استارت آپ ها در بازار موقعیت ویژه ای دارند. از یکسو آنها با ایده های تازه وارد کورس رقابت شده اند و آماده به چالش کشیدن برندهای گوناگون هستند. با این حال به خاطر تازه کاری مشکلات فراوانی جلوی پای شان قرار می گیرد. یکی از این مشکلات اعصاب خُردکن ارتباط میان اعضای شرکت است.
اگر شما در یک برند بزرگ کار می کنید، احتمالا مسئله ارتباط میان کارمندان برای تان خنده دار خواهد بود. خب وقتی تک تک اعضا هر روز صبح در دفتر شرکت حاضر می شوند، دیگر نگران چه مسئله ای باید بود؟ خب در این صورت باید بگوییم شما خیلی خوش شانس هستید؛ چراکه استارت آپ ها معمولا بودجه کافی برای اجاره دفتر مرکزی ندارند. ترجمه این امر از نقطه نظر مدیریتی چیزی مثل «دورکاری اعضا» خواهد بود. بنابراین ارتباط میان کارمندان در چنین شرایطی حتی از یافتن یک سرمایه گذار دست به نقد هم واجب تر است!
یکی از ابزارهایی که در طول سال های اخیر محبوبیت زیادی در بین کاربران پیدا کرده، مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams) است. این ابزار به طور ویژه برای ارتباط بهتر میان کارمندان در ساختارهای اداری طراحی شده است. بنابراین علاوه بر رابط کاربری مناسب، پایداری خوبی هم با سرعت اینترنت پایین دارد. ما در این مقاله قصد داریم مزیت ها و ویژگی های مایکروسافت تیمز برای استارت آپ ها را زیر ذره بین ببریم. اگر شما هم دنبال یک ابزار ارزان و ساده برای ارتباط بهتر میان اعضای شرکت تان هستید، این مقاله کاملا مخصوص شماست.
مطلب مرتبط: مایکروسافت تیمز چیست و چگونه با آن کار کنیم؟
مایکروسافت تیمز چیست؟
اولین سوالی که هنگام رویارویی با مایکروسافت تیمز برای آدم پیش می آید، چیستی اش است. در دنیایی که کلی پیام رسان و شبکه اجتماعی دم دست است، چرا باید سراغ ابزاری تازه رفت؟ ساده ترین جواب به این سوال «طراحی ویژه این ابزار برای کارآفرینان» است. با این حال بهتر است قبل از هر کاری یک تعریف دقیق از این ابزار ارائه کنیم.
مایکروسافت تیمز ابزار پیچیده ای نیست. این سرویس امکان ارتباط آنلاین میان کاربران را برآورده می کند. از پیام متنی و تماس تصویری گرفته تا به اشتراک گذاری فایل های مختلف، همه و همه به لطف تیمز امکان پذیر می شود.
راستش را بخواهید، از نظر تعریف و کارکرد، مایکروسافت تیمز تفاوت زیادی با سایر پیام رسان ها ندارد. درست به همین خاطر اغلب کارآفرینان برای استفاده از آن دچار شک و تردید هستند. ما در بخش بعدی قصد داریم با بررسی مزایای ویژه این ابزار تفاوتش با بقیه رقبا را نشان دهیم.
مایکروسافت تیمز: ویژگی هایی که نمی شود فراموش کرد!
تا اینجای کار ما با ابزاری کاملا معمولی رو به رو هستیم. بنابراین تا دیر نشده باید سری به ویژگی های منحصر به فرد تیمز بزنیم. وگرنه حسابی آبروی مان جلوی شما خواهد رفت. خب اجازه دهید بدون هیچ توضیح کلیشه ای دیگری یک راست برویم سراغ اصل مطلب.
مطلب مرتبط: مایکروسافت تیمز در دسترس کاربران عادی قرار گرفت
ارتباط ترکیبی با بهترین کیفیت
آیا فکر کرده اید چرا در اسم ابزار تیمز نام مایکروسافت هم به چشم می خورد؟ این در حالی است که سرویسی مثل لینکدین که تحت مالکیت مایکروسافت قرار دارد، چنین اعتباری را یدک نمی کشد. موضوع از این قرار است که مایکروسافت حساب ویژه ای روی این ابزار باز کرده است. به طوری که نه تنها دائما برای آن آپدیت عرضه می کند، بلکه ادعاهای مختلفی هم درباره اش دارد. ماجرا کم کم هیجان انگیز می شود، نه؟
یکی از مزایای اصلی تیمز در مقایسه با سایر سرویس ها استفاده از ارتباط ترکیبی است. شما در این سرویس نه تنها امکان چت متنی یا صوتی را دارید، بلکه هرگونه راهکار تعاملی مثل بارگذاری فایل های پرحجم یا برگزاری ویدئوکنفرانس هم در آن به چشم می خورد. این یعنی کارآفرینی نیست که مشکلات ارتباطی اش با تیمز حل نشود. البته ماجرا به همین جا حتم نمی شود؛ چراکه تمام امکانات تیمز به طور 24 ساعته کیفیتش را حفظ می کند. پس اگر حرص تان از دست ابزارهای گوگل درآمده، تیمز جایگزین وسوسه کننده ای خواهد بود.
کسب و کارهای تازه ای که در ابتدای راه هستند، معمولا میانه خوبی با پرداخت هزینه های گزاف برای استفاده از ابزارهای ارتباطی ندارند. درست به همین خاطر تیمز همان قطعه گمشده پازل چنین کسب و کارهایی است. شما بدون پرداخت حتی یک دلار امکان شروع به کار در تیمز را دارید. اینطوری دست کم از همان ابتدا خیال تان از بابت کیفیت خدمات و تنوع شان در حوزه ارتباطی راحت خواهد بود.
راه اندازی ساده و هماهنگی با سایر ابزارهای مایکروسافت
آیا تا حالا پشت سد ثبت نام فیس بوک گیر کرده اید؟ این تجربه ای است که برای خیلی از مردم نوعی شکنجه محسوب می شود. شما را نمی دانم، ولی من که همیشه حرصم از دست سرویس های اینچنینی درمی آید. خب اگر قرار نیست فرآیند ثبت نام را ساده کنید، اصلا چرا پلتفرم تان در بازار حضور دارد؟
کارآفرینانی که شکایت بالا را بارها و بارها در ذهن شان مرور کرده اند، خیلی خوب با تیمز کنار خواهند آمد؛ چراکه طراح های این سرویس از همان ابتدا به فکر مشکل مورد بحث بوده اند. شما برای شروع به کار در تیمز حتی نیاز به ایمیل سرویس مایکروسافت نیز ندارید. در عوض با هر ایمیلی امکان ثبت نام در تیمز وجود خواهد داشت. نکته جالب اینکه حتی خبری از احراز هویت های گیج کننده نیز در این میان نیست. پس با خیال راحت می توانید کارتان را جلو ببرید.
نکته کلیدی دیگری که باید یادتان باشد، سازگاری تیمز با بقیه ابزارهای مایکروسافت است. مثلا وان درایو (OneDrive) یا اوت لوک (Outlook) را در نظر بگیرید؛ این ابزارها به خوب با تیمز هماهنگ هستند. بنابراین لازم نیست برای مدیریت آنها دائما از این نرم افزار به آن نرم افزار بروید.
شاید فکر کنید هماهنگی میان ابزارهای مایکروسافت با هم چندان مهم نیست. در این صورت کافی است حجم زمان از دست رفته ای را حساب کنید که ده ها کارمند در طول روز به خاطر ناهماهنگی میان ابزارهای مختلف تجربه می کنند. آن وقت اهمیت کار تیمز را درک خواهید کرد.
شخصی سازی بی نهایت
آیا از رابط کاربری یا ظاهر پیام رسان های معمولی خسته شده اید؟ در این صورت تیمز کلی غافلگیری برای تان کنار گذاشته است. شما در این سرویس امکان شخصی سازی تقریبا هر نکته ای را دارید. به طوری که بعد از گذشت چند وقت با شخصی سازی های مختلف دیگر اپتان را با نسخه رسمی عوض نخواهید کرد.
قبول دارم شخصی سازی برای خیلی از کاربران جنبه تفریحی دارد، اما در دنیای کسب و کار ماجرا کمی حساس تر از این حرف هاست. خیلی از کارآفرینان یا کارمندان نیاز فوری برای شخصی سازی ابزارشان دارند. به طوری که استفاده از ابزارهای ارتباطی معمولی کلی از وقت و انرژی شان را می گیرد. تیمز در این رابطه استراتژی روشنی دارد. بر این اساس شما می توانید بدون هیچ مشکلی از این سرویس استفاده کرده و امکانات مختلفش را شخصی سازی کنید. فقط یک نکته جزئی وجود دارد: تیمز حق استفاده از شخصی سازی های شما را برای خودش حفظ می کند. این یعنی اگر شخصی سازی شما بی نهایت جذاب از آب درآید، چه بسا خودِ مایکروسافت در آپدیت های بعدی از آن رونمایی کند.
اگر از کاربران محصولات مایکروسافت باشید، خیلی خوب می دانید تمام ابزارهای این شرکت امکانات شخصی سازی گسترده به کاربران می دهد. این یعنی تجربه کاربری هر کس از تیمز تقریبا متفاوت از دیگری خواهد بود. ماجرا جالب شد، نه؟
کارآفرینانی که طرفدار طراحی میانبرهای مختلف در ابزارها هستند، میانه خوبی با تیمز خواهند داشت. پس منتظر چه هستید؟ همین امروز کارتان را شروع کرده و اولین تجربه تان از تیمز را به دست بیاورید.
مطلب مرتبط: رشد 70 درصدی کاربران مایکروسافت تیمز طی یک ماه
امنیت بالا
رسوایی هایی که در طول چند سال اخیر برای فیس بوک روی داده، چشم همه کاربران را ترسانده است. وحشت از درز اطلاعات یا فروش شان از سوی پلتفرم ها به دیگران امری نیست که به همین سادگی ها رفع شود. کار حتی به جایی رسیده که خیلی از افراد قید استفاده از واتس اپ را هم زده اند. در این میان تیمز ابزاری دوست داشتنی برای طرفداران امنیت سایبری محسوب می شود.
اولین دلیل محکم برای استفاده از تیمز با خیال راحت مربوط به پشتیبانی مایکروسافت از آن است. اگر نهایت آشنایی تان با خدمات این غول دیجیتال به ویندوز ختم می شود، احتمالا برای تان جالب است که بدانید آنها در زمینه امنیت سایبری هم سابقه طولانی دارند. به همین خاطر استفاده از تیمز گزینه ای بی نهایت جذاب برای شما خواهد بود.
سیستم امنیت اطلاعات تیمز بی نهایت محکم و در عین حال شفاف است. به طوری که برخی از افراد عادی هم برای در امان ماندن از حملات سایبری از این اپ استفاده می کنند.
رمزنگاری پیام ها در کنار آپدیت های امنیتی مداومی که برای سرویس های مایکروسافت ارائه می شود، تیمز را بدل به گزینه ای جذاب برای کارآفرینان کرده است. به طوری که شما بدون هیچ مشکلی امکان استفاده از آن با خیال راحت را خواهید داشت.
بی شک استارت آپ هایی که در ابتدای راه هستند، اصلا دوست ندارند هیچی نشده با کلی مشکل امنیتی رو به رو شوند. به همین خاطر توصیه ما برای چنین برندهایی استفاده از تیمز است.
قیمت مقرون به صرفه
تا حالا چند بار گیر ابزارهایی افتاده اید که تا آخرین سنت از بودجه برندتان را دودِ هوا کرده اند؟ قبول دارم برخی از ابزارهای گران واقعا ارزش پولی که آدم می دهد را دارند اما اینجا پای استارت آپ ها وسط است. این یعنی بحث مالی بیشتر از هر زمان دیگری مهم خواهد بود.
برخی از کارآفرینان در ابتدای راه طوری پول خرج می کنند که انگار هیچ وقت قرار نیست بودجه شان تمام شود. اگر شما هم چنین عادتی دارید، باید خیلی زود آن را ترک کنید؛ چراکه دیر یا زود در بازار دچار سقوط آزاد خواهید شد.
مایکروسافت تیمز یکی از ابزارهایی است که از نظر مالی شرایط را بی نهایت ساده کرده است. اول از همه اینکه شما تا همیشه امکان استفاده از نسخه رایگان این ابزار را دارید. با این حال اگر سراغ نسخه سازمانی اش بروید، بازهم امکان استفاده از تخفیفهای گوناگون را خواهید داشت.
نکته جالب در اینجا امکان شخصی سازی نسخه موردنیاز از تیمز است. اینطوری دیگر هزینه اشتراک اضافی پرداخت نخواهید کرد. همین امر تیمز را بدل به ابزاری بی نهایت محبوب در بین کارآفرینان کرده است. به طوری که در طول یک سال اخیر تعداد کاربران آن 1.5 برابر شده است.
این روزها خیلی از نرم افزارها در ازای امکانات رایگان کلی تبلیغ به خوردِ کاربران می دهند. راستش را بخواهید، گاهی اوقات این تبلیغات آنقدر زیاد می شود که دیگر قابل تحمل نیست. به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز استفاده از تیمز را بهترین راه حل برای فرار از چنین ابزارهایی می دانیم. اینطوری حتی اگر مایل به پرداخت هزینه هم نباشید، دست کم با تبلیغات بی ربط اعصاب تان خط خطی نخواهد شد!
رابط کاربری ساده
آخرین مزیت تیمز که در این مقاله زیر ذره بین می بریم، رابط کاربری ساده اش است. شما لازم نیست حتما سال ها تجربه کار با شبکه های اجتماعی را داشته باشید تا از تیمز سر دربیاورید. در عوض همه چیز با چند دقیقه گشت و گذار در این سرویس حل خواهد شد. به طوری که انگار سال های سال با آن کار کرده اید.
رابط کاربری ساده از آن دست وعده هایی است که اغلب شبکه های اجتماعی به کاربران شان می دهند. با این حال در عمل هر روز پلتفرم هایی پیچیده تر مقابل آدم قرار می گیرد. در این مورد دست کم تیمز زیر قولش نزده است؛ چراکه رابط کاربری این اپ از همان روز اول ساده و کاربردی بود.
مطلب مرتبط: مدیرعامل اسلک: مایکروسافت تیمز را رقیب خود نمی دانیم
ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم مایکروسافت تیمز یکی از بهترین گزینه های ارتباطی برای کسب و کارها محسوب می شود. اگر شما هم دوست دارید استارت آپ تان در ابتدای راه از یک ابزار ارتباطی پیشرفته استفاده کند، تیمز بهترین گزینه ممکن خواهد بود. پس منتظر چه هستید؟ همین امروز دست به کار شده و ماجراجویی تان در تیمز را شروع کنید. قول می دهم حتی سوالی هم درباره نحوه کار این ابزار برای تان پیش نیاید.
منابع: