اگر بخواهیم چند کتاب جاودانه در زمینه بهبود سطح زندگی و کاری را معرفی کنیم، بدون شک اثر جاودانه استفان کاوی یکی از بهترین گزینه ها خواهد بود. این کتاب 380 صفحه ای در سال 1989 منتشر شده و تاکنون بیش از 15 میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است. یکی از نکات مهم خصوصا برای کارآفرین ها این است که چگونه در دو جنبه کار و زندگی شخصی خود موفق ظاهر شوند که مطالعه این کتاب باعث شد تا بسیاری از مشکلات من در این زمینه رفع شود. به همین خاطر صحبت کردن در رابطه با این کتاب را وظیفه خود دانسته و توصیه می کنم در کنار مشاهده این خلاصه، حتما زمانی را صرف مطالعه کامل آن کنید.
عادت اول: فعال باشید
نخستین ویژگی مهم این است که کنترل زندگی خود را در دست گرفته و مسئولیت -های آن را قبول کنید. این امر باعث خواهد شد تا نسبت به اقداماتی که باید انجام شود، به آگاهی دست پیدا کرده و دیگر زمان خود را از دست ندهید. درواقع هر فردی برای تلاش کردن نیاز به انگیزه دارد که این اقدام شما را به سطح لازم خواهد رساند. همچنین ضروری است تا بهانه ها را کنار گذاشته و تنها از عملکرد خود گله کنید. با این طرز فکر، رسیدن به بالاترین سطح ها کاملا امکان پذیر خواهد بود.
مطلب مرتبط: بررسی نکات مدیریتی کتاب رهبری / مدیریت به سبک سرالکس فرگوسن
عادت دوم: عکس جریان رایج اقدام کنید
این امر که از همان ابتدا، به پایان کار فکر کرده و مراحل را در ذهن خود مرور کنید، باعث خواهد شد تا دقیقا بدانید که هر روز باید چه اقدامی را انجام دهید. درواقع بسیاری از افراد بدون تحلیل درست هدف اصلی خود، اقدامات را شروع کرده و این امر باعث می شود تا احتمال انحراف آنها بسیار زیاد باشد. در این رابطه یادآوری مداوم نیز بسیار مهم بوده و شانس موفقیت شما را افزایش خواهد داد. نکته بسیار جالب این است که در هنگام فکر کردن به نقطه پایان، حتی ممکن است نسبت به درست بودن هدف خود نیز شک کرده و به دنبال مواردی بهتر باشید. این امر کمک می کند تا زمان و انرژی شما صرف اقدامی نشود که بهترین نیست.
عادت سوم: در ابتدا به امور الزامی بپردازید
بدون تردید اگر اولویت نداشته باشید، حتی در زمینه مدیریت زمان نیز با مشکلی بزرگ مواجه خواهید شد. درواقع برای پرداختن به امور مهم، ابتدا لازم است تا اولویت ها را شناسایی کنید. این باور را در خود شکل دهید که هیچ گاه نمی توان در چند هدف به صورت همزمان به بالاترین جایگاه ها دست پیدا کرد. برای مثال هیچ گاه یک فوتبالیست موفق، همزمان در رشته ای دیگر نیز ستاره نبوده است. این مثال به خوبی نشان می دهد که شما باید هدف اصلی را پیدا کرده و اولویت ها را تعیین کنید. این امر باعث خواهد شد تا نظم درستی در زندگی شما جریان پیدا کند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که ذات انسان به این صورت است که اقدامات سخت را به تاخیر می اندازد. به همین خاطر اگر عادت انجام به موقع اقدامات را در خود به وجود نیاورید، بدون شک با مشکلی جدی مواجه خواهید شد.
عادت چهارم: تفکر برنده داشته باشید
قدرت ذهن بسیار مهم است. درواقع یکم ذهن برنده می تواند معجزه کند. در این رابطه لازم است تا روحیه بالایی داشته باشید. فکر کردن به موارد مثبت و دیدن نیمه پر لیوان در رابطه با هر اتفاقی، ضروری خواهد بود. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که در ارتباط با افراد دیگر شما باید به سود آنها نیز فکر کرده و وارد یک بازی برد برد شوید. این امر باعث می شود تا بهترین کیفیت روابط را تجربه کنید. این امر حتی در زمینه مدیریت مشتری و کارمندان نیز الزامی خواهد بود. درواقع با نگاهی به موفق ترین برندهای جهان، متوجه این امر خواهید شد که آنها توجه ویژه ای را به خواست و راحتی مشتریان خود داشته و صرفا به کسب سود فکر نمی کنند.
عادت پنجم: شنونده خوبی باشید
بزرگ ترین اشتباه افراد در زمینه ارتباط با دیگران این است که صرفا صحبت کننده خوبی هستند. این امر در حالی است که تعامل مناسب تنها زمانی شکل خواهد گرفت که شنونده بسیار خوبی نیز باشید. برای این منظور توصیه می شود تا همواره با حوصله به صحبت ها گوش کرده و صرفا اصراری بر صحبت کردن نداشته باشید. همچنین ضروری است تا صرفا شنونده باشید و در این رابطه قضاوت، پیش داوری، بازجویی و نصیحت را کنار بگذارید. این امر از شما یک شخصیت محبوب نیز به وجود می آورد.
عادت ششم: تیم گرا باشید
هیچ فردی به تنهایی قادر نخواهد بود تا به دستاوردهای بزرگ دست پیدا کند. در این رابطه ایجاد یک تیم امری کاملا الزامی خواهد بود. همچنین لازم است تا از گسترش ارتباطات خود واهمه نداشته و در تلاش برای یادگیری مهارت های ارتباط با افراد مختلف باشید. این امر باعث خواهد شد تا در زندگی و کار خود، با آسودگی و نتایج بهتری مواجه شوید. این باور را در خود شکل دهید که تیم گرایی، باعث سرعت و دقت بالاتر در کنار کاهش هزینه ها خواهد شد، با این حال انتخاب افراد تیم نیز مهم بوده و هر فردی شایستگی لازم را ندارد.
مطلب مرتبط: 13 کتاب برای هر کارآفرینی که خواهان موفقیت نامحدود است
عادت هفتم: اره خود را تیز کنید
اگرچه ممکن است این عبارت را نامفهوم بدانید، با این حال اره در اینجا یک استعاره بوده و طیف وسیعی را شامل می شود. برای مثال می توان آن به عنوان افکار نام برد که باید به صورت مداوم به بروز کردن اطلاعات گذشته همراه باشد. درواقع درست به مانند یک نجار، اگر لوازم کار که اصلی ترین آنها تبر محسوب می شود، به خوبی تیز نباشد، زمان و انرژی بسیاری را از دست خواهید داد که خود می تواند به دلیلی برای رها کردن هدف تبدیل شود.