اگرچه برای بسیاری از افراد کارآفرینی یک شغل رویایی تصور می شود، با این حال واقعیت به این زیبایی نبوده و باید توجه داشته باشید که بیش از نیمی از افراد، به موفقیت لازم دست پیدا نمی کنند. درواقع علت این تصور غلط به این خاطر است که تنها شرایط حال حاضر کارآفرین هایی نظیر جف بزوس را مورد بررسی قرار داده و عملا از مسیری که آنها برای رسیدن به سطح فعلی طی کرده اند، غافل هستیم. همین امر نیز باعث شده است تا در این مقاله به بررسی سختی های راه که از آنها به عنوان نیمه تاریک کارآفرینی نام برده می شود، بپردازیم.
1-شکست های زیادی را متحمل خواهید شد
آیا تصور می کنید که به محض ایجاد برند خود، سریعا رشد کرده و همه چیز مطابق میل شما جلو خواهد رفت؟ بدون شک در صورتی که چنین تصوری را دارید، سخت در اشتباه بوده و جالب است بدانید که معمولا کارآفرین ها با برند نخست خود به نتیجه چندانی دست پیدا نمی کنند. درواقع واقعیت حوزه کارآفرینی این است که با شکست های متعددی مواجه خواهید شد. به همین خاطر اگر نمی توانید واکنش خوبی را نسبت به شکست های متعدد داشته باشید، بهتر است که ابدا وارد این حوزه نشوید. نکته مهم دیگر این است که صرفا قبول شکست کافی نبوده و لازم است تا علی رغم تمامی مشکلات، همواره رو به جلو گام بردارید.
مطلب مرتبط: چگونه توانایی کارآفرینی مان را تقویت کنیم؟
2-کسب ثروت ممکن است بیش از حد طولانی شود
علی رغم تصور عموم، اگر هدف شما کسب ثروت است، کارآفرینی یک گزینه امن محسوب نشده و ممکن است رسیدن به وضعیت مالی مناسب، به سال ها زمان نیاز داشته باشد. در این رابطه تنها کافی است تا به داستان زندگی کارآفرینان موفق جهان نگاهی بیندازید. رسیدن به ثروت برای آنها حداقل به 10 سال زمان نیاز داشته است. این امر به معنای آن خواهد بود که طی این 10 سال شما با فشار اقتصادی مواجه خواهید شد. همچنین کارآفرینی یک فعالیت مداوم محسوب شده و حتی یک دوره عدم درخشش، باعث خواهد شد تا شرکت شما در وضعیت بدی قرار گیرد.
3-زندگی شخصی شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت
اگرچه همواره مثال هایی تحت عنوان راهکارهای ایجاد تعادل میان کار و زندگی شخصی معرفی می شود، با این حال واقعیت این است که عملا ایجاد تعادل بین این دو بخش امکانپذیر نخواهد بود. درواقع شما حتما نیاز خواهید داشت تا به نوعی زندگی شخصی خود را فدا کرده و به این طریق به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید. درواقع برخلاف کارمندها که زمان کار مشخصی را دارند، این امر برای کارآفرین ها کاملا متفاوت بوده و ممکن است حتی در روزهای تعطیل، مجبور به اقداماتی نظیر انجام سفرهای کاری برای عقد قراردادهای جدید کنند. همچنین با توجه به این امر که در سال های ابتدایی فعالیت خود، سودآوری چندامی را تجربه نخواهید کرد، این امر می تواند باعث شود تا زندگی شخصی شما با مشکلاتی همراه باشد. درواقع با انتخاب حوزه کارآفرینی، شما دیگر نمیتوانید به مانند یک فرد عادی زندگی کنید. با این حال این نکته را نیز فراموش نکنید که وضعیت مذکور به معنای فراموش کردن زندگی شخصی نبوده و همواره با اقداماتی می توان تاثیر زمان حضور خود در کنار خانواده را افزایش داد. درواقع تنها تلاش این است که به درک واقعیتری نسبت به شرایط کارآفرینی دست پیدا کنید.
4-هیچ موفقیتی یک شبه به دست نخواهد آمد
همه ما با این دسته از خبرها مواجه شده ایم که ارزش سهام یک شرکت، طی چند روز با افزایشی خیرهکننده مواجه شده است. اگرچه ممکن است تصور کنید که این امر به خاطر تصمیماتی است که مدیر شرکت طی چند روز اخیر اتخاذ کرده است، با این حال واقعیت این است که نتیجه حال حاضر، حاصل تلاش چندین ساله بوده و در زمینه کارآفرینی، کسب نتایج ارزشمند با اقدامات کوتاه مدت امکانپذیر نخواهد بود. به همین خاطر اگر صبر کافی را نداشته باشید، مسیر طبیعی برای پدید آمدن نتایج طی نخواهد شد که نتیجه آن عدم پیشرفت است. همچنین رسیدن به صندلی مدیریت یک شرکت، هدف نهایی نبوده و شما باید به صورت مداوم، سطح خود را ارتقا دهید. در غیر این صورت در مدت زمانی کوتاه، سرمایه گذارها و اعضای هیأت مدیره اقدام به اخراج کردن شما خواهند کرد. این امر در حالی است که یک کارمند به علت ثابت بودن اقدامات خود، معمولا به ارتقای سطح، نیاز چندانی را نخواهد داشت.
5-همه چیز مطابق انتظار شما جلو نخواهد رفت
نکته بسیار مهم این است که یک کارآفرین نباید هیچگاه ناامید شود. درواقع این امر کاملا طبیعی است که حتی بیشتر چیزها مطابق انتظارات شما پیش نرود. تحت این شرایط ضروری است تا شخصیتی داشته باشید که سریعا بتواند تغییرات لازم را اعمال کرده و از قبول شرایط جدید، واهمه نداشته باشد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که آگاهی از اخبار مختلف، می تواند آرامش شما را مختل کند. به همین خاطر اگر فردی باشید که در برابر دغدغه ها سریعا دچار استرس می-شود، بدون شک فردی مناسب برای کارآفرینی نخواهید بود.
مطلب مرتبط: کارآفرینی را می توان آموخت
در نهایت توجه داشته باشید که برای درخشش در هر حوزه ای، لازم است تا شرایط آن را قبول کرده و تمام تلاش خود را انجام دهید. درواقع کارآفرینی را باید جزو سخت ترین شغل ها دانست و این امر ابدا به معنای پشت میز نشینی و در اختیار داشتن درآمد بالا از همان ابتدای کار نخواهد بود.