نخستین بخش ازتأسیسات تولید برق از صفحات خورشیدی در صحرای مراکش به بهرهبرداری رسید. این کشور گام بزرگی در جهانی شدن انرژی تجدیدپذیر برداشته است. این نیروگاه روی زمینی به وسعت ۴۵۰ هکتار احداث شده است و در آن ۵۰۰ هزار آینه کوژ به بلندای ۱۲ متر قرار دارد که مانند گل آفتاب گردان، در طول روز به سوی خورشید در گردشاند. به گزارش هفته نامه TelQuel مراکش، نیروگاه نور۱ در تاریخ ۴ فوریه در صحرای جنوب شهر ورزازت شروع به کار کرده است. این نیروگاه خورشیدی ترمودینامیک یکی از بزرگترینها در دنیاست و نخستین بخش از یک مجموعه بزرگ برقی در جهان است.
تا سال ۲۰۱۸ در این نیروگاه ۳ بخش دیگر با ظرفیت تولید ۵۸۰ مگاوات برق اضافه خواهد شد. به گزارش TelQuel این نیروگاه به بزرگترین مجموعه خورشیدی چند فناوری بدل خواهد شد. این صفحات خورشیدی، روغن انتقال حرارت را که نوعی روغن ترکیب شده با آب است گرم میکند. این روغنها تبدیل به بخار میشوند و به داخل توربینها میروند و برق تولید میکنند.
ظرفیت تولید برق نیروگاه نور۱ به ۱۶۰ مگاوات میرسد. این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا نیروگاهی ترمودینامیک با ظرفیت ۳۷۷ مگاوات وجود دارد. در چشمانداز سال ۲۰۲۰ نیروگاه خورشیدی مراکش تولید ۲ گیگاواتی برق را در دستور کار خود قرار داده است.