بدون شک قربانی اصلی تنش ها میان دو کشور چین و آمریکا، برند هوآوی است. این شرکت اگرچه در مقایسه با بسیاری از برندهای فعال در زمینه تولید تلفن های همراه هوشمند کاملا نوظهور محسوب می شود، با این حال در همین زمان کم نیز موفق به رشدی فوق العاده شده و در حال حاضر پس از اپل و سامسونگ در جایگاه سوم برترین برندهای فعال در این حوزه محسوب می شود، با این حال تحریم های آمریکا منجر به عدم همکاری گوگل با این شرکت شده است که این امر به معنای ممنوعیت استفاده از تمامی برنامه های گوگل است.
بدون شک عدم وجود برنامه هایی نظیر گوگل پلی،گوگل کروم، یوتیوب و... ضربه ای سنگین را به میزان فروش این شرکت وارد می کند، با این حال برخی از تحلیلگران از آن به عنوان یک فرصت طلایی یاد می کنند. درواقع مزیت اصلی اپل که باعث شده است تا در 10 سال اخیر همواره به عنوان برترین برند معرفی شود، سیستم عامل مخصوص این شرکت به نام آی او اس است. دقیقا این داستان می-تواند برای هوآوی نیز اتفاق بیفتد و آنها سیستم عامل مخصوص به خود را طراحی کنند. اگرچه در ابتدای این تحریم استفاده کنندگان از این برند راهکارهایی را برای دور زدن ممنوعیت ها پیدا کردند، با این حال افراد جدید دلیلی برای تحمل این وضعیت نداشته و بدون شک به دنبال برندهای دیگر خواهند رفت. این امر تاثیر بسیار منفی ای را بر روی میزان فروش این برند چینی دارد، با این حال تجربه ناموفق مایکروسافت برای رقابت با آی او اس و اندروید که با نام ویندوزفون روانه بازار شد، بسیاری از تحلیلگران را نسبت به این مسئله بدبین کرده است.
به همین خاطر نیز مدیران ارشد این شرکت به دنبال راهی برای ایجاد صلح بوده اند که نتیجه آن تا به امروز نتیجه بخش بوده است، با این حال با توجه به این امر که همواره این احتمال وجود دارد که تحریم ها به مانند سابق اجرا شود، مدیران ارشد هوآوی راهی به جز طراحی سیستم عامل مخصوص به خود را نخواهد داشت. این سیستم که Harmony OS نام دارد، اخیرا معرفی شده و هنوز نمی توان نسبت به میزان موفقیت آمیز بودن آن نظری را اعلام کرد. درواقع قرار است تا از این سیستم عامل فعلا برای محصولات دیگر نظیر تلویزیون و ساعت های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد.
مطلب مرتبط: موسس هوآوی: درگیری با آمریکا به نفع ماست
به همین خاطر حداقل تا سال آینده همچنان اندروید گزینه اول خواهد بود. در نهایت هر اتفاقی که رخ دهد، این موضوع که مدیران ارشد هوآوی از سال 2014 طراحی یک سیستم عامل را در دستور کار خود قرار داده بودند و به نوعی چنین شرایطی را پیش بینی می کردند، قابل ستایش بوده و بیانگر آینده نگری فوق العاده آنها است. تنها نگرانی حال حاضر این شرکت امکان قطع همکاری دو برند آمریکایی دیگر به نام های اینتل و کوالکام است که تمامی پردازنده های این شرکت را تامین می کنند. بدون شک اگر تحریم ها شامل حال آنها نیز شود، حتی ممکن است به پایان کار این برند محبوب نزدیک شویم. فراموش نکنید که با توجه به برنامه های چند برند نظیر اچ تی سی و نوکیا برای بازگشت به روزهای اوج خود، ممکن است حتی یک دوره سخت نیز به از دست رفتن جایگاه آنها منجر شود. با این حال اگر مدیران این شرکت قادر به کنترل اوضاع شوند، بدون شک هوآوی را باید تا سه سال آینده رقیب اصلی اپل به حساب آورد. درواقع در حال حاضر آینده این شرکت ارتباط مستقیمی را به وضعیت ارتباط چین و آمریکا دارد.