یکشنبه, ۳۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Sun, 21 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

دیدبان خبر / اخبار شیلات

7 سال پیش ( 1395/6/14 )
 

سرمایه گذاری 130میلیارد تومانی در صنعت شیلات

خبر نخست و البته خوشایند را اختصاص داده ایم به سخنان معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران که گفته امسال نزدیک به 130میلیارد تومان در صنعت شیلات سرمایه گذاری انجام شده که 40درصد آن آورده بخش خصوصی و 60درصد آن از طریق تسهیلات بانکی و بودجه دولتی است.

حسن صالحی همچنین اضافه کرده که با افتتاح پروژه های شیلاتی در سال ۹۵ بیش از 2هزار و ۵۰۰شغل مستقیم و غیرمستقیم در کشور ایجاد و بیش از ۱۴هزار تن آبزی و 8میلیون قطعه آبزی به تکثیر اضافه می شود.

صالحی با اشاره به میزان تولید آبزیان در سال گذشته افزود: در سال 94 به مرز یک میلیون تن تولید آبزیان رسید که 60درصد آن از طریق صید از دریای خزر، دریای خلیج فارس، دریای عمان و آب های اقیانوس و 40درصد آن از طریق آبزی پروری بوده است.

وی خاطرنشان کرده که در بخش آبزی پروری ماهیان گر م آبی و سردآبی جایگاه ویژه ای در کشور دارند به طوری که بیش از 80درصد به تولید قزل آلا و کپورماهیان اختصاص دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشته که سال گذشته رکورد تازه ای در صادرات میگو داشتیم. چنان که صادراتی به ارزش بیش از ۵۶ میلیون دلار و حدود 13هزار تن داشتیم.

***

هدف مهم شیلات گیلان بازسازی ذخایر نادر ماهیان خزر است

خبر بعدی جنبه استانی دارد؛ جایی که قائم مقام مدیر کل شیلات استان گیلان گفته حفظ و بازسازی ذخایر نادر ماهیان استخوانی و غضروفی در دریای خزر از اولویت های شیلات استان است.

مهدی واعظی در مراسم افتتاح ساختمان یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات بندر آستارا اظهار کرده که یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان گیلان با نظارت و کنترل صید در زمان تخم ریزی آبزیان، ایجاد گشت های دریایی در محدوده صیدگاه ها، حفاظت و صیانت از آبزیان را به عنوان سرمایه ملی برعهده دارد و فعالیت آنان با ارزش و قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه شهرستان مرزی آستارا در بخش صیادی و شیلات سابقه ای بسیار قدیمی دارد، گفته که برای ساختمان یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات آستارا، ۳۰۰میلیون تومان هزینه شده و احداث رمپ دریایی با اعتبار برآورد شده ۶۰۰میلیون تومان از نیازهای اصلی این یگان مهم غرب گیلان است.

قائم مقام مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به اینکه گونه های خاویاری دریای خزر در حال انقراض است و شیلات به عنوان امانت دار نسل آینده در این باره احساس مسئولیت می کند، می گوید: شیلات گیلان سالانه ۲۰۰میلیون قطعه بچه ماهی با هدف جبران کاهش تکثیر طبیعی را از طریق تکثیر مصنوعی رهاسازی می کند.

واعظی همچنین از بازسازی و تولید انبوه ۱۵گونه ماهی در دریای خزر خبر داد: در بخش توسعه آبزی پروری، نگاه شیلات به اجرای طرح های نوین آبزی پروری نظیر پرورش ماهی در قفس و توسعه و تکثیر ماهیان خاویاری است.

***

هدف گذاری صادرات ۴۰میلیون دلاری آبزیان از مازندران

خبر استانی دیگر مربوط به مازندران است؛ جایی که مدیرکل این استان یعنی حسینعلی خوشباور رستمی می گوید: سال گذشته حدود ۹هزار تن محصولات شیلاتی شامل انواع ماهی پرورشی به عراق و اقلیم کردستان عراق، خوراک آبزیان به کشورهای آسیای مرکزی و میانه، خاویار به کشورهای فرانسه و انگلستان و کیلکای منجمد به ترکمنستان صادر شد.

وی ادامه داد: با توسعه مراکز مهم تولیدی فرآورده های شیلاتی و استقبال و رضایتمندی سایر کشورها پیش بینی می شود حجم صادرات و ارزش ریالی فرآورده های آبزیان و شیلاتی مازندران امسال افزایش یابد. مدیرکل شیلات مازندران ظرفیت تولید انواع آبزیان پرورشی و دریایی در این استان را هم اکنون بیش از ۸۷هزار تن اعلام کرد و گفت: این میزان تولید از 3هزار و ۳۰۰مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم آبی استان و نیز صید در دریا در فصل ماهیگیری انجام می شود.

وی افزود: با افزایش ظرفیت تولید مراکز پرورشی آبزیان در مازندران، تولید این محصولات نیز امسال در استان به حدود ۹۰هزار تن خواهد رسید.

رستمی ارزش ریالی و گردش مالی تولید و صادرات آبزیان مازندران در سال گذشته را حدود ۷هزار میلیارد ریال اعلام کرده و می گوید: ۱۱هزارو۳۰۰نفر در مازندران در فرآیند تولیدی فرآورده های شیلاتی فعالیت دارند.

رستمی با بیان اینکه مازندران در بخش پرورش ماهی در قفس رتبه نخست را در کشور دارد، اضافه می کند: تاکنون بیش از ۶۰حلقه قفس دارای مجوز در استان راه اندازی شده و امیدواریم در برنامه های سه ساله که ازسال گذشته آغاز شده، تعداد این قفس در دریای مازندران به حدود ۵۰۰حلقه افزایش یابد.

سال گذشته بیش از 14هزار تن آبزیان در کرمانشاه تولید شد

خبر دیگر از آبزی پروری در کرمانشاه می گوید؛ جایی که معاون برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل شیلات استان کرمانشاه گفت که سال گذشته 14هزار و 380تن محصولات شیلاتی در استان تولید شد که نسبت به سال قبل از آن 3هزارتن افزایش تولید داشتیم.

بابک آریانپور در جمع خبرنگاران با اشاره به تولید بیش از 14هزار و 380تن محصولات شیلاتی در استان طی سال گذشته اظهار کرده که سال 94 با تولید 2600تن ماهیان گرمابی رتبه اول را بین استان های غیرساحلی کشور به دست آوردیم.

وی میزان تولید ماهیان سردآبی استان طی سال گذشته را نیز 10هزار و 340تن اعلام کرد که در این بخش نیز رتبه چهارم کشور را داشتیم.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل شیلات استان کرمانشاه میزان تولید ماهیان استان در منابع آبی طبیعی و نیمه طبیعی استان را نیز 1340تن اعلام کرده و می گوید: سال گذشته 10تن نیز تولید ماهی خاویاری در استان داشتیم.

آریانپور همچنین به تولید ماهی در قفس پشت سدهای استان نیز اشاره کرده و ادامه می دهد: برای سال اول در دو سد «شهدای قصرشیرین» و «زاگرس» هزار تن تولید را پیش بینی کردیم که کار نصب قفس ها نیز انجام شده و برنامه داریم با اضافه کردن دو سد «زمکان» و «داریان»، میزان تولید در قفس را به 2هزار تن افزایش دهیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/QwZ61gqm
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه