براساس تحقیقات، امسال کشورهای مهم اقتصادی اروپا یعنی سوییس، سوئد و انگلستان در صف اول نوآوری قرار گرفتند. رتبه های اول نوآوری غالبا در سلطه کشورهای اقتصادی اروپایی قرار دارد، اما براساس مطالعات مشترک دانشگاه کرنل و سازمان جهانی مالکیت فکری، چین در این زمینه نیز به سرعت از نردبان ترقی بالا رفته است.
در فهرست سالانه نوآوری جهانی، سوییس بازهم جایگاه اول خود را به عنوان نوآورترین اقتصاد جهان، حفظ کرده و سوئد به دنبالش در جایگاه دوم و انگلستان در جایگاه سوم قرار گرفته است.
در حالی که ایالات متحده در مقام چهارم است و فنلاند و سنگاپور پنجم و ششم شده اند، چین نخستین اقتصاد متوسط جهان است که به 25 رتبه بالایی این رده بندی رسیده است. حال آنکه، این جایگاه ها تاکنون همواره توسط کشورهای توسعه یافته اشغال می شد.
فهرست سالانه نوآوری جهانی براساس شاخص هایی چون زیرساخت اقتصادی، بازار و پیچیدگی های تجارتی و خروجی خلاق و پژوهش ها تنظیم می شود.
این گزارش می گوید، حفظ سرعت نوآوری، از نگرانی های کلیدی در زمینه رشد جهانی است و بهره وری به معنای یافتن محرک های تازه، باید در اولویت قرار گیرد.
فرانسیس گوری، مدیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری می گوید: «سرمایه گذاری در نوآوری برای بالا بردن رشد اقتصادی بلند مدت، حیاتی است.» او می افزاید: «در جو اقتصادی کنونی، کشف منابع جدید برای رشد و دریافتن فرصت هایی که نوآوری جهانی برمی انگیزد برای همه طرف های ذی نفع در اولویت است.»
بررسی امسال نشان می دهد نوآوری جهانی به خاطر افزایش جابه جایی بین مرزی افراد با دانش و مستعد، رشد داشته است.
برونو لاوین، مدیر اجرایی فهرست جهانی نوآوری می گوید: «رابطه نسبی تجارت ملی با سرمایه گذاری بین المللی حتی اهمیت استراتژیک بیشتری به هر دو طرف معامله در نوآوری جهانی می بخشد: از یک سو کشورهای بیشتری دارند به عنوان نوآوران موفق مطرح می شوند و از سوی دیگر سهم قابل توجهی از مزایای نوآوری ناشی از همکاری های بدون مرز دریافت می کنند.»
به هر روی، این گزارش می گوید که «شکاف نوآوری» بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه همچنان باقی مانده است.
در این گزارش آمده است که تا پیش از سال 2009، سرعت سالانه رشد سرمایه گذاری برای تحقیقات و توسعه 7درصد بود، اما این رشد در سال 2014 به میزان 4 درصد رسید، زیرا اقتصاد های نوظهور به ویژه چین، روند سرمایه گذاری خود را کندتر و سایر کشورها با درآمد بیشتر، هزینه های شان را انقباضی تر
کرده اند.
درگزارش فهرست سالانه نوآوری جهانی پروفایل 128 کشور تهیه شده است که 92.8درصد از جمعیت جهان را دربر می گیرد و 97.9 درصد تولید ناخالص داخلی دنیا را تشکیل می دهند.
رده بندی کشورهای نوآور دنیا
1. سوییس
2. سوئد
3. انگلستان
4. ایالات متحده آمریکا
5. فنلاند
6. سنگاپور
7. ایرلند
8. دانمارک
9. هلند
10. آلمان
11. جمهوری کره
12. لوکزامبورگ
13. ایسلند
14. هنگ کنگ
15. کانادا
16. ژاپن
17. نیوزیلند
18. فرانسه
19. استرالیا
20. اتریش
21. رژیم صهیونیستی
22. نروژ
23. بلژیک
24. استونی
25. چین