تحقیقات جدید موسسه کانتار بیانگر اهمیت محتوا در کمپین های بازاریابی ویدئویی است. این امر در کنار انتخاب پلتفرم مناسب و فهم دقیق از زمینه تولید محتوا موجب موفقیت برندها می-شود. در طول یک دهه گذشته حوزه تبلیغات ویدئویی به طور مداوم رشد بالا داشته است. همین امر توجه بسیاری از برندها را به خود جلب کرده است. به عقیده کریستانه رابرتس، کارشناس توسعه محتوا، روند رو به رشد محبوبیت تبلیغات ویدئویی در آینده ادامه خواهد داشت. بر این اساس به زودی بخش زیادی از عرصه تبلیغات به تسخیر فرمت ویدئو در می آید.
به عقیده رابرس، چالش اصلی پیش روی طراحی های تبلیغات شناخت درست زمینه کاری و کمک به برندها در زمینه دستیابی به اهداف شان است. به علاوه، تولید محتوای مناسب و تاثیرگذار نیز چالش بعدی برندها خواهد بود. در ادامه هدف اصلی من بررسی چهار نکته مهم در زمینه تبلیغات ویدئویی خواهد بود.
1. اهمیت انتخاب پلتفرم مناسب
امروزه تفاوت معناداری میان شبکه های اجتماعی وجود دارد. به عنوان مثال، یوتیوب به عنوان یک پلتفرم ویدئومحور تفاوت های محسوسی با توییتر یا اینستاگرام دارد. نکته مهم در اینجا ضرورت ارائه مفهومی مفید و تاثیرگذار برای جلب نظر مخاطب به ویدئوهاست. واکنش کاربران به محتوای تبلیغاتی عکسمحور به دلیل سهولت مشاهده بسیار بیشتر است. با این حال مزیت ویدئو توان تاثیرگذاری بیشتر خواهد بود. به همین دلیل اغلب کسب و کارها سرمایهگذاری عظیمی بر روی بازاریابی و تبلیغات ویدئویی انجام می دهند. هدف اصلی کاربران شبکه های اجتماعی مشاهده محتوای تبلیغاتی نیست. به همین خاطر ما باید از المان های جذاب برای جلب توجه مخاطب استفاده کنیم.
مطلب مرتبط: تبلیغات موفق با ویدئوهای 6 ثانیه ای
کریستانه رابرتس در مورد انتخاب پلتفرم برای تبلیغاتی ویدئویی به نکات مهمی اشاره می کند: «نرخ مشاهده کامل ویدئو اهمیت بالایی دارد. این نرخ در یوتیوب معادل 40درصد کل بازدیدکنندگان است. این امر برای سایر پلتفرم ها به مراتب کمتر ارزیابی می شود. به عنوان مثال این نرخ برای فیسبوک فقط 20درصد است.» شاید بسیاری از افراد نرخ بیشتر بازدید کامل در یوتیوب را به معنای انتخاب این پلتفرم بر سایر نمونه ها ارزیابی کنند. با این حال باید نیم نگاهی به سایر شبکه های اجتماعی نیز داشت. مفهوم آمارهای ارائهشده از سوی رابرتس ضرورت توجه بیشتر به جذابیت محتوای ویدئوی مان برای جلب نظر شمار بالاتری از مخاطب ها در سایر شبکه های اجتماعی است، بنابراین انتخاب نخست ما باید یوتیوب باشد. سپس با شخصیسازی ویدئوی تبلیغاتی مان به دنبال حضور در سایر شبکه های اجتماعی برویم.
2. تلاش برای گم نشدن در میان جمعیت
هر پلتفرمی اهداف خاصی برای طراح های تبلیغات به ارمغان می آورد. به عنوان مثال، در فیسبوک ویدئوی تبلیغاتی باید کوتاه و چشمنواز باشد. همچنین به دلیل حضور کاربران مختلف در این پلتفرم باید به شخصیسازی محتوای مان برای هر فرهنگ توجه داشته باشیم. برخلاف فیسبوک، فعالیت در اینستاگرام نیازمند توجه به کیفیت ویدئوی-مان است. کاربران اینستاگرام، به عنوان یک پلتفرم عکسمحور، علاقه زیادی به تصاویر باکیفیت دارند. اگر ویدئوی ما از کیفیت مناسبی برخوردار باشد، شانس مان برای جلب توجه کاربران این پلتفرم افزایش خواهد یافت. به نظر رابرتس فقط با فهم ویژگی های هر پلتفرم امکان موفقیت در زمینه تبلیغات ویدئویی وجود خواهد داشت. در غیر این صورت برند ما در میان خیل عظیم رقبا گم می شود.
3. پیوستن به گفت و گوهای مناسب
یکی از نکات مهم در زمینه مدیریت کمپین های تبلیغاتی یکپارچگی میان حال و هوای کلی ویدئوی تبلیغاتی و نحوه واکنش ما نسبت به بازخورد مخاطب است. بسیاری از برندها به این امر توجه لازم را ندارند. به همین خاطر برخوردشان با مخاطب موجب دلسردی می شود. وقتی ما تبلیغات شادی را برای مخاطب مهیا می کنیم، نحوه برخوردمان با آنها در سایر اوقات نیز باید از همین الگو پیروی کند.
4. انتخاب هوشمندانه همکاران
هویت یک برند همیشه براساس عملکردش در کنار سایر شرکا ارزیابی می شود. به همین خاطر برندهای بزرگ همیشه در تلاش برای همکاری تجاری با هم هستند. این امر شهرت مطلوب هر کدام از آنها را به دیگری نیز تسری می دهد.
مطلب مرتبط: تبلیغات حرفه ای: راه موفقیت در بازار
نخستین عامل مهم در نگاه مخاطب سایت های نمایش تبلیغات ماست. به این ترتیب علاوه بر نمایش تبلیغات ویدئویی در شبکه های اجتماعی باید با سایت های معتبر نیز برای پوشش کمپین مان همکاری کنیم. این امر جلوه برندمان را به طور قابل ملاحظه ای در نگاه مخاطب افزایش می دهد. علاوه بر این، راهاندازی سایت رسمی برندمان نیز دارای اهمیت بالایی خواهد بود. هرچه طراحی و محتوای سایت ما کیفیت بالاتری داشته باشد، تمایل مخاطب نیز به مشاهده ویدئوهای ما افزایش خواهد یافت.