هر روز خبری جدید در رابطه با انتشار ویروس کرونا منتشر می شود که بسیاری از آنها حاوی اطلاعات نادرست بوده و این امر می تواند به شرایطی بحرانی و واکنش های احساسی منجر شود. در این بین تجربه تلخ اوکراین یک نمونه عینی محسوب شده و بار دیگر اهمیت اقدام گوگل برای ایجاد یک سیستم اطلاعرسانی معتبر در رابطه با این ویروس را به اثبات می رساند.
طی چند روز گذشته خبری در بین مردم اوکراین دست به دست شد که حاکی از ابتلای پنج نفر از مردم این کشور به ویروس کرونا بود. همین امر باعث شد تا برخی از افراد خشمگین به اتوبوس حامل چینی ها برای قرنطینه شدن، حمله کنند. این اتفاق باعث شد تا رئیس جمهور این کشور آقای ولادیمیر زلنسکی نسبت به این اتفاق واکنش نشان داده و اعلام کند که حتی یک مورد ابتلا به این ویروس گزارش نشده است. این سخنرانی در کنار تاکید وزیر بهداشت، باعث شد تا آرامش نسبی برقرار شود. با این حال هنوز از منشأ انتشار این خبر اطلاعی در دست نبوده و برخی کشورهای خارجی را مسئول آن می-دانند. تاکنون در رابطه با ابتلای اوکراینی ها به این ویروس تنها دو مورد گزارش شده است که در سفر دریایی به اطراف چین در یکی از بندرهای همان منطقه به حالت قرنطینه درآمده اند.
مطلب مرتبط: اقدام جدید دولت روسیه برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا
در نهایت اعلام شده است که هیچ ایمیل، پیامک و خبری در شبکه های اجتماعی ابدا موثق نبوده و با افردی که براساس آن اقدامی را انجام دهند، شدیدا برخورد خواهد شد. درواقع تنها منبع موثق مورد تایید دولت، تلویزیون اعلام شده است. حال باید دید که این اقدام دولت اوکراین، تا چه اندازه می تواند به آرام ماندن اوضاع کمک کند. همچنین سایر دولت ها باید از این تجربه تلخ درس عبرت گرفته و به دنبال روش هایی برای مقابله با انتشار اخبار نادرست و ایجاد یک کانال خبررسانی موثق باشند، در غیر این صورت حتی ممکن است شاهد اتفاقی به مراتب بدتر باشیم.