مدت نگهداری شارژ در گوشیهای هوشمند یکی از مهمترین دغدغههای کاربران برای انتخاب یک تلفن هوشمند است که فقط به سختافزار
اسمارت فونها مربوط نمیشود بلکه مدیریت بر عملکرد باتری که توسط سیستم عامل اعمال میشود نیز نقش مهمی ایفا میکند.
گوگل ادعا کرده که در اندروید تازه عملکرد باتری نسبت به نسخه کیتکت بهبود یافته و کاربران با استفاده از آن میتوانند زمان بیشتری را بدون استفاده از برق مستقیم با تلفن هوشمند خود بگذرانند.
گوگل در اندروید L از یکسری برنامههای جدید تحت عنوان «پروژه ولتا» به منظور بهرهوری در مصرف انرژی استفاده کرده است. دو عنصر اصلی این پروژه برنامهای به نام Battery Historian و همچنین بهرهگیری از APIهای جدید به منظور کمکردن میزان مصارف ناخواسته باتری است.
تیم تحقیقاتی ars technica برای اثبات این ادعای گوگل تستها و آزمایشهایی را روی گوشی نکسوس 5 که مجهز به اندروید L بود انجام داد.
برای انجام این تست تنها روی یک دستگاه نکسوس 5 سیستم عاملهای کیتکت و سپس اندروید L نصب شد تا آزمایش انجام شده با دقت هرچه بالاتر انجام شود. پس از هر نصب نیز تست اختصاصی Ars Technica اجرا میشد. تست اختصاصی این گروه به این صورت است که در گوشی متصل به وایفای، صفحات اینترنتی هر 15 ثانیه یکبار رفرش میشود تا باتری به شکل کامل خالی شود. نکسوس 5 در نهایت در سیستم عامل اندروید L عمری 471 دقیقهای را تجربه کرد و در اندروید کیتکت نیز تا حداکثر 345 دقیقه خود را زنده نگه داشت؛ عدد و رقمی که میزان 36 درصد عمر بیشتر را در اندروید L نشان میدهد.