شنبه, ۱۲ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sat, 2 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

ایلان ماسک یکی از کارآفرینان پیشرو در دنیای معاصر است. مدیریت برند تسلا و موفقیت های پی در پی این شرکت تا حد زیادی مدیون ایده های تازه و هیجان انگیز وی است. برند تسلا با مدیریت مستقیم ایلان ماسک در سال 2017 اقدام به تاسیس شرکت زیرشاخه ای تحت عنوان نورالینک کرد. این شرکت به طور تخصصی به مطالعه، پژوهش و توسعه نسل جدید رایانه ها اشتغال دارد. هدف اصلی پروژه موردنظر توسعه نسل جدید رایانه های فوق هوشمند و دارای رابطه ای نزدیک با فعالیت عصبی انسان است.

پروژه نورالینک نخستین بار در سال 2019 به طور رسمی به نتیجه رسید. این نتیجه طرح آزمایشی اولین رایانه دارای ارتباط مستقیم عصبی با کاربران بود. بدون تردید نوآوری های پروژه نورالینک برای بسیاری از مردم هیجان انگیز است، اما هدف اصلی ایلان ماسک امری فراتر از ایجاد هیجان در مخاطب هدف است. وی در تلاش برای توسعه کاربردی رایانه های فوق هوشمند به منظور کمک به بیماران دچار اختلال عصبی و ساماندهی هرچه سریع تر امور جاری در کارهای مختلف است. بی تردید این هدف بسیار بلندپروازانه محسوب می شود.

رونمایی ایلان ماسک پیشرفت پروژه نورالینک

شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها را تحت تاثیر قرار داده است. در این میان بحث توسعه رایانه های برند تسلا برای مدت زمانی قابل توجه از تیتر اخبار دور بود. دلیل این امر استراتژی سکوت خبری تسلا و نورالینک است. با این حال روز جمعه گذشته پاسخ ایلان ماسک به توییت لوئیس وگاس پیرامون رایانه های نورالینک سر و صدای زیادی به پا کرد. لوئیس وگاس در واکنش به نوآوری های رایانه های ابتدایی نورالینک از عبارت «نورالینک در آینده فوق العاده خواهد بود» اقدام به نگارش متنی چالش برانگیز کرد. ایلان ماسک در پاسخ به توییت فوق بر روی نزدیکی به دستاوردهای بیشتر پروژه موردنظر تاکید داشت: «واقعیت به سرعت در حال تبدیل به امری عجیب و هیجان انگیز است.»

مطلب مرتبط: ایلان ماسک آینده ارتباطات بشری را پیش‏ بینی کرد

ایلان ماسک در ماه جاری برای دومین بار پیرامون پروژه نورالینک اظهارنظر کرده است. البته اظهارنظر نخست وی سر و صدای زیادی به پا نکرد، اما بحث اخیر به دلیل صراحت بیشتر در بیان وی هیجان انگیزتر به نظر می رسد. ایلان ماسک در ابتدای ماه جاری پیرامون کاربردهای رایانه نورالینک در حوزه پزشکی نکاتی را گوشزد کرده بود. یکی از اهداف رایانه های دارای تعامل با سیستم عصبی کاربران کمک به درمان و یا دست کم کاهش اثرات اختلالات عصبی شان است. به این ترتیب در آینده ای نزدیک شاهد کاهش قابل ملاحظه اثرات منفی و رنج آور بیماری های عصبی خواهیم بود.

ایلان ماسک همیشه به اظهارنظرهای کاربردی و گاه جنجالی شهرت داشته است. وی در مورد رایانه های نورالینک اینگونه اظهار نظر می کند: «اساسا رایانه ها توانایی مدیریت و انجام کارها به صورت سریع تر از انسان را دارند. بدون تردید سطح تعامل ما با اشیاء و موجودات غیرهوشمند اطراف مان دارای محدودیت است. به عنوان مثال، هم صحبتی با یک درخت به اندازه کافی کسل کننده به نظر می رسد. با این حال تعامل عصبی با رایانه های هوشمند اینگونه نخواهد بود.»

ایلان ماسک و تیم شرکت نورالینک نخستین بار در جولای 2019 درباره پیشرفت های اصلی پروژه شان اظهارنظر کردند. گمانه زنی های بسیار زیادی از آن زمان درباره نحوه فعالیت این شرکت وجود دارد. براساس اظهارنظر رسمی تیم نورالینک، رایانه ای هوشمند آنها با استفاده از کارگذاری نوعی چیپست در مغز انسان کار می کنند. به این ترتیب امکان ایجاد ارتباط عصبی نزدیک کاربر با رایانه فراهم خواهد شد. چیپست های N1 در عمق 8 میلی متری جمجمه انسان کار گذاشته می شود. هر چیپست با داشتن 1024 الکترود امکان ثبت و ارسال اطلاعات گسترده ای را فراهم می سازد.

در زمان نگارش مقاله کنونی طرح ابتدایی تسلا و نورالینک بر روی 4 فرد داوطلب آزمایش شده است. هدف اصلی از طرح ابتدایی مورد بحث کمک به افراد دارای ناتوانی های عصبی ناشی از بیماری های درمان ناپذیر است. چیپست های موردنظر امکان اتصال به رایانه یا حتی گوشی های هوشمند را دارند. به این ترتیب اطلاعات بیمار به طور در لحظه در اختیار وی و تیم پزشکی قرار خواهد گرفت.

بدون تردید بحث درباره تولید انبوه چیپست های نورالینک بسیار جذاب است. ایلان ماسک در این زمینه بر روی روند آرام پیشرفت پروژه تاکید دارد. بر این اساس نخستین ارزیابی های نهایی درباره تاثیر چیپست ها بر روی بیماران در پایان سال 2020 انجام خواهد شد. هدف صلی از ارزیابی های موردنظر بررسی میزان تاثیرگذاری پروژه مورد بحث بر روی توانبخشی به بیماران دارای مشکلات عصبی- حرکتی است.

هدف نهایی نورالینک پوشش دامنه هرچه وسیع تر بیماران برای ارائه خدمات است. نکته مهم در این میان نتایج مثبت پیرامون پروژه نورالینک در صورت موفقیت برای کمک به بیماران دارای مشکلات عصبی است. بر این اساس تسلا و نورالینک یک گام بلند به سوی تولید انبوه رایانه های فوق هوشمند و تعالی نزدیک خواهند شد. همچنین با آزمایش این فناوری بر روی بیماران عصبی امکان استفاده گسترده از آنها در سایر بخش ها نیز فراهم خواهد شد. شاید در آینده ای نزدیک دیگر نیازی به استفاده از رایانه های کنونی نباشد. به این ترتیب تمام مردم کارهای مختلف را به صورت تعاملی با رایانه های نورالینک انجام خواهند داد.

ایلان ماسک یکی از افراد پیشرو در زمینه ایجاد پیوند میان ماشین های هوشمند و انسان هاست. به عقیده وی آینده حوزه فناوری با هوش مصنوعی و توانایی های آن پیوند نزدیکی دارد. توسعه سرعت و سطح ارتباطات میان ماشین ها و انسان ها در دستور کار برند تسلا قرار دارد. این امر امکان افزایش هرچه بیشتر دقت و سرعت رایانه ها را فراهم می سازد.

مطلب مرتبط: چالش های تازه ایلان ماسک

بدون شک مشاهده سرعت توسعه فناوری های جدید از سوی برند تسلا حیرت انگیز است. ایلان ماسک در طول سال های اخیر همیشه به عنوان فردی پیشرو و جلوتر از زمانه اش شناخته شده است. این شهرت با توجه به نحوه فعالیت شرکتش و ایده های کاری وی بی دلیل نیست. نکته مهم در این میان واکنش های گاه منفی جامعه فناوری های نوین و هوش مصنوعی به ایده های ایلان ماسک است. شاید این امر عجیب به نظر برسد، اما براساس گزارش خبرگزاری CNBC واکنش اولیه اغلب شرکت های فعال در زمینه توسعه فناوری هوش مصنوعی به استارت آپ نورالینک منفی بوده است. دلیل این امر تردیدهای فراوان نسبت به افزایش سریع سطح تعامل میان رایانه های هوشمند و انسان هاست.

علی رغم برخی اعتراض های اساسی از سوی کارشناس ها و کارآفرینان عرصه فناوری، ایلان ماسک همچنان به توسعه استارت آپ نورالینک ادامه می دهد. ایده وی به زودی تحول قابل توجهی در نحوه تعامل میان انسان و رایانه ایجاد می کند. به این ترتیب آینده دنیای فناوری در ارتباط با رایانه های نورالینک معنا پیدا خواهد کرد.

منبع : inverse
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Hd8kzeXO
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه