تولید ماشین آلات معدنی در کشور به میزان تقاضا برای خرید این نوع تولیدات بستگی دارد. در حال حاضر تقاضا برای تامین این نوع ماشین آلات از طریق واردات پاسخ داده می شود، اما وارد کنندگان بر این باورند که در صورت حمایت دولت از برنامه ریزی برای تولید این نوع ماشین آلات در کشور، نیازهای بازار ایران نه از واردات که از تولید داخلی تامین خواهد شد.
مـــرتــضـــی دلال زاده، مدیرفروش (بخش معدن) شرکت اطلس کوپکو که در زمینه واردات ماشین آلات و تجهیزات معدنی فعالیت دارد، درباره این بازار به «فرصت امروز» می گوید: شرکت ما حدود 10 سال است که در زمینه واردات ماشین آلات و تجهیزات معدنی از بخش اکتشاف تا استخراج فعالیت دارد. متاسفانه تمامی محصولات ما وارداتی است و تاکنون امکان و حمایتی برای تولید در داخل کشور وجود نداشته است.
او ادامه می دهد: علاوه بر مشکلاتی که مانع تولید در داخل بود، وضع تحریم ها هم خود مزید بر علت شد و این صنعت را در ایران از تکنولوژی روز دنیا محروم کرد. البته ما سعی کردیم در دوران تحریم ها دست از تلاش برنداریم و با تغییر برخی راه ها و شیوه ها، محصولات مورد نیاز بخش معدن را به کشور وارد کنیم که خوشبختانه در این راه موفق بودیم.
دلال زاده در این باره توضیح می دهد: اما طی این سال ها مشکلات بانکی و عدم ارتباط مستقیم با جهان ما را با مشکلاتی مواجه کرد و امیدوار به دوران پساتحریم بودیم که متاسفانه این دوران هم برای حل این مشکلات به ما کمک نکرد.
او با تاکید بر اینکه همچنان مشکلات و محدودیت های بانکی و نقل و انتقال پول برای شرکت های ایرانی وجود دارد، می گوید: بازار ماشین آلات معدنی در حال حاضر با رکود مواجه است که دلیل مهم آن به عدم نقل و انتقال پول در کشور برمی گردد که کاهش حجم فروش و تقاضا را در پی داشته است.
محمد شهدل، مدیرفروش شرکت حفارماشین که از جمله شرکت هایی است که ماشین آلات و تجهیزات معدنی را از کشورهای چین و لهستان به کشور وارد می کند، دراین باره به «فرصت امروز» می گوید: ایران از جمله بازارهایی است که به دلیل پتانسیل بالای خود توانسته نظر شرکت های جهانی را به خود جلب کند، اما به دلیل مشکلات اقتصادی و وضع تحریم ها با مشکلات متعدد و نوسان مواجه شده است.
او ادامه می دهد: از طرفی به دلیل اینکه بر سر راه بازرگانان در بخش معدن سنگ اندازی هایی می شود، ماشین آلات مصرفی در ایران از تکنولوژی روز دنیا عقب مانده و همچنان رویه سنتی خود را در پیش گرفته اند و با وجود اینکه تحریم های ایران لغو شده است، همچنان با رکود در این بازار مواجه هستیم.
شهدل با تاکید بر پیشرفت و نقش تاثیرگذار کشورهایی مثل استرالیا و برزیل در بازار مواد معدنی، می گوید: درخواست بزرگ واردکنندگان صنف ماشین آلات معدنی و صنایع معدنی حمایت از تولید در داخل توسط دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت است. زیرا اگر از ما حمایت های معنوی بشود، می توانیم به راحتی کارخانه های تولیدی در ایران راه اندازی کنیم.
به گفته شهدل، این شرکت تا پایان سال با همکاری یک شرکت چینی، کارخانه تولید ماشین آلات معدنی را در محدوده تهران تا قم احداث خواهد کرد.
روح الله رضانیا، قائم مقام فروش شرکت چین ران ماشین فعال در زمینه واردات ماشین آلات و تجهیزات معدنی و عمرانی از چین از دیگر فعالان این حوزه است که او هم اعتقاد دارد به دلیل توقف پروژه های عمرانی و رکود اقتصادی در کشور، تقاضای ماشین آلات و تجهیزات معدنی و عمرانی کاهش چشمگیری داشته و باعث شده تا بازار از شرایط خوبی برخوردار نباشد.
او درباره برنامه های آینده این شرکت با اشاره به اینکه منتظر دریافت سیگنال های خوب از بازار هستیم، می گوید: اگر نشانه هایی از رشد و شکوفایی اقتصادی در کشور وجود داشته باشد ما هم برنامه هایی برای راه اندازی خط تولید ماشین آلات و تجهیزات معدنی در کشور داریم.
به گفته رضانیا، برجام در بازار تاثیرات خوبی داشته اما تاکنون هیچ نشانه خاص و ملموسی برای تجار نداشته است.
ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com