از ابتدای امسال یعنی حدود 9 ماه پیش به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پیشنهاد دادیم که برای افزایش و ارتقای استانداردهای سلامت و بهبود کیفیت غذا، بخشی از بودجه سلامت به سازمان دامپزشکی اختصاص یابد. آنچه مشهود است اینکه بخش قابل توجهی از سلامت مردم در گرو تلاشها و فعالیتهای خانواده دامپزشکی است و محوریت این تلاشها بر عهده سازمان دامپزشکی کشور قرار دارد.
با توجه به رشد و پیشرفتهای علمی و دانش دامپزشکی اما همچنان یکسری بیماریهای مشترکی بین انسان و دام وجود دارند که در دامها هیچ علایمی ندارند. سازمان دامپزشکی کشور برای ارتقای سلامت جامعه و افراد باید دامهایی را که هیچ علامتی از بیماری در آنها مشاهده نمیشود، آزمایش کنند تا با شناسایی بیماریها و درمان آنها از انتقالشان به انسانها جلوگیری شود.
به این ترتیب و در کنار این تلاشها، سلامت فرآوردههای خام دامی مانند شیر، گوشت، تخممرغ و غیره بر عهده سازمان دامپزشکی است و بخشی از سلامت جامعه را این سازمان تامین میکند. بخشی از بیماریهایی که در انسان و دام مشترک هستند، پیامدها و مسائل اقتصادی نیز به دنبال دارند. از جمله این بیماریها میتوان به تب مالت اشاره کرد. بر همین اساس و با توجه به این موضوع که فعالیت و خدمات دامپزشکی، در راستای تکمیل سلامت و بهداشت انسانهاست، ما 9 ماه پیش، از وزیر بهداشت خواستار اختصاص بخشی از بودجه سلامت به سازمان دامپزشکی شدیم.
جناب وزیر و یکی از مسئولان دیگر نیز قول مساعد دادهاند اما تاکنون محقق نشده است. تلاش میکنیم این موضوع به موافقت مجلس برسد و بخشی از اعتبارات سلامت برای سازمان دامپزشکی اختصاص یابد تا قسمتی از بودجه سلامت انسان، در عرصه دامپزشکی به مصرف برسد و هزینه شود. سازمان دامپزشکی به جد پیگیر این موضوع است و امیدواریم با موافقت مجلس و همکاری دولت، این مهم به تحقق برسد.
* رییس سازمان دامپزشکی کشور