نزول شاخص از مدار 76 هزار و 600 واحدی و کاهش قیمت سهام تاکنون موجب شده نقدینگی از بازار سهام خارج شود؛ بهگونهای که در حال حاضر با توجه به نقدینگی موجود در بورس رشد قیمتی تنها برای برخی از سهام شرکتهای بورسی امکانپذیر است. نزول شاخص از مدار 76 هزار و 600 واحدی و کاهش قیمت سهام تاکنون موجب شده نقدینگی قابل توجهی از بازار سرمایه خارج شود؛ بهگونهای که در حال حاضر با توجه به نقدینگی اندک موجود در بورسرشد قیمتی تنها برای برخی از سهام شرکتهای بورسی امکانپذیر است.
این کارشناس بازار سهام در گفتوگو با بورس نیوز ضمن بیان مطالب فوق با اشاره به اینکه از نگاه چارتیستی بازار سهام نیازمند تداوم روند مثبت طی چند روز متوالی بوده است، اظهار داشت: در ماههای اخیر، ریزشهای مکرر قیمت سهام شرکتها و درنتیجه خروج نقدینگی از بازار سهام، منجر به شکسته شدن پیوت (محدوده حمایت سالانه) شاخص بورس شده است که بایستی برای خروج از شرایط کنونی تزریق نقدینگی به بازار سهام در دستور کار قرار گیرد.
محمد فیضبخش، شاخص بورس در مدار 66هزار واحدی را دارای حمایت چارتیستی دانست و افزود: شکست حمایت شاخص بورس در مدار 66هزار واحدی میتواند آغاز یک روند نزولی دیگری را برای بازار سهام در پی داشته باشد، زیرا حمایت بعدی شاخص در مدار 63 هزار واحدی محاسبه شده است.
از سوی دیگر وی با اشاره به احتمال تعطیلی برخی از شرکتهای پتروشیمی و توقف تولید آنها تا چند روز آینده گفت: در فصل زمستان برخی از شرکتهای پتروشیمی به دلیل قطعی گاز اقدام به تعطیلی مجتمعهای تولیدی خود میکنند؛ همانند اتفاقی که در صنعت سیمان افتاد و اکنون شرکتهای سیمانی نیز به دلیل قطعی گاز تولیدات خود را متوقف کردهاند که این موضوع نیز شرایط را دشوارتر میکند که باید مورد توجه قرار گیرد. فیضبخش در ادامه نرخ رشد تورم سالانه کشور را 19 درصد اعلام کرد و افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده بایستی با توجه به چشمانداز افق سال 1404، نرخ فروش محصولات داخل کشور به سوی آزادسازی سوق داده شوند و قیمت دلار نیز به صورت تصاعدی محاسبه شود.
این کارشناس بازار سهام حداکثر نرخ دلار آزاد داخل کشور را تا پایان سال جاری سه هزار و 800تومان برآورد کرد و یادآور شد: در شرایط کنونی جلوگیری از رشد نرخ دلار میتواند منجر به افزایش یکباره قیمت ارز در سال سوم دولت یازدهم تا نرخ هفت هزار تومان هم بشود.