امـیـر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به عملکرد 9 ماهه این شرکت، کمک به رشد و توسعه بازار سرمایه را از جمله محورهای اساسی برنامه استراتژیک فرابورس عنوان کرد و یادآور شد که در سه ماهه باقیمانده از سال جاری نیز همین روند ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، امیر هامونی راهاندازی دو تابلوی جدید بازار دارایی فکری و صندوق زمین و ساختمان را در زمره موارد توسعهای بازار عنوان کرد و افزود: توسعه بازار سرمایه نیازمند توسعه بازارها، ابزارها و روشهای تامین مالی است که فرابورس ایران با توجه به ماموریت خود سعی کرده در این زمینه پیشقدم باشد. به گفته وی طی 9 ماهه گذشته 39 میلیارد و 250 میلیون سهم به ارزشی بالغ بر 246 هزار و 337 میلیارد ریال طی سه میلیون و 950 هزار دفعه در بازارهای مختلف فرابورس ایران دادوستد شد که با توجه به ریزشهای اخیر بازار همچنان نسبت به مدت مشابه سال 1392 با افزایش تعداد، حجم و ارزش معاملات روبهرو بوده است.
پذیرش 25 شرکت در بازارهای اول و دوم
هامونی مطالعه و بررسی درخواست پذیرش 103شرکت در فرابورس ایران را دلیلی بر افزایش علاقهمندی شرکتها برای حضور در بازار سرمایه از طریق فرابورس عنوان کرد و افزود: از این تعداد، درخواست پذیرش50 شرکت در هیات پذیرش طی 12 جلسه مطرح شد که پس از بررسیهای صورت گرفته، پذیرش 25 شرکت مورد موافقت قرار گرفت.
به گفته مدیرعامل فرابورس ایران طی 9 ماهه گذشته، 10 شرکت بهمن لیزینگ، صنعتی مینو، مدیریت توسعه گوهران امید، پتروشیمی غدیر، سرمایهگذاری توسعه اوج سپهر اصفهان، بیمه اتکایی ایرانیان، کشتیرانی جنوب خط ایران، کشتیرانی والفجر، لیزینگ امید و مدیریت انرژی امید تابان هور پس از طی مراحل پذیرش، در بازار اول و 15 شرکت شامل بانک حکمت، پتروشیمی بوعلیسینا، تولید مواد اولیه البرز بالک، شیر پاستوریزه پگاه فارس، بهمندیزل، کشت و دامداری فکا، پرسی ایران گاز، بهساز مشارکتهای ملت، صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان، فراوری زغالسنگ پرورده طبس، مواد ویژه لیا، تولیدی و خدماتی صنایع نسوز توکا، توسعه و عمران شهرستان نائین و فولاد هرمزگان جنوب در بازار دوم پذیرش شدهاند.
وی همچنین ارتقای وضعیت شرکتهای بازار پایه را یکی از موارد با اهمیت برای مجموعه فرابورس عنوان کرد و یادآور شد: در همین راستا در 9 ماهه گذشته گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان و بانک خاورمیانه با ارتقای وضعیت خود توانستند به ترتیب به بازار دوم و بازار اول بپیوندند.
عرضه اولیه 4 شرکت تا پایان آذر
هامونی با اشاره به عرضه اولیه شرکتهای کشتیرانی دریای خزر، سرمایهگذاری مسکن زایندهرود، قاسم ایران و بهمن لیزینگ امکان عرضه اولیه شرکتهای دیگر تا پایان سال را منوط به شرایط بازار دانست و خاطرنشان کرد: شرکتهای متعددی در صف عرضه اولیه فرابورس قرار دارند که شرایط بازار تعیینکننده ادامه روند عرضههای اولیه خواهد بود.
گامهای بینالمللی فرابورس
هامونی حضور فعال در هشتمین نشست سالانه اعضای «کانون بورسهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی» و همچنین مجمع عمومی و جلسات کمیته کاری فدراسیون بورسهای اروپایی و آسیایی (FEAS) را از جمله گامهای فرابورس در عرصه بینالمللی برشمرد و ادامه داد: براساس آمار عملکرد اعضای «کانون بورسهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی» که براساس یک مطالعه و پژوهش کاربردی روی 44 عضو کانون بورسها انجام گرفته، مشخص شد فرابورس ایران در پایان سال 2013، از لحاظ تعداد صندوقهای قابل معامله یا ETFهای پذیرششده پس از بورس استانبول و بورس مالزی قرارگرفته است.
به گفته وی در بررسی ارزش کل اوراق بدهی (ارزش کل اوراق با درآمد تضمین شده) در پایان سال 2013 نیز رتبه چهارم پس از بورس استانبول، بورس باکو و بورس مصر در بین 44 عضو کانون بورسهای عضو OIC، به فرابورس ایران تعلق گرفت. مدیرعامل فرابورس ایران یادآور شد: در جلسه کمیته کاری فیاس معرفی صندوقهای زمین و ساختمان و بازار دارایی فکری بهعنوان طرحهای نوآورانه مورد توجه سایر اعضا قرار گرفت.