صنایع پلاستیک کشور درحالحاضر به دلیل مسائل مختلفی که همه فعالیتهای تولیدی متاثر از آن است روزهای خوبی را سپری نمیکند. عدمتناسب میزان سرمایهگذاری و سودآوری در صنایع پلاستیک و بالا بودن هزینههای تولید از جمله هزینههای نیروی کار، انرژی، مواد اولیه، استهلاک بالای تجهیزات و دستگاهای موجود در این صنعت همه و همه سبب شده تا اغلب کارگاههای تولیدی که در این بخش فعالند یا به تعطیلی کشیده شوند یا با حداقل ظرفیت خود مشغول به کار باشند.
از سوی دیگر، افزایش واردات کالاها و دستگاههای چینی به قیمتی که تولیدکنندگان و سازندگان دستگاههای این بخش توان رقابت با آن را ندارد سبب شد مشکلات صنایع پلاستیک کشور و فعالان این بخش دوچندان شود. امروزه فرهنگ غالبی که در کشور ما جاافتاده و تا حد زیادی نگرانکننده شده این است که تولیدات ایرانی فاقد کیفیت لازم هستند و با این فرهنگ به راحتی بازار خود را در اختیار تولیدکنندگان خارجی قرار میدهیم و زمینههای اشتغال را از جوانانمان میگیریم که پدیدهها و عوارض اجتماعی را هم به دنبال دارد که نتیجه مستقیم بیکاری است.
بعد دیگر قضیه مربوط به مسائل فنی کار میشود. عدمآموزش صحیح و پایین بودن سطح دانش نیروی کار و حتی کارفرما در بخش صنایع پلاستیک هزینههای بسیار زیادی را به جهت صدمه دیدن نیروی کار و افزایش استهلاک دستگاه و غیره به بخش تولیدی تحمیل میکند و پیامدهایی نظیر: 1- بالا رفتن هزینههای تعمیر و نگهداری 2-کاهش میزان تولید روزانه به دلیل عدمشناخت صحیح از دستگاه و قالب و ظرفیتهای تولیدی آن 3-عدمتناسب میان دستگاه و قالب و آسیب رساندن به تجهیزات تولید و... را به دنبال دارد و تا حد زیادی فعالان این صنعت را از رقابت با کالاهای خارجی باز میدارد.
مسئله دیگر به مباحث مدیریتی بازمیگردد که مشکل تمام بخشهای اقتصادی کشور است. عدمبرنامهریزی در فرآیند تولید بهویژه در مقوله افزودن شیفتهای دوم و سوم کاری در این صنعت بهرهوری و کارایی تولید را بهشدت کاهش میدهد و دلیل اصلی این امر در پایین بودن سطح در آمدی کارگران نسبت به سایر اقشار جامعه است بنابراین اغلب کارگران شیفتهای دوم و سوم کاری در شیفت قبلی در جای دیگری مشغول به کار بوده و توان کار و تمرکز لازم را نداشته و همین امر وقوع حوادث و تلفات زیاد را در کار به دنبال دارد بنابراین تولید در شیفتهای دوم و سوم کاری به صرفه نخواهد بود.
نکته بعدی بالا بودن نرخ سود بانکی در مقایسه با فعالیتهای تولیدی است. محدودیت بازار و نبود قانون کپیرایت در زمینه ارائه طرحهای جدید و مشکل تامین مواد اولیه در تولید برخی کالاهای خاص در صنایع پلاستیک مانند کالاهای پزشکی و قطعات تقویتشده نیز از دیگر مشکلات این بخش است.