جمعه, ۲ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 22 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
کارشناسان از عقب‌ماندگی کشور در ارائه سرویس‌های بانکی می‌گویند

استفاده از خدمات Pay، شاید وقتی دیگر

9 سال پیش ( 1394/8/16 )
پدیدآورنده : محمد ممتازپور  

معضل نوین خریدوفروش از طریق گوشی‌های تلفن همراه چند سالی است وارد عرصه شده و شرکت‌های بزرگ فناوری علاقه زیادی به این نوع پرداخت‌ها از خود نشان می‌دهند. این درحالی‌است که نسل قبلی پرداخت‌های موبایلی که از طریق اپلیکیشن‌ها یا کد‌های موسوم به USSD فعالیت دارند، هنوز در کشور ما با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند و این نوع از پرداخت‌ها همچنان برای کاربران ایرانی بیگانه هستند. به‌طور مثال چند وقتی است که تراکنش‌های بانکی از طریق کد‌های USSD برای مردم کشورمان به دستور بانک مرکزی متوقف شده و هنوز از سرنوشت این خدمات خبر چندانی در دست نیست. 

3121512356136135123513623473

این درحالی‌است که با روی کار آمدن چیپست‌های NFC و تعبیه آنها روی اکثر گوشی‌های هوشمند امروزی، پرداخت‌های الکترونیکی وارد مرحله جدیدی شده و این روش در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه به سرعت در حال همه‌گیر شدن است. مرتضی شاهسوند، کارشناس تجارت الکترونیک درباره روش جدید پرداخت‌های الکترونیک به «فرصت امروز» گفت: اگر در سیستم عامل‌های جدید تلفن‌های هوشمند دقت کرده باشید حتما گزینه pay را مشاهده کرده‌اید. این گزینه به کاربران این امکان را می‌دهد تا از طریق NFC تراکنش‌های بانکی خود را انجام دهند. 

وی افزود: گوشی‌های مجهز به این تکنولوژی، همانند کارت‌های بانکی مگنتی می‌توانند با امواج مغناطیسی از پوزهای مخصوص خرید کنند. نحوه کار به این صورت است که وقتی می‌خواهید پرداخت کنید، انگشت‌تان را کنار صفحه نمایش گوشی از بالا به پایین بکشید. سپس کارت بانکی که قبلا در گوشی ثبت کرده‌اید روی صفحه گوشی نمایش داده می‌شود. در این مرحله باید انگشت خود را با اسکنر اثر انگشت اسکن کنید تا هویت شما برای گوشی تأیید شود. سپس تلفن هوشمندتان را نزدیک دستگاه خودپرداز مگنتی بگیرید البته برای این مدل پرداخت باید دستگاه کارت‌خوان هم به تکنولوژی مگنتی مجهز باشد که متاسفانه فعلا چنین دستگاه‌های کارت‌خوانی در ایران وجود ندارد.

این کارشناس درباره میزان امنیت این روش نوین پرداختی گفت: این روزها کمپانی‌های بزرگی مثل اپل، سامسونگ و گوگل سرمایه‌گذاری‌های زیادی را در توسعه این روش پرداخت انجام داده‌اند و این نشان می‌دهد که بحث امنیت در این پرداخت‌ها بسیار بالا است. وی اظهار کرد: این شرکت‌ها در محصولات جدید خود از فناوری pay بهره گرفته‌اند و می‌توان از حالا پیش‌بینی کرد که تا چند سال آینده این خدمات در همه کشور‌ها رواج خواهد یافت.

شاهسوند افزود: با روش‌های پرداخت الکترونیکی جدید به‌زودی کارت‌های بانکی از رده خارج خواهند شد و همه کارت‌های الکترونیکی روی گوشی‌های کاربران تجمیع می‌شود اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که چه موقع قرار است فناوری پرداخت‌های الکترونیکی pay به کشور ما هم وارد شود و آیا برای این کار تدابیری اندیشیده شده یا خیر؟

مهرزاد علیمحمدی، کارشناس بانکداری الکترونیکی در پاسخ به این سوال به «فرصت امروز» گفت: زمزمه‌هایی از ورود فناوری pay به ایران تا پایان سال شنیده شده است اما برای اینکه چه وقت این موضوع فراگیر شود برنامه‌ای وجود ندارد و فکر نمی‌کنم حداقل تا دو، سه سال آینده خبری از استفاده این روش پرداخت در ایران باشد. وی افزود: البته این روش نیازمند فرهنگ‌سازی مناسبی است و باید برای اینکه سوءاستفاده از آن به کمترین حد خود برسد، آموزش‌های لازم به مردم داده شود.

12353121235135312631263251235636

علیمحمدی در پاسخ به این سوال که سرنوشت کد‌های USSD چه می‌شود؟ گفت: بررسی‌های بانک مرکزی در این مورد ادامه دارد و امیدواریم به‌زودی این مشکل برطرف شود و در مورد تصمیمات صورت‌گرفته که محدودیت‌هایی را برای مشترکان به وجود آورده تجدیدنظر شود.  وی افزود: از آنجایی که استفاده از USSD نه نیازمند گوشی‌های هوشمند و نه اینترنت است، استفاده از آن با اقبال فراوانی روبه‌رو شد تا جایی که توانسته تغییرات معناداری در سهم تراکنش‌های موبایلی در مقایسه با سایر ابزارهای پرداخت الکترونیکی به‌وجود آورد.

این کارشناس درباره کارایی کد‌های USSD اظهار کرد: با این کدها می‌توان کارهایی مثل انتقال وجه، اعلام موجودی، خرید شارژ، پرداخت قبوض و حتی پرداخت کمک‌های خیرخواهانه را انجام داد. محیط ساده کار با این کدها باعث می‌شوند که کاربر بدون هیچ‌گونه سردرگمی کارهای بانکی خود را به‌راحتی انجام دهد. وی گفت: یک پیام USSD می‌تواند در حدود ۱۸۲ کاراکتر باشد. با استفاده از USSD می‌توان بین نرم‌افزارهای نوشته شده برای موبایل و شبکه اپراتور موبایل ارتباط برقرار کرد. پیام‌ها به‌صورت دیجیتالی و با استفاده از کلیدهای * و # ارسال می‌شوند و به کاربر اجازه می‌دهد که به سادگی اطلاعاتی را به شبکه ارسال یا دریافت کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Iw9MU8Ai
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه