همزمان با افزایش بدبینی میان قانونگذاران آمریکایی به امضای یک توافق هستهای با ایران نفتخام به روند رو به رشد پروسه بازیابی قیمت خود ادامه داد چرا که جو روانی حاصل از این بدبینی موجب شده تا کارشناسان افزایش حجم صادرات نفت ایران در کوتاهمدت را دور از انتظار ارزیابی کنند. در راستای ادامه فرآیند بازیابی قیمتها، قیمت نفت در معاملات آتی پس از افزایش 5/1درصدی در هفته گذشته شاهد تغییرات بسیار محدودی در این زمینه بود. گفتنی است در ارتباط با کاهش بدبینی در میان نمایندگان آمریکایی نسبت به توافق هستهای با ایران، باراک اوباما رییسجمهور ایالات متحده همزمان با آماده شدن طرحی از سوی نمایندگان کنگره آمریکا جهت تعیین یک فرصت 60 روزه برای بازبینی توافق احتمالی با ایران سه نفر از اعضای کابینه خود را مامور ارائه توضیح به نمایندگان کنگره در مورد چشمانداز توافق هستهای کرده است.
لازم به ذکر است که تنها تفاهم هستهای با ایران و واکنش نمایندگان کنگره نسبت به آن تنها دلیل ادامه افزایش قیمت نفت نبوده و براساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت ارائهکننده خدمات نفتی بیکر هیوز کاهش تعداد چاههای نفت فعال در ایالات متحده و رسیدن تعداد آنها به پایینترین میزان آن از دسامبر سال 2010 میلادی از جمله دیگر دلایل افزایش قیمت این محصول به شمار میرود.
جمعه گذشته پس از آنکه مشخص شد افزایش حجم تولید نفتخام ایران پس از تفاهم هستهای در لوزان سوئیس زمانبر بوده و بهزودی اتفاق نخواهد افتاد، نفت طولانیترین مدت افزایش هفتگی قیمت را از فوریه سال 2014 به این سو تجربه کرد. پس از تفاهم هستهای شکل گرفته در لوزان سوئیس در تاریخ دوم آوریل سال جای، دولت ایران در قبال لغو کامل تحریمها اعمال برخی محدودیتها را بر برنامه هستهای این کشور پذیرفت. گفتنی است براساس گزارشها ایران و شش قدرت جهانی سیام ژوئن سالجاری میلادی را زمان امضای موافقتنامه هستهای تعیین کردند. بازیابی قیمت نفتخام در بازارهای جهانی در حالی ادامه دارد که افزایش تولید نفت در آمریکا همچنان روی قیمتها تاثیرگذار است.
پس از انتشار برخی گزارشها مبنی بر احتمال وقوع قریبالوقوع نفتخام ایران به بازار و تحلیلهای متفاوت کارشناسان، ریک اسپونر استراتژیست ارشد موسسه CMC Market که در زمینه انجام معاملات آنلاین فعالیت دارد در مورد ورود نفت ایران به بازار میگوید: در مورد مذاکرات با ایران تردیدهایی وجود دارد. به عقیده اسپونر افزایش موجودی نفتخام در آمریکا یک نگرانی جدی به شمار میآید، بازار به خوبی از این نکته آگاه است که احتمال کاهش تولید نیز وجود دارد. در ادامه روند صعودی نفت در بازار شاخص نفتی وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه مه به قیمت 51 دلار و 79 سنت در هر بشکه معامله شد. این درحالی است که قیمت دیگر شاخص نفتی یعنی برنت در تالار معاملات آتی لندن 11 سنت افزایش یافت و به قیمت 57 دلار و 98 سنت در هر بشکه معامله شد که این رقم شش دلار و 17 سنت بالاتر از شاخص نفتی آمریکایی وست تگزاس است.
در راستای اخبار مربوط به احتمال افزایش تولید نفتخام ایران پس از توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی، بیژن زنگنه، وزیر نفت این کشور پیشتر اعلام کرده بود که ایران پس از لغو تحریمها قادر خواهد بود حجم تولید نفتخام خود را به میزان روزانه یک میلیون بشکه افزایش دهد. گفتنی است پس از اعمال تحریمهای یکجانبه اروپا و آمریکا علیه ایران به دلیل اختلافات هستهای دو کشور در میانه سال 2012 میلادی میزان صادرات نفت ایران به نصف کاهش یافت طوری که ایران در ماه گذشته براساس تحقیقات موسسه بلومبرگ به همراه کویت سومین تولیدکننده نفتخام سازمان همکاری کشورهای تولیدکننده نفت اوپک به شمار میرود.
در ارتباط با وضعیت تولید نفتخام در آمریکا میزان ذخایر نفتخام در ایالات متحده بهعنوان بزرگترین مصرفکننده نفت در جهان براساس اطلاعات ارائه شده توسط اداره کل اطلاعات انرژی آمریکا که در هشتم آوریل منتشر شده به 482 میلیون و 400 هزار بشکه در تاریخ سوم آوریل سالجاری میلادی رسیده که این میزان از آگوست سال 1982 میلادی تاکنون بیشترین حجم موجودی نفتخام در آمریکا به شمار میرود. این افزایش موجودی در حالی صورت پذیرفته که تعداد چاههای نفت فعال در آمریکا به 760 حلقه در هفته گذشته کاهش یافته است.