كشورهای اروپایی، هند، عراق و پاكستان از جمله كشورهای در حال مذاكره با ایران برای دریافت گاز هستند. حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت در امور گاز با اعلام این خبر گفت: كشورهای دنیا به دنبال امنیت انرژی هستند و ایران میتواند نیاز آنها را تامین كند. ایران با 34 تریلیون مترمكعب بزرگترین ذخیره گازی جهان را داراست. در حال حاضر سالانه 189 میلیارد مترمكعب گاز در كشور تولید میشود و این میزان تا چهار سال آینده به 330 میلیارد مترمكعب افزایش مییابد.
او درباره استراتژیهای این شركت گفت: تزریق گاز به مخازن، تبدیل گاز به ارزش افزوده (تبدیل برق، انتقال گاز به واحدهای پتروشیمی و تبدیل به كود شیمیایی) استفاده از گاز برای رفاه مردم و افزایش حجم صادرات، از استراتژیهای شركت ملی گاز ایران به شمار میآید. براساس برنامه از پیش تعیین شده در سال 96 باید تعداد ایستگاه تقویت فشار از 71 به 90 ایستگاه، تعداد پالایشگاهها از 13 مورد به 17 پالایشگاه و حجم خطوط انتقال گاز از 35 هزار كیلومتر به 40 هزار كیلومتر افزایش یابد.
مدیرعامل شركت ملی گاز ایران در توضیح توسعه شبكه انتقال گاز گفت: هماكنون 5 درصد از گاز كشور صادر و 95 درصد آن در داخل مصرف میشود.
اجرای ادامه خط ششم سراسری، ساخت خط هفتم سراسری، همچنین ساخت خطوط 9، 10 و 11 سراسری از برنامههای شركت ملی گاز برای انتقال ظرفیت جدید این حامل انرژی است. خط هفتم سراسری برای صادرات گاز به پاكستان در نظر گرفته شده، در همین حال در مسیر این خط لوله گازرسانی به زاهدان، چابهار و خارش پیشبینی شده است؛ بر این اساس گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان در دستور كار قرار دارد.
عراقی در رابطه با تحویل گاز به نیروگاهها و صادرات برق گفت: زمانی تحویل گاز به نیروگاهها برای صادرات برق صرفه اقتصادی دارد كه قیمت برق صادراتی از قیمت گاز صادراتی بیشتر باشد. این موضوع در مورد پتروشیمیها نیز صدق میكند و زمانی این گاز به ارزش افزوده تبدیل میشود كه در پتروشیمی به محصول تبدیل شود و برای كشور ارزش افزوده ایجاد كند.
مدیرعامل شركت ملی گاز ایران درباره توسعه مخازن ذخیرهسازی گاز طبیعی نیز، گفت: براساس برنامهریزی صورتگرفته قصد داریم كار احداث این مخازن از طریق روش B.O.O به بخش خصوصی واگذار شود.