1- ایران خودرو
همانطور که در تصویر مشخص است قیمت در یک محدوده تراکمی 45درصد در حال نوسان است. هر بار قیمت به محدوده 2250 ریال میرسد با افزایش تقاضا همراه میشود و در محدوده قیمتی 3350 ریال با فشار عرضه کاهش پیدا میکند. معاملهگران میتوانند این دو محدوده قیمتی را معیار ورودها و خروجهای خود قرار دهند. تا زمانی که قیمت در این محدوده نوسان میکند استراتژی غالب نوسانگیری است.
2- مپنا
نوسانات سهام مپنا در یک سال اخیر بین 6000 تا 8400 ریال یعنی در یک محدوده 40درصد در نوسان بوده است. در این سهم که در طول 365 روز اخیر چهار بار از سطح شش هزار ریال رشد داشتهایم و دو بار هم از 8400 ریال شاهد افزایش عرضه بودهایم، استراتژی غالب نوسانگیری است. تا زمانی که قیمت در این محدوده خنثی با رفتار نوسانی بودن مواجه است، بهترین تکنیک برای ورود و خروج، معیار قرار دادن همین محدوده برای نوسان است.
3- بانک ملت
بانک ملت در یک سال اخیر در محدوده 1800 تا 2300 ریال نوسانی بوده است. محدوده نوسان این سهم 27درصد است و در یک سال اخیر سه بار از سقف و سه بار از کف برگشت داشته است. در سهام بانک ملت که نوسان محدودتری نیز دارد میتوان همان استراتژی نوسانگیری در یک محدوده مشخص را بهعنوان تکنیک معاملاتی نوسانگیری در نظر گرفت.
4- نتیجهگیری
همانطور که در سه تحلیل فوق مشاهده شد، در یک سال اخیر در هر سه سهم ایران خودرو، مپنا و بانک ملت که جزو سهام پیشرو در بازار نیز هستند شاهد پدیده رفتار مشابه نوسانی در یک محدوده مشخص بودیم. نظر به اینکه سه سهم در سه صنعت نیز کاملا متفاوت است، میتوان نتیجه گرفت که رفتار حرکتی یک سال اخیر بازار متاثر از عوامل بیرون بازاری مثل مذاکرات هستهای، سیاستهای ضد تورمی دولت، رکود فراگیر اقتصادی و.... است و اکثر سهام بازار پس از نوسانات منفی در یک محدوده مشخص مورد معامله نوسانگیران بزرگ قرار میگیرد، در نتیجه یک معاملهگر خوب و حرفهای در بازار سرمایه تا زمانی که قیمت از این محدوده خروج نکرده باید بهدنبال فرصتهای نوسانگیری در محدوده مشخص شده باشد و در صورت خروج پرقدرت از این محدوده به دنبال یک حرکت پر قدرت رونددار باشد.