در صورت واقعی شدن قیمت حاملهای انرژی، صنعت سیمان به اجرای طرحهای بازیافت انرژی تشویق خواهد شد. به گزارش پایگاه خبری توانیر، محمدحسن زربخش، مدیر دفتر آموزش و اطلاعرسانی سابا، با بیان این كه درصورت واقعی شدن قیمت حاملهای انرژی، صنایع سیمان راغب به اجرای طرحهای بازیافت انرژی خواهند شد.
وی معتقد است اختلاف مصرف انرژی ویژه در صنعت سیمان كشور با بهترین عملكرد جهانی تولید این محصول، بالغ بر 30 كیلووات ساعت برق بر تن سیمان و 30 لیتر بر تن كلینكر در سوخت است كه طبق محاسبات، اختلاف این دو عدد در مقدار سیمان تولیدی و قیمت انرژی در ایران، نتایج قابل تامل و معناداری حاصل میشود.
او درباره میزان مصرف برق در صنعت سیمان توضیح داد: امروزه، تولید سیمان به 75 میلیون تن رسیده و اگر به ازای تولید هر تن سیمان به طور متوسط 100كیلووات ساعت مصرف برق و برای هر یکكیلوگرم كلینكر 900كیلو كالری سوخت مصرف داشته باشد، برای این میزان تولید سیمان، به بیش از 7 میلیارد لیتر سوخت و 5/7 میلیاردكیلووات ساعت برق در سال نیاز است.
به عبارت دیگر، با تبدیل این مقدار سوخت به برق، صنعت سیمان كشور به یك نیروگاه 600 مگاواتی بدون احتساب تلفات انتقال و توزیع نیازمند است. بنا براین گزارش، برق مصرفی در صنعت سیمان معادل 11درصد برق كل صنایع كشور است یا به عبارتی 4درصد برق مصرفی كل كشور به این صنعت تعلق دارد. صنعت سیمان كشور از دیدگاه مصرف انرژی ویژه با مقدار مصرف انرژی به سیمان تولیدی در مقایسه با متوسط مصرف انرژی دنیا از موقعیت مناسب برخوردار است، هرچند در مقایسه با كشورهای ژاپن و هند هنوز جای كار دارد.
برپایه این گزارش، درحالحاضر در بهترین عملكرد جهان در تولید سیمان، مصرف برق به65 كیلووات ساعت بر تن سیمان و 75 لیتر سوخت به ازای تن كلینكر تولیدی، انرژی مصرف میشود، درصورتی كه در ایران به طور متوسط 95 كیلووات ساعت برق و 90 لیتر سوخت به ازای تن سیمان و كلینكر تولیدی انرژی مصرف میشود.