حسین طوسی، رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل UPVC «مشکلات مالی» برای بازپرداخت تسهیلات بانکی و «عدم تامین مواد اولیه» را از جمله مشکلات مهم این صنعت عنوان کرد.
طوسی در ادامه افزود: به دلیل اینکه صنعت پروفیل UPVC از جمله صنایع پایین دستی پتروشیمی است، طی سالهای اخیر با کمبود پودر پی وی سی که از جمله مواد اولیه این صنعت است، مواجه شدهایم.
وی در ادامه درباره این موضوع توضیح داد: شرکتهای پتروشیمی با نوسان در عرضه محصول، قیمتها را کنترل میکنند که در برخی مواقع این افزایش یا کاهش قیمت طبیعی است. از سویی دیگر، این شرکتها تمایل زیادی برای صادرات پتروشیمی دارند که بالطبع باعث کاهش عرضه در داخل میشود و متاسفانه آن میزان کمی هم که در کشور عرضه میشود، نه تنها به دست مصرفکننده واقعی نمیرسد بلکه خریداران این محصولات در داخل، شرکتهای مجازی و دلالان هستند.
رئــیـس انــجــمــن تـولـیـدکنندگان پروفیل UPVC افزود: شرکتهای مجازی با استفاده از معافیتهای مالیاتی سهم زیادی از مواد اولیه عرضه شده در بورس را خریداری کرده و در بازار سیاه عرضه شده یا به خریداران خارجی میفروشند.
فروش محصول به داخل گرانتر از خارج
یکی دیگر از نکاتی که طوسی به آن اشاره کرد، گرانفروشی مواد اولیه در بازارهای داخلی است. او توضیح داد: بهای تعیین شده برای فروش محصول اولیه در بازارهای داخلی معمولا 100 تا 200 دلار در هر تن گرانتر از قیمتهای صادراتی است، بنابراین تولیدکنندگان داخلی برای خرید مواد اولیه مورد نیازشان باید هزینه این مواد را به قیمت صادراتی پرداخت کنند.
طوسی در توضیح این موضوع به «فرصتامروز» گفت: متاسفانه در کشور ما به دلیل نرخ سود تسهیلات و سایر هزینههای موجود در روند تولید محصول، قیمت تمام شده محصول بالا است که این مسئله باعث میشود تولیدکننده محصول خود را با قیمتی بالا در بازار داخلی عرضه کند اما در بازار خارجی و صادراتی به دلیل اینکه باید در چرخه رقابت با سایر کشورها باقی بماند مجبور است محصول خود را با قیمتی پایینتر از داخل عرضه کند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل UPVC درباره مشکلات این صنعت اظهار کرد: بالا بودن هزینههای مالی، گران بودن مواد اولیه، واردات بیرویه و عدم اعمال تعرفههای حمایتی گمرک باعث شده نهتنها قادر به رقابت و صادرات نباشیم، بلکه بازار داخلی خود را هم از دست دادهایم.
طوسی درباره اینکه تعرفه واردات پروفیل یوپیویسی قبلا 32 درصد بود، گفت: دو سال پیش به یکباره این رقم به 15 درصد کاهش یافت و بعد از برگزاری چهار جلسه در کمیسیون ماده یک، در نهایت به 20 درصد رسید.
صنعتی با قدمت 10 سال
رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل UPVC درباره این انجمن گفت: انجمن تولیدکنندگان پروفیل UPVC متشکل از 50 شرکت تولیدی و کارخانه است که در اقصی نقاط جهان در حال فعالیت هستند. صنعت پروفیل UPVC از جمله صنایع نوپا با عمر 10 ساله است که علاوه بر ورود تکنولوژیهای جدید در صنعت ساختوساز کشور، توانسته تاثیر زیادی بر بهینهسازی مصرف سوخت و جلوگیری از اتلاف انرژی بگذارد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پروفیل UPVC در پایان این نشست خبری که با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: مجموع این شرایط باعث شده شرایط کار برای تولیدکنندگان پروفیل UPVC بسیار سخت باشد و طی این مدت تمامی این مشکلات با سازمانها و مراجع ذی ربط مطرح و قولهایی هم از سوی آنها داده شده است اما همچنان این مشکلات ادامه داد. همه اعضای این انجمن تمام تلاش و توان خود را معطوف به سرپا نگه داشتن این صنعت کردهاند.
ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com