دیروز اتفاق جالب و خجستهای در وزارتخانه جهادکشاورزی افتاد که نور امیدی را در دل خبرنگاران این بخش روشن کرد. دکتر رکنی، معاون وزیر جهادکشاورزی در امور تولیدات دام، در نخستین دوره آموزشی مباحث کلان کشاورزی و منابع طبیعی برای فعالان رسانهای این بخش سخن گفت.
گویا قرار است که این دورهها در زمانهای مختلف با بخشهای گوناگون کشاورزی مانند دامپروری، منابع طبیعی، شیلات و غیره برگزار و سیاستهای کلی هر بخش برای خبرنگاران تشریح شود. این میتواند نقطهعطفی در برقراری ارتباط بین رسانهها و مسئولانی که قرار است به نوعی متولی تامین امنیت غذایی مردم باشند، قلمداد شود. هدف این دورهها بازگویی انتظارات مدیران، برای تبیین، تشریح و انتقال مباحث کشاورزی است.
این دورهها سوای هدف آموزشی که دارند، میتوانند یک ارتباط دوسویه و صمیمی بین خبرنگاران و مسئولان باشند. زیرا پیش از این، سیاست بسیاری از مسئولان وزارتخانه بر فرار از رسانهها و پنهان شدن از آنها بود. اما برقراری ارتباط صمیمانه میتواند چنین تابویی را بشکند و به جرات میتوان از مهندس رمضاننژاد، رییس روابط عمومی وزارتخانه بهعنوان پرچمدار این حرکت نام برد.
گفتوشنودی که بین یک مقام اجرایی در بخش کشاورزی و خبرنگاران مربوط برقرار میشود، به اصطلاح یخ فاصلهها را ذوب میکند و رابطهای ایجاد میشود که در بلندمدت رسانهها را در انتقال اخبار بخش، باانگیزهتر و موفقتر میکند. وقتی هراس مسئولان از رسانهها از بین رفت و ارتباط موثری بین آنها برقرار شد، کمکم شاهد فزونی اخبار و اطلاعات کشاورزی در رسانهها خواهیم بود و این موضوع گامیبلند در جهت تغییر چهره کشاورزی در اذهان مردم محسوب میشود.
در حال حاضر، وقتی مردم معمولی در شهرها کلمه کشاورزی را میشنوند، ناخودآگاه تصویر پیرمردی فرتوت و رنجکشیده در ذهنشان نقش میبندد که فقر از سر و رویش میبارد. اگرچه کشاورزی کشور با مشکلات زیادی دست به گریبان است اما موضوع به این وخامت که مردم تصور میکنند، نیست. اتفاقا ظرفیتها و پتانسیلهای فراوانی در این بخش وجود دارد که نیاز به سرمایهگذاری و ورود بخش خصوصی در آن احساس میشود.
ارتباط مستمر و صمیمانه با اصحاب رسانه، در فراهم کردن تصویری جدید و مدرن از کشاورزی در اذهان مردم نقشی بسیار موثر و مثبت دارد و این آغازی میشود برای تمایل بخش خصوصی و سرمایهگذاران برای ورود به این بخش.
البته حرکت در این مسیر، به برنامهریزی و کار مستمر نیاز دارد که امید است با مدیریت مهندس رمضاننژاد، این هدف به سر منزل مقصود برسد. به هر ترتیب، شناسایی ظرفیتهای این بخش و معرفی آن به مردم، موجی از سرمایهگذاران را برای سرمایهگذاری متمایل و ترغیب میکند. در این حالت است که میتوان با دلی مطمئن از امنیت غذایی سخن گفت و حتی در جهت تولید محصولات صادرات محور گام برداشت؛ چیزی که هم مسئولان دولتی و هم بخش خصوصی به دنبال آن هستند.