چندی پیش، در اواخر ماه آگوست دولت آمریکا اعلام کرد که از استارتاپ های واجد شرایط حمایت خواهد کرد و به صاحبان آنها اجازه اقامت در این کشور را می دهد. باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور اعلام کرد که تصمیم دارد شرایط اقامت کارآفرینان خارجی را تسهیل کند. طی این طرح که با هدف کمک به اقتصاد آمریکا به اجرا گذاشته شده، قرار است کارآفرینانی که فعالیت آنها به اقتصاد آمریکا کمک می کند، شناسایی شوند و به آنها اجازه اقامت داده شود. فرآیند جذب کارآفرینان، برخلاف ویزای استارتاپ که در کنگره آمریکا به تصویب نرسید، به اجرا در خواهد آمد.
مدیر اداره امنیت آمریکا، لئون رودریگز درباره این طرح گفته است: «اقتصاد آمریکا، سالیان سال است که از فعالیت کارآفرینان خارجی منفعت می برد، به خصوص در منطقه سیلیکون ولی.» او همچنین اضافه می کند: «زمانی که این ایده تحقق پیدا کند، اقتصاد آمریکا تقویت می شود. جذب و پذیرش کارآفرینان با در نظر گرفتن معیار های خاص، باعث ایجاد شغل و سرمایه گذاری و کسب درآمد می شود که در نهایت به اقتصاد آمریکا کمک می کند.»
از نظر آمریکا، کارآفرینی واجد شرایط پذیرش است که سهم قابل توجهی (حداقل 15درصد) در یک استارتاپ آمریکایی داشته باشد و همچنین نقش محوری و فعالی در پروژه ایفا کند. چنین کارآفرینی باید رشد مشهود و سریع فعالیت خود و قابلیت ایجاد اشتغال کسب و کار خود را به اثبات برساند. در آخر، او باید نشان دهد که حداقل 345 هزار دلار از سوی سرمایه گذاران آمریکایی معتبر یا 100 هزار دلار در قالب کمک های محلی و فدرالی دریافت کرده است.
مطابق این شرایط، آمریکا پیش بینی می کند که هر ساله قابلیت پذیرش 2940 کارآفرین واجد شرایط را داشته باشد. بنابراین، کارآفرینی که شرایط فوق را داشته باشد و از سوی آمریکا پذیرفته شود، می تواند به مدت پنج سال در این کشور اقامت داشته باشد. پس از گذشت دو سال از اقامت، باید برای دولت آمریکا محقق شود که کسب و کار آنها تا چقدر برای آمریکا سودآوری داشته است.
طی مدت اقامت اولیه، کارآفرینان باید حداقل 10 کارمند تمام وقت استخدام کرده باشند و حداقل کسب و کارشان 500 هزار دلار سود کرده باشد. پس از اینکه کارآفرین دوره اول اقامت را منطبق با این معیار ها پشت سر گذاشت، طی یک فرآیند گزینشی که 45 روز طول می کشد، اقامت او سه سال دیگر تمدید می شود.
اما در بین کشور هایی که از کسب وکار ها استقبال می کنند و کشورهایی که زمینه دست گرمی کسب وکارتان را فراهم می کنند تفاوت بسیاری وجود دارد. اگر می خواهید بدانید کدام کشورها برای کار مساعد تر هستند، به شاخص بانک های مرکزی کشور ها توجه کنید.
برخی از اطلاعات، اطلاعات اولیه هستند و در آغاز تصمیم گیری شروطی ندارند ، مانند شرایط ثبت شرکت، مالیات و... . همچنین بحث ما درباره تامین بودجه هم نیست، چراکه در این زمینه، ایالات متحده و انگلستان بهترین نوع آن را ارائه می دهند. اما پیش از آنکه بودجه ای را دریافت کنید، ابتدا باید چیزی را بسازید. در واقع، باید ایده ای را به اجرا درآورید.
معیار هایی که برای انتخاب محل راه اندازی کسب و کار اهمیت دارند، عبارتنداز: 1- نرخ مخارج کمتر از هزار دلار در ماه (اجاره، قیمت مواد غذایی) 2- اینترنت سریع و ارزان 3- زیرساخت های محلی توسعه یافته (حمل ونقل، دسترسی به مواد غذایی و امور مشتریان) به طور خلاصه، محل انتخابی باید ارزان، بدون دردسر و راحت باشد.
هنگامی که از کشور های ارزان مانند کنگو و عراق صحبت می شود، منظور آن نیست که به خاطر ارزانی بسیار، بهترین موقعیت را برای راه اندازی کسب و کارتان فراهم می کنند. به سه دلیل این ارزانی می تواند دارای ارزش باشد:
1- اقتصاد هنوز در حال توسعه است (یا مانند پرتغال به طور موقتی راکد مانده)
2- رقابت زیادی وجود دارد، بنابراین برای ارائه بهتر خدمات تلاش می کنید.
3- فرهنگ خدمات به مشتریان خوبی وجود دارد. در ادامه فهرستی از کشور های مناسب برای راه اندازی کسب وکار نام می بریم:
کشورهای آسیایی:
هند (بنگلور)- ارزان ترین شهر از 20شهری است که در دنیای اکوسیستم استارتاپ ها در جهان وجود دارند. این کشور به سرمایه گذار و بنیانگذار استارتاپ ویزای شش ماهه رایگان می دهد. همچنین، با هزاردلار در ماه، زندگی کاملا راحتی برای او فراهم می کند.
مالزی-ویزای سه ماهه رایگان، امکانات شهری توسعه یافته به خصوص در سنگاپورتایلند (چیانگ مای)- بهشت مشهور کارآفرینان. مقرون به صرفه، فرهنگی، عجیب و غریب.
کشور های اروپایی:
بلغارستان (وارنا، صوفیه)- وارنا یک شهر پررفت وآمد در دریای سیاه است. صوفیه نیز تمام زیرساخت ها و فرهنگ های پایتخت های اروپایی را دارد.
پرتغال (خصوصا پورتو)- از سال 2008 همچنان بازار پرتغال بازیابی نشده است. میزان اجاره بسیار مقرون به صرفه است و خدمات به پای استاندارد های اروپایی می رسد.
لهستان (لوبلین)- رقابت بین مشاغل بسیار بالا و اقتصاد رو به رشد است. اینجا توسعه دهندگان کمی حضور دارند.
مقدونیه (اسکوپیه) - شهری که خدمات و چشم انداز های زیادی را عرضه می دارد.
آمریکای مرکزی:
نیکاراگوئه (خارج از گرانادا)- طی هفت سال گذشته این شهر تبدیل به یک مقصد معروف گشته است.
اکوادور (کوئنکا)-کشوری سنتی اما پیشرفته.
مکزیک (مناطق داخلی)- در حالی که نواحی ساحلی مکزیک دیگر ارزان نیستند، اما بسیاری از شهر های داخلی این کشور هزینه مقرون به صرفه ای دارند.
خاورمیانه:
مصر (خارج از قاهره)- با توجه به وضعیت سیاسی، هزینه اقامت درحال حاضر بسیار کم است. تا زمانی که خارج از قاهره زندگی کنید، جایی برای نگرانی وجود ندارد.
اردن (امان) - مدرن، بدون دردسر و کمی غرب زده. تعداد زیادی کافه و منطقه مسکونی در اینجا وجود دارد.
کشور های آفریقایی:
مراکش (کازابلانکا) - امسال امتیاز سومین کشور پذیرای خارجی ها را در جهان به خود اختصاص داد.