتحادیه با توجه به تعدادی از مسائل، مثل تاثیری که خروج از اتحادیه اروپا میتواند بر صنعت کشاورزی و وجود نیروی کار داشته باشد و همچنین مذاکره و مشورت در مورد مسائل موجود در بخش کشاورزی، تصمیم به حمایت از باقیماندن بریتانیا در عضویت اتحادیه اروپا گرفتهاند.
این اتحادیه جزییات رأی اعضا را اعلام نکرده است، اما میورینگ ریموند، رئیس این اتحادیه میگوید که اکثریت غالب اعضا به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادهاند. «ما بر این باوریم که ماندن در عضویت اتحادیه اروپا به نفع صنعت کشاورزی انگلیس است. در تمام نظرسنجیهایی که در اتحادیه برگزار شده است، اکثریت قابل توجه اعضا رأی به ماندن دادهاند.» به گفته ریموند، این اتحادیه در سه هفته گذشته 28 جلسه در سراسر کشور داشته است. «ما با 3 یا 4هزار نفر از اعضا گفتوگو کرده و نظر آنها را در جلسات اتحادیه مطرح کردیم.»
با آنکه اتحادیه کشاورزان انگلیس تمامی کشاورزان این کشور را در بر نمیگیرد، اما تصمیم آنها تاثیرگذار خواهد بود. این اتحادیه بهعنوان یک سازمان شناخته شده به اطلاعات و کارشناسانی دسترسی دارد که کشاورزان معمولی از آن بیبهره هستند. در چند هفته گذشته کشاورزان و تعداد زیادی از افرادی که با صنعت کشاورزی در ارتباط هستند، با این اتحادیه تماس گرفته و تصمیم این اتحادیه را جویا شدهاند. حالا پس از اعلام نظر نهایی اتحادیه، تصمیم با خود کشاورزان است.
براساس اعلام اتحادیه کشاورزان بریتانیا، بیش از 70درصد کشاورزان این کشور عضو اتحادیه هستند. با این حال جورج اوستیس، وزیر کشاورزی انگلیس که طرفدار خروج این کشور از اتحادیه اروپاست میگوید: «تمامی مشکلاتی که اتحادیه کشاورزان انگلیس از آن شکایت دارند، همگی از عواقب مستقیم قانون ناکارآمد اتحادیه اروپاست. من طی دو سال و نیم گذشته تمام قوانین اتحادیه اروپا را زیر و رو کردهام و به این نتیجه رسیدهام که با خارج شدن از نظارت اتحادیه اروپا، انگلیس میتواند قوانین مناسب با خود را وضع کرده و از شرایط بهتری برخوردار باشد.» اوستیس بر این باور است کشاورزانی که «خواهان ایجاد تغییر و آیندهای بهتر» در عرصه کشاورزی هستند باید به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رأی دهند.
ماه گذشته دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس که طرفدار ماندن انگلیس در عضویت اتحادیه اروپا است، هشدار داد که صنعت کشاورزی انگلیس در صورت خروج این کشور از اتحادیه اروپا ضرر خواهد کرد. وی گفت: در صورت خروج انگلیس از اروپا، کشاورزان ممکن است فقط در بخش صادرات گوشت گوسفند و گوساله 330میلیون پوند ضرر کنند.
در این میان اوون پترسون، وزیر سابق محیط زیست انگلیس معتقد است که خارج شدن از اتحادیه اروپا به نفع کشاورزان انگلیس است. براساس آمار ارائه شده، کشاورزان انگلیسی در سال 2015، مبلغ 2.3میلیارد پوند از اتحادیه اروپا یارانه دریافت کردند. علاوه بر این آنها به سرمایه 3.9میلیارد پوندی که اتحادیه اروپا به پروژههای توسعه مناطق روستایی اختصاص داده است، دسترسی دارند. اوستیس به کشاورزان انگلیس قول داده است که در صورت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، کشاورزان همان میزان یارانه را از دولت انگلیس دریافت خواهند کرد.
به عقیده پترسون، با خارج شدن از اتحادیه اروپا، انگلیس میتواند قوانین یارانهای و سیاستهای محیط زیستی مربوط به خود را ارائه و اعمال کند. همه پرسی در مورد ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا یا خارج شدن از این اتحادیه در روز 23 ژوئن برگزار خواهد شد.
منبع: بیبی سی