رییس موسسه تحقیقات آب گفت: باروری ابرها در ایران موجب افزایش پنج تا 20 درصدی بارش در مناطق اجرای طرح میشود.
به گزارش ایرنا، مرتضی افتخاری با بیان اینکه در سال آبی جاری بحث باروری ابرها بهصورت جدی در ایران اجرا خواهد شد، اظهار کرد: امسال استانهایی در برنامه قرار گرفتهاند که مطالعه امکانسنجی بارورسازی در آن اتفاق افتاده باشد یا آنکه مبتنی بر اطلاعات موجود و کامل بتوان این کار را انجام داد؛ در غیراین صورت اجرای بارورسازی نمیتواند موثر باشد.
وی از استانهای اصفهان، کرمان، فارس، یزد، آذربایجان شرقی و غربی، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، تهران، گیلان، مازندران و گلستان برای اجرای طرح نام برد و افزود: روش باروری به لحاظ هزینههای استحصال آب از تمام روشها مقرونبهصرفهتر است و در بیشترین حد خود قیمت تمام شده هر مترمکعب آب 60 تومان برآورد شده؛ درحالیکه در روشهای دیگر تا دو هزار تومان نیز هزینه انجام میشود.
وی ادامه داد: مقدار مجاز غلظت نقره در آب شرب 50 میکروگرم در هر لیتر است. این مواد سالهاست که در باروری ابرها در همه جهان استفاده میشود و بیشترین مقدار گزارش شده نقره در آب شش برابر کمتر از حدمجاز است، از اینرو این مقدار نمیتواند تهدیدی برای محیطزیست باشد.
وی با اشاره به لزوم افزایش امکانات فنی کشور برای توسعه طرح بارورسازی ابرها، افزود: در زمان حاضر برای انجام بارورسازی به روش هوایی فقط دو فروند هواپیما در اختیار مرکز بارورسازی ابرهاست درحالیکه طبق استاندارد و با توجه به گستره جغرافیایی ایران به پنج فروند نیاز است.