واقعا افراد موفق چه می کنند؟ آیا تاکنون به تفاوت های اصلی افراد موفق و ناموفق فکر کرده اید؟ بدون شک هر فردی در این رابطه نظرات مختلفی را خواهد داشت، با این حال یکسری تفاوت های اصلی وجود دارد که اصلی ترین دلایل وقوع چنین اتفاقی محسوب می شوند. بدون شک آشنایی با آنها، به شما کمک خواهد کرد تا به پیدا کردن نقص های خود، به سمت کسب موفقیت بیشتر گام بردارید. در این رابطه توجه داشته باشید که تمامی موارد معرفی شده، حاصل تحقیقات منسجم بوده و درستی آنها تضمین شده است. در همین راستا به بررسی 11 مورد منتخب، خواهیم پرداخت.
1-پذیرش تغییر در مقابل ترس از آن
بدون شک همه ما در جهانی زندگی می کنیم که با سرعتی مثال زدنی در حال تغییر است. تحت این شرایط تنها افرادی می توانند موفقیت طولانی مدت را برای خود به ارمغان آورند که با این اصل، کاملا هماهنگ باشند. برای مثال یک مدیر موفق، ضروری است تا در شیوه کار خود به صورت مداوم تغییراتی را با توجه به نیازهای جدید، به وجود آورد. در غیر این صورت در درازمدت تاثیر اقدامات وی کاملا کمرنگ خواهد شد، با این حال ترس از شکست، درست در نقطه مقابل قرار داشته و باعث خواهد شد تا افراد به سادگی امکان پیشرفت خود را نابود سازند. علت اصلی این امر به خاطر ترس از شکست بوده و افراد تصور می کنند که با محتاط بودن بیش از حد، قادر به ایجاد یک حریم امن برای خود خواهند بود با این حال توجه داشته باشید که در بازار به شدت رقابتی حال حاضر، اگر به سطح معمولی رضایت دهید، بدون شک حتی قادر به حفظ آن نیز نخواهید بود. در نهایت فراموش نکنید که بسیاری از افراد، حتی از اقرار به ترس های خود نیز ناتوان بوده و در این زمینه سیاست انکار را در دستور کار خود قرار می دهند، با این حال توجه داشته باشید که این امر تنها به ضرر خود شما خواهد بود.
مطلب مرتبط: 33 عادت روزانه افراد موفق
2-ایده پردازی در مقابل کپی برداری
ویژگی افراد موفق این است که به خود اعتماد کافی را داشته و در تلاش برای ایده پردازی در عرصه کاری خود هستند. همین امر نیز باعث می شود تا به نوآوری های جذابی دست پیدا کرده و مزیت رقابتی فوق العاده ای را برای خود ایجاد کنند. برای مثال موسس اوبر آقای کالانیک اگر می خواست تا طبق اصول رایج و به مانند سایرین رفتار کند ابدا به ایده نخستین برند فعال در زمینه تاکسی اینترنتی دست پیدا نمی کرد. به همین خاطر اگر ذهنی ایده پرداز را ندارید، بدون شک نمی توانید خود را فردی موفق بدانید. در نقطه مقابل افراد ناموفق، همواره صحبت ها و رفتارهای سایرین را تکرار می کنند. درواقع آنها دنباله رو ایده های سایرین هستند که بدون شک ارزش کافی را نداشته و موفقیت محدودی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
3-مسئولیت پذیری در مقابل بهانه جویی
اگرچه هر فردی به پیروز شدن تمایل دارد، با این حال واقعیت این است که حتی در بهترین حالت ممکن نیز این امر امکان پذیر نخواهد بود. تحت این شرایط تنها افرادی می توانند به موفقیت دست پیدا کنند که مسئولیت شکست های خود را نیز برعهده گرفته و تنها به دنبال رفع اشکالات موجود باشند. این امر در حالی است که افراد ناموفق، همواره بهانه هایی را برای خود داشته و سایرین را مقصر هر اتفاقی می دانند. درواقع تفاوتی ندارد که علت یک اتفاق چه است، با این حال تنها خود شما هستید که می توانید آن را تغییر دهید. به همین خاطر نباید انرژی و زمان خود را برای چنین اقدامات بیهوده ای تلف کنید.
4-همدلی در مقابل خودخواهی
این امر که تمامی موفقیت ها را برای خود بخواهید، بدون شک باعث خواهد شد تا از حتی کوچک ترین پیشرفت سایرین نیز خودداری کرده و احاساس بسیار بدی را داشته باشید. جالب است بدانید که این سیاست باعث خواهد شد تا حتی در زمینه رسیدن به اهداف شخصی خود نیز ناکام باشید. این امر در حالی است که افراد موفق به خوبی می دانند که به تنهایی نمی توان همه کارها را انجام داد و جهان پر از فراوانی است. بدون شک موفقیت دیگران، به معنای تضعیف شما نبوده و با تغییر نگرش خود در زمینه موفقیت، می توان به سطحی به مراتب بالاتر از حد تصور دست پیدا کرد. این امر درست به ماند یک تیم ورزشی است. بدون شک تنها تیمی می تواند به قهرمانی دست پیدا کند که افراد تیم آن همدلی کافی را با یکدیگر داشته باشند. تحت این شرایط هر فرد حتی قادر به کسب اهداف شخصی خود نیز خواهد بود. درواقع اگر شما از موفقیت سایرین احساس خوبی را داشته باشید، بدون شک یکی از مهم ترین الزامات موفقیت را خواهید داشت.
5-مطالعه مداوم در مقابل عدم تمایل به آن
بدون شک برای هیچ دانشی، نمی توان نقطه پایانی را متصور شد. همچنین موفقیت نیز مقصدی مشخص را نداشته و هر فرد در طول زندگی خود می تواند تا حدی در این رابطه اقدام گام بردارد. به همین خاطر هیچ گاه باید شوق خود برای یادگیری بیشتر را خاموش کرد. این امر در حالی است که افراد ناموفق، حتی خرید یک کتاب را نیز بیهوده تلقی کرده و تصور می کنند که سطح فعلی، برای آنها کاملا کافی است، با این حال این امر به معنای رقابت با سایرین نبوده و هر فرد تنها باید به دنبال رسیدن به بهترین نسخه ممکن از خود باشد.
مطلب مرتبط: برنامه ریزی به سبک افراد موفق
6-کمک کردن به دیگران در مقابل خودبینی
افراد موفق همواره تمایل دارند تا جو دلخواه خود را ایجاد کنند. به همین خاطر از کمک کردن به سایرین، خودداری نکرده و پیشرفت آنها را به معنای بهبود زندگی خود می دانند. این امر در حالی است که افراد ناموفق، تنها بر روی کمک کردن به خود تمرکز دارند. با این حال همه ما به کمک سایرین نیاز داریم. تحت این شرایط اگر تنها به خود توجه داشته باشید، بدون شک هیچ کمکی از سوی سایرین را به دست نخواهید آورد. در نهایت این اتفاق باعث خواهد شد تا فرصت های موجود، همواره در اختیار افرادی قرار گیرد که سیاست درست را در این رابطه اتخاذ کرده و به اطرافیان، بهترین ارتباطات را برقرار می کنند.
7-خودشناسی در مقابل قضاوت دیگران
بدون شک همه شما با افرادی مواجه شده اید که به سادگی سایرین را قضاوت کرده و در رابطه با آنها نظر می دهند. این امر در حالی است که ابدا این کار را در رابطه با خود انجام نداده و افرادی کاملا نقدناپذیر محسوب می شوند. این امر جالب است که شما با منتقد دیگران بودن، ابدا به فردی بهتر تبدیل نخواهید شد. به همین خاطر بسیار ضروری است تا به این باور دست پیدا کنید که هیچ کسی شبیه به فرد دیگری نبوده و حتی خویشاوندان نیز تفاوت های چشمگیری را با یکدیگر دارند. به همین خاطر ضروری است تا به این تفاوت ها احترام گذاشته و وقت خود را به بدگویی از دیگران تلف نکنید. درواقع شما قادر به تغییر سایرین نخواهید بود با این حال می توانید خود را به ایده آل هایی که دارید، نزدیک تر کنید.
8-گوش دادن در مقابل صحبت کردن
همه ما با این اصطلاح آشنا هستیم که به هر فرد یک زبان و دو گوش داده شده است تا بیشتر بشنود و کمتر صحبت کند. درواقع شما با گوش دادن، یاد خواهید گرفت و این امر ارزش بالاتری را در مقایسه با زمانی خواهد داشت که در تلاش برای اظهار نظر در تمامی زمینه ها داشته باشید. به همین خاطر از جمله ویژگی های افراد موفق این است که تمایل بیشتری به گوش دادن دارند، با این حال افراد ناموفق از هر فرصتی برای صحبت کردن استفاده می کنند. در نهایت گوش دادن به سایرین، فرصت را برای صحبت همگان فراهم خواهد کرد که خود به افزایش رضایت آنها و بهبود روابط ما کمک شایانی را خواهد نمود.
9-شفافیت در مقابل مرموز بودن
افراد موفق در صحبت ها و اقدامات خود صداقت داشته و تلاشی برای پنهان نگه داشتن چیزی ندارند. علت این امر به این خاطر است که آنها به خوبی به این باور دست پیدا کرده اند که هیچ فردی کامل نبوده و وجود اشتباهات و ضعف ها کاملا طبیعی است. به همین خاطر دلیلی برای پنهان کردن آنها وجود ندارد. درواقع آنها رضایت درونی را مهم تر از نظرات سایرین در رابطه با خود می دانند. این امر در حالی است که افراد ناموفق، تمایل دارند تا واقعیت را پنهان کرده و خود را بهتر از آنچه که هستند، نشان دهند. این امر باعث خواهد شد تا دیگر دلیلی برای بهتر شدن نداشته باشند. به همین خاطر در سنجش میزان موفقیت یک فرد، سطح شفافیت و صداقت او را می توان معیار قرار داد.
10-نگرش مثبت در مقابل نگرش منفی
جهان در اختیار افرادی قرار دارد که از نگرش مثبتی برخوردار هستند. در این رابطه جمله بسیار معروفی وجود دارد که عنوان می کند اگر فکر می کنید قادر به انجام یک کاری هستید و یا از عهده آن برنمی آیید، در هر دو صورت حق با شما است. این جمله به خوبی نشان می دهد که برای موفقیت، شما از چه نگرش و روحیه ای باید برخوردار باشید. با نگاهی به افراد موفق جهان نیز پی به این نکته خواهید برد که درصد بالایی از آنها، از خانواده های بسیار فقیر بوده و هیچ گونه امکاناتی را در اختیار نداشته اند. همین امر نیز به انگیزه ای برای پیشرفت و ترقی در آنها تبدیل شده است. با این حال افراد منفی باف، نه تنها خود، بلکه روحیه اطرافیان را نیز تضعیف خواهند کرد. به همین خاطر نیز همواره توصیه می شود که افرادی که هدفی را دارند، نسبت به اطرافیان و دوستان خود کاملا گزینشی رفتار کنند.
مطلب مرتبط: افراد موفق در طول روز چگونه رفتار می کنند؟
11-تشویق در مقابل بدگویی
اگر در اطرافیان خود افرادی را می شناسید که همواره از خوبی های دیگران تعریف می کنند، بدون تردید آنها را می توانید فردی در مسیر رسیدن به موفقیت تلقی کنید. با این حال افرادی که خود به هیچ موفقیتی دست پیدا نکرده اند همواره بدگویی سایرین را در دستور کار خود قرار می دهند تا ضعف ها و شکست های خود را به نوعی پنهان کنند. درواقع این افراد ابدا تمایل ندارند که سایرین از آنها بهتر باشند. بدون شک این امر بر روی روابط آنها نیز تاثیر منفی زیادی را به همراه خواهد داشت.
در نهایت افراد موفق را می توان دارای صفات عالی اخلاقی دانست. به همین خاطر اگر خواهان این امر هستید که در زندگی خود به فردی موفق تبدیل شوید، یک دوره خودشناسی و خودسازی، کاملا الزامی خواهد بود.