رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در دیدار با رییس، مدیر ارتباطات بینالمللی، رییس دپارتمان اقتصاد خرد و پژوهشگر ارشد موسسه مطالعات مالی دانشگاه رینمن چین، بر ارتقا و افزایش همکاری تجاری میان چین و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
به گزارش شاتا، «محمدرضا رضوی» در این دیدار گفت: تعاملات ما میتواند از سویی در حوزههای پژوهشی و آموزشی و رفع نیازهای مطالعاتی دو موسسه و از سویی دیگر در سطح بالاتر ارتقای روابط تجاری- صنعتی میان دو کشور باشد.
وی با اشاره به سابقه روابط تجاری ایران و چین افزود: چین به یکی از قدرتهای بزرگ اقتصادی جهان تبدیل شده و درحالحاضر یکی از مهمترین شرکای تجاری ما محسوب میشود.
رضوی ادامه داد: البته مصرفکنندگان ایرانی از کیفیت برخی از کالاهای چینی ناراضی هستند، بهطوریکه معمولا به سازمان استاندارد به دلیل صدور مجوز برای واردات چنین کالاهای با کیفیت نازلی اعتراض میکنند. بنابراین تولیدکنندگان چینی برای جلب رضایت مشتریان ایرانی باید نسبت به عرضه کالاهای با کیفیتتر اقدام کنند تا تصویر ذهنی ایجاد شده رفع شود.
همچنین در این دیدار «ونگ ون»، رییس موسسه مطالعات مالی دانشگاه رینمن با بیان اینکه اقتصاد چین به سرعت در حال رشد است و این کشور نخستین همتای تجاری ایران به شمار میرود، ابراز امیدواری کرد که در سه تا پنج سال آینده میزان این همکاریها افزایش بیشتری یابد.
وی بر افزایش همکاریهای تجاری بین ایران و چین در زمینههایی به غیر از نفت و پتروشیمی از جمله زیرساختهای اساسی و شهری تاکید کرد و گفت: تواناییهای بالقوهای بین دو کشور برای افزایش همکاری تجاری و صنعتی وجود دارد. رییس موسسه مطالعات مالی دانشگاه رینمن، با اشاره به اینکه ظرفیتها و پتانسیلهای تجاری و اقتصادی مهمی میان دو کشور وجود دارد، افزود: مشکل موجود در این زمین، سیستم مالی و پولی مبتنی بر دلار در ایران است که برای گردشگران و فعالان کسبوکار چینی مانع ایجاد میکند.
به گفته وی، اگر این سیستم تغییر کند و شرایط لازم برای استفاده از کارتهای اعتباری مبتنی بر پول چین (یوآن) فراهم شود، میزان مبادلات تجاری و همینطور، صادرات گردشگری ایران به چین افزایش قابلتوجهی پیدا میکند. بنابراین باید سیستم مالی مناسبی در ایران بر مبنای یوآن طراحی شود تا سطح تجارت میان دو کشور ارتقا یابد.
رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی ضمن تاکید بر هدف راهبردی چین در جااندازی یوآن و تقویت آن بهعنوان پول مهم جهانی، آن را موضوعی خارج از حیطه اختیارات موسسه دانست و اظهار امیدواری کرد که محدودیتهای مالی و پولی بین دو کشور با همکاری طرفین برطرف شود.