در دوره پهلوی دوم اسکناسها از پنج ریال تا هزارتومان تقسیمبندی میشده است، یعنی ارقام اسکناسها به ترتیب پنج، 10، 20، 50، 100، هزار، پنج هزار و 10 هزار ریال بوده است. بالاترین رقم اسکناسی که از 1323 تا سال 1340 در دوره پهلوی دوم چاپ شده، 100 تومانی بوده است اما از سال 1340 به بعد ارقام پنج هزار و 10هزار ریال هم چاپ شده است. اسکناسها در دوره پهلوی دوم از سال 1323 تا سال 1337 توسط بانک ملی چاپ و از سال 1340 تا سال 1357 توسط بانک مرکزی چاپ میشده است.
چاپ اسکناس در دوره پهلوی دوم درخصوص یک مبلغ خاص بهصورت سری و در یک زمان و تاریخ معین بوده است، به طوری که چاپ اسکناس پنج ریالی در دوره پهلوی دوم فقط یکسری و آن هم در سال 1323 بوده و بعد از آن چاپ اسکناس 10 ریالی تا سال 1340 ادامه داشته است و بعد از سال 1340 هم چاپ اسکناس 20 ریالی شروع شده است.
در دوره پهلوی دوم برخلاف دوره پهلوی اول از نظر نوع اسکناس تقسیمبندی خاصی وجود نداشته است اما فقط در دوره پهلوی دوم اسکناسها از نظر چاپی با هم متفاوت بودهاند، به طوری که در اوایل اسکناسها چاپ کشور انگلیس بودهاند، سپس از سوی کشورهای سوئیس و پاکستان چاپ میشدهاند که کشور پاکستان بیش از یکسری اسکناس چاپ نکرده است.
اسکناس 500 تومانی چاپ شده از سوی کشور پاکستان در سال 1344 ازگرانترین اسکناسهای دوره پهلوی دوم محسوب میشود، زیرا این نوع اسکناس در زمان چاپ رنگ پس داده و در زمان شمردن دست افراد را رنگی میکرده است، به همین دلیل این نوع اسکناسها جمعآوری و سوزانده شد که در حال حاضر اسکناس 500 تومانی پاکستان به دلیل کمیاب بودن گرانترین اسکناسهای دوره پهلوی دوم به شمار میرود.
تفاوت اسکناسهای دوره پهلوی اول نسبت به دوره پهلوی دوم از نظر چاپی این بوده که اسکناسهای دوره پهلوی اول از سوی کشورهای امریکا و انگلیس چاپ میشده اما اسکناسهای دوره پهلوی دوم از سوی چندین کشور از جمله انگلیس، سوئیس و پاکستان چاپ شده است. همچنین اسکناسهای دوره پهلوی اول نسبت به دوره پهلوی دوم از نظر رنگآمیزی تفاوت چندانی نداشتهاند اما اسکناسهای دوره پهلوی دوم از نظر رنگآمیزی به دلیل پیشرفت علم و طراحی چاپ، زیباتر و بهتر بوده است. در حال حاضر گرانترین اسکناس دوره پهلوی دوم اسکناس 100 تومانی سری اول و اسکناس 500 تومانی چاپ کشور پاکستان است.