مصطفی گواهی، رئیس صنف آرایشگران مردانه تهران درباره مشکلات این صنف و اقدامات صورت گرفته در جهت رفع آن با «فرصت امروز» به گفتوگو پرداخت.
مهمترین مشکلاتی که صنف آرایشگران مردانه با آن درگیر هستند، چیست؟
یکی از مهمترین مشکلات عدم اعطای مجوز به محل کار آرایشگر است زیرا هنگامی که به محل کار آرایشگر جواز کسب میدهند و با توجه به محل کار اجارهای، آرایشگر مجبور است دوباره برای دریافت مجوز اقدام کند و همه کارهای خود را از ابتدا شروع کند یا برخی دیگر نسبت به دریافت مجوز اقدام نکرده و بدون مجوز به فعالیت خود ادامه میدهند که این موضوع نیز یکی از مشکلات اصلی ما برای رسیدگی به وضعیت کارگاههای فاقد مجوز است.
راه حل شما برای رفع این موضوع چیست؟
از نظر من باید یا مجوز سیار صادر کنند تا فرد بتواند به راحتی با تغییر محل کار خود، مجوز را نیز تغییر دهد یا اینکه داشتن یک یا نیم دانگ مغازه از جمله شرایط دریافت مجوز کسب باشد تا بتوانیم در صورت بروز مشکل اقدامات قانونی لازم انجام دهیم.
یکی از خواستهها و مشکلاتی که صنف شما نسبت به آن اعتراض دارد عدم قرارگرفتن این صنف جزو مشاغل سخت است، این مشکل رفع شد؟
یکی از مشکلاتی که مدتها است من برای رفع آن در تلاش هستم، این است که شغل ما نیز باید جزو مشاغلی باشد که سختی کار به آن تعلق میگیرد، زیرا طبق قانون مجلس، دولت باید کارگاههایی را که بیش از 5 نفر در آن مشغول به کار هستند، با 23 درصد از یارانه دولتی صنف بهرهمند شوند اما متأسفانه این بیعدالتی از سوی دولت صورت گرفته و با دریافت 30 درصد حق بیمه از آرایشگران هیچ خدماتی به آنها داده نمیشود.
در حالی که آرایشگران به دلیل نوع کاری که دارند، علاوه بر بیماریهایی از جمله آرتروز، دیسک و واریس، بیماریهایی از مشتری نیز به آرایشگر منتقل میشود با وجود اینکه هیچگونه خدماتی به آنها داده نمیشود.
اقدام جدی درباره حل این مشکل داشتهاید یا خیر؟
من به شخصه از طریق اتاق اصناف تهران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حل این مشکل اقدام کردم اما هیچ جواب درستی دریافت نکردم. از نظر من باید 23 درصد از حق بیمه آرایشگران توسط دولت و 7 درصد آن توسط خود فرد پرداخت شود.
یکی از اقدامات شما معرفی این صنف بهعنوان هنر دهم بود، درباره این موضوع توضیح دهید؟
مشکلات جدی در زمینه شغل ما وجود دارد که میتوان به آن اشاره کرد که عدم فرهنگسازی درست در این زمینه یکی از این موارد است ما تا حدود یک سال پیش در فقر فرهنگی در این زمینه به سر میبردیم که خوشبختانه با سعی و تلاش اتحادیه آرایشگران زنانه و مردانه توانستیم این شغل را در قالب هنر دهم معرفی کنیم و سال گذشته نخستین جشنواره مدل موی ایرانی برگزار و رونمایی شد اما برای برگزاری دور دوم آن روسای اتحادیههای آرایشگران سراسر کشور همکاری جدی نداشتند که در تلاش هستیم تا اتحادیه آرایشگران تهران بتواند به تنهایی دومین مرحله این جشنواره را برگزار کنند.