کاهش قيمت نفت ممکن است اثر منفي بر بازارهاي بورس گذاشته و موجب تقويت بازار دوبي و عمان شود. به گزارش رويترز با توجه به کاهش يکدلاري قيمت شاخص نفتي برنت در روز جمعه و نوسان اين محصول در بازار انتظار ميرود که بازارهاي بورس در خليجفارس تحت تاثير وضعيت بازار تحت فشار قرار بگيرند. همچنين بودجه انبساطي دولتهاي اميرنشين دوبي و عمان ميتواند موجبات تقويت و رشد بورسهاي آنان را فراهم آورد. در اين رابطه و تا زمان اعلام رسمي بودجه سال 2015 ميلادي از سوي عربستان سعودي در ماه گذشته بسياري از تحليلگران بر اين باور بودند که با توجه به سقوط شديد قيمت نفت و در پي آن کاهش درآمدهاي نفتي کشورهاي حوزه خليجفارس بسياري از اين کشورها از مخارج خود خواهند کاست که اين موضوع نهايتا منجر به کاهش رشد اقتصادي و سوددهي شرکتهاي تجاري در اين منطقه خواهد شد.
اما پس از انتشار گزارش مربوط به برنامه بودجه عربستان براي سال جديد ميلادي و تصميم اين کشور به عدم کاهش مخارج دولت و اختصاص اعتبارات مالي کلان براي خدمات اجتماعي و سرمايهگذاري در اقتصاد اين کشور بازارها از شوک خارج شده و ديگر از فروش شتابزده در بازار خبري نبود اما بازارها همچنان وضعيت بازار نفت و نوسانات آن را پيگيري ميکنند. عمان و اميرنشين دوبي نيز با تصويب بودجههاي انبساطي و افزايش مخارج خود به استقبال سال جديد رفتند.
گفتني است در اين ميان عمان برخلاف ديگر همسايههاي ثروتمند خود اقدام به کاهش يارانهها در بخش تامين گاز طبيعي کرد که اين موضوع شرکتهاي تجاري را در اين کشور تحت تاثير قرار ميدهد. در همين رابطه و براساس گزارش خبرگزاري رسمي دوبي، اين اميرنشين ضمن افزايش 9 درصدي هزينهها سعي دارد در بودجه سال جديد ميلادي کسري بودجه خود را نيز به صفر برساند. بودجه عمان نيز براي سال جديد ميلادي با افزايش 5/4 درصدي در هزينهها همراه شده که پيشبيني ميشود اين افزايش موجب ايجاد يک کسري بودجه بزرگ خواهد شد. در مجموع و با در نظر گرفتن موارد فوق بازارهاي نفتي همچنان پُرنوسان بوده و بسياري از کارگزاران به خريداران خود پيشنهاد ميکنند که فعلا از خريد خودداري کنند تا وضعيت بازارها به ثبات نسبي برسد.