مایکروسافت قیمت سرویس های خود را برای استفاده از پلتفرم های ابری دیگر افزایش داد؛ موضوعی که با اعتراض رقبایی همچون گوگل و آمازون روبه رو شد.
به گزارش زومیت، مایکروسافت سیاست های جدیدی برای قیمت گذاری سرویس های برون سپاری خود در نظر گرفته است. مدیران ارشد گوگل کلاود و آمازون وب سرویس به صورت جدی مخالفت و اعتراض خود را به سیاست های جدید اعلام کرده اند. ردموندی ها هم زمان با اعلام خبر رونمایی سرویس Azure Dedicated Host، افزایش قیمت را نیز در برخی سرویس های خود رسانه ای کردند. در بخشی از خبر مربوط با افزایش قیمت می خوانیم:
ما قوانین و قیمت های برون سپاری را برای مجوز نرم افزارهای نصبی (on-premise) به روزرسانی می کنیم. هدف از چنین رویکردی، ایجاد تمایز بین برون سپاری نصبی و خدمات ابری است تا قوانین مجوزدهی یکسانی در سرویس های ابری چندکاربره و اختصاصی داشته باشیم.
از تاریخ یکم اکتبر ۲۰۱۹، مجوزهای نصبی بدون Software Assurance و حقوق جابه جایی امکان نصب روی سرویس های ابری اختصاصی این شرکت ها را ندارند: مایکروسافت، علی بابا، آمازون (شامل VMware Cloud روی AWS) و گوگل.
این توضیحات نشان می دهد اولین تأثیر غیرعمدی تغییر قوانین، کاهش هزینه استفاده از سرویس های مایکروسافت روی پنل های ابری خود این شرکت خواهد بود. مدیران رقیب هم با اشاره به همین تأثیر، نگرانی و اعتراض خود را بیان کرده اند. به عنوان مثال، رابرت انسلین، مدیر بخش خدمات ابری گوگل، در توییتر نوشت:
مایکروسافت از قیمت گذاری پیچیده و جلوگیری از فعالیت توزیع کننده گان دیگر استفاده می کند. آنها در حال تکرار کارهای دهه ۱۹۹۰ خود البته این بار در فضای ابری هستند.
ورنر ووگلز، مدیر فنی AWS، هم اظهارنظر تندی درباره عملکرد ردموندی ها کرد:
بازهم با رویکرد غیرعادلانه مایکروسافت مواجه شدیم. آنها مجوزها را تغییر می دهند تا مشتریان به استفاده از خدمات خودشان مجبور شوند. آنها ابتدا BYOL SQL Server را از RDS حذف کردند و اکنون به روزرسانی ویندوز در AWS با مشکل مواجه می شود. نمی توان به راحتی به شرکتی اعتماد کرد که قیمت ها را افزایش و قابلیت های محصولات را کاهش می دهد و انتخاب آزادانه را محدود می کند.
کارشناسان دیگر هم اعتراض های رسمی و شدیدی به رویکرد جدید مایکروسافت کرده اند. به عنوان مثال، سندی کارتر مقاله ای در لینکدین نوشت که با این عنوان منتشر شد: «چرا AWS بهترین سرویس برای کارهای ویندوزی محسوب می شود و چگونه مایکروسافت با تغییر مجوزها، سعی می کند شما را به استفاده از Azure مجبور کند؟» او روند جدید ردموندی ها را نوعی سوء استفاده از قدرت می داند؛ روندی که در ظاهر شاید تنها به صورت حذف حقوق برون سپاری به نظر برسد، اما درواقع، تلاش می کنند دستگاه های کاربران و سرویس های ابری مدنظر آنها را نیز محدود کنند.
مایکروسافت در پاسخ به اتهامات ادعا می کند ارائه خدمات بیشتر و افزایش رقابت شدید در بازار، آنها را به افزایش قیمت مجبور می کند. به هر حال شاید دنیای فناوری در آینده مایکروسافتی را با رویکردهای قدیمی انحصاری و رقابت ناعادلانه شاهد باشد که در حوزه جدید رشدشان، یعنی خدمات ابری، همان رویکردهای قدیمی مانند اجبار به نصب ویندوز را در پیش می گیرد.