مرو روایت داستان واقعی صعود سه کوهنورد به کوه مرو در رشته کوه هیمالیا، است. این فیلم محصول سال 2015 و از جمله فیلم های تحسین شده ورزشی محسوب می شود. بدون شک در هر مکانی که تیمی وجود داشته باشد، درس های مدیریتی جذابی به چشم خواهد خورد.
در همین راستا و در ادامه به بررسی 7 نکته مهم این فیلم برای مدیران و افراد یک تیم، خواهیم پرداخت.
1-اولویت بندی را جدی بگیرید
در طول فیلم شما با انواع چالش ها و لحظات سخت برای این تیم سه نفره، مواجه خواهید شد. در این رابطه شما به خوبی با اهمیت تصمیمات آشنا شده و اولویت بندی آن ها را نسبت به امور مختلف مشاهده می کنید. درواقع بدون در نظر گرفتن اولویت ها و یا اولویت بندی درست، شما قادر به انتخاب بهترین مسیر ممکن نخواهید بود. برای مثال در سکانسی از این فیلم، افراد محکوم به کاهش حجم بار خود هستند که در این رابطه اولویت را بر روی حفظ مواد غذایی قرار می دهند که با جلو رفتن داستان، به اهمیت انتخاب آن ها پی خواهید برد. در این رابطه فراموش نکنید که اولویت های شما همواره تابع شرایط بوده و نباید آن ها را اموری مطلق تلقی کرد.
2-قهرمان تیم خود باشید
تصور بسیاری از افراد این است که همواره مدیران باید کاری خارق العاده را انجام دهند. بر طبق این تصور کارمندان تنها باید مطیع دستورات باشند و در مواقع حساس اقدامی را صورت ندهند. این امر در حالی است که با نگاهی واقع بینانه به این حقیقت پی خواهید برد که شما عضوی از یک تیم محسوب می شوید و تنها زمانی قادر خواهید بود تا در شرایط سخت دوام بیاورید که همه شما قابلیت های خود را به اثبات برسانید.
مطلب مرتبط: 10 نکته مدیریتی فیلم hoosiers
در این رابطه فراموش نکنید که همواره این احتمال وجود دارد که مدیر شرکت نیز نیازمند کمک باشد، به همین خاطر نباید خود را صرفا یک عضو معمولی و کاملا گوش به زنگ، تلقی کرد. برای مثال در این فیلم اگرچه یکی از افراد این تیم سه نفره به عنوان رهبر انتخاب شده است، با این حال هر یک از آن ها در لحظاتی سرنوشت ساز اقداماتی جسورانه را انجام داده و تیم خود را از آسیب دور نگه داشته اند. به همین خاطر لازم است تا روحیه قهرمان بودن را در خود تقویت کرده و از درخشیدن واهمه ای نداشته باشید. همچنین مدیران نیز باید فضای کافی را برای این گونه اقدامات فراهم آورند تا همگان به این امر تشویق شده و نهایت تلاش خود را برای حفظ شرکت، انجام دهند.
3-کار تیمی و انتخاب تیم را جدی بگیرید
به عقیده جیمی چین(از افراد تیم) رمز موفقیت در تلاش، استقامت و فعالیت در قالب تیم است. با این حال در این رابطه نوع تیم نیز عاملی تعیین کننده محسوب می شود. بدون شک برای انجام کاری بزرگ، نیازمند تیمی حرفه ای، باانگیزه و قدرتمند خواهید داشت. به همین خاطر نباید تصور کرد که تنها انجام کار تیمی در این رابطه کافی است. جالب است بدانید که کنراد آنکر(رهبر تیم) در سال 2003 و 2007 نیز برای فتح این قله تلاش کرده است. با این حال به علت عدم تجربه و در اختیار نداشتن تیمی مناسب، در تمامی این تلاش ها ناکام بوده است. با این حال در سال 2008 و پس از انتخاب تیمی فوق العاده، در نهایت موفق به انجام این کار می شود. به عنوان نکته پایانی در این بخش، ذکر این نکته ضروری است که نیاز شما از جمله معیارهای اصلی انتخاب افراد تیم محسوب می شود. به همین خاطر لازم است تا نسبت به آن توجه کافی را از خود نشان داده و برای بهبود عملکرد تیمی خود، از مدت ها قبل اقدام به تمرینات مناسب کنید.
4-معیارهایی درست را برای خود شکل دهید
قبل از شروع کار تیم مذکور، تمامی الزامات و معیارهای لازم برای موفقیت به خوبی ذکر شده و برنامه ای دقیق شکل گرفته است. اگرچه در طول فیلم با صحنه های دلیرانه بسیاری مواجه می شوید، با این حال این امر به معنای عدم برنامه ریزی و تصمیمات کاملا لحظه ای نبوده و لازم است تا تمامی موارد و شرایط مورد نیاز خود را برای رسیدن به هدف، به خوبی مدنظر قرار دهید. این امر در نهایت شما را در برنامه ریزی مناسب یاری خواهد کرد.
5-ضعف های خود را فراموش نکنید
پس از صعود تاریخی این تیم، افراد در نخستین مصاحبه تلویزیونی خود، به نقش مهم تجربه های به دست آمده از دو تلاش قبلی اشاره کرده و آن را مقطعی مهم برای فهم ضعف های خود، تلقی کرده اند. درواقع این امر حاوی این نکته است که شما باید همواره خود را در معرض آزمایش قرار دهید تا بتوانید ضعف های خود را پیدا کرده و با تلاش برای رفع آن ها، عملکرد خود را بهبود بخشید. در نهایت فراموش نکنید که همواره اوضاع براساس پیش بینی ها و انتظارات نخواهد بود. به همین خاطر لازم است تا بدترین حالات ممکن را نیز مدنظر خود قرار دهید.
6-تنوع داشته باشید
تنوع در هر چیزی باعث خواهد شد تا گزینه های بیش تری را در اختیار داشته باشید. تحت این شرایط تیم تقریبا با هیچ بن بستی مواجه نشده و همواره چندین راهکار را می تواند برای خود ترسیم کند. برای مثال افراد تیم به علت عدم یکنواخت بودن شخصیت خود و قدرت اعمال تغییرات لازم، موفق می شدند تا با شرایط جدید خود را وقف داده و تصمیماتی متفاوت را اتخاذ کنند. همچنین وجود تنوع در مهارت ها و امکانات این تیم نیز در بسیاری از مراحل، کمک حال آن ها بوده است. در این رابطه توجه داشته باشید که افراد تیم می توانند هر یک به عنوان مربی دیگری فعالیت کرده و با این شکل به سطح توانایی و دانش یکدیگر بیفزایند.
مطلب مرتبط: 7 نکته مدیریتی فیلم بنیان گذار
7-انتظارات خود از سایرین را در سطحی معقول نگه دارید
بدون شک یکی از بزرگترین دشمن های انسان در مسیر موفقیت، انتظارات نادرستی است که افراد از یکدیگر دارند. درواقع این امر که همواره افرادی دیگر را موظف به انجام کاری بدانید، باعث خواهد شد تا احتمال نادیده گرفته شدن آن وجود داشته باشد. در این رابطه توجه داشته باشید که تمامی افراد تیم الزاما مانند شما فکر نکرده و ممکن است موردی که از نگاه شما کاملا حیاتی به نظر برسد، از نگاه آن ها اولویت محسوب نشود. به همین خاطر توصیه می شود تا همواره انتظارات خود را در سطحی معقول نگه داشته و از اعمال فشار و انجام کارهای بیش تر، واهمه ای نداشته باشید. در نهایت فراموش نکنید که در مسیر انجام کاری بزرگ، فداکاری ها از جمله موارد ضروری محسوب می شود. به همین خاطر نباید در این رابطه سخت گیر بوده و وظایف را امری کاملا مطلق تلقی کنید. در طول این فیلم نیز شما با جا به جایی مداوم مسئولیت ها و فداکاری های متعدد افراد مواجه می شوید که خصوصا در زمان های محدود، تاثیر بسیار زیادی را داشته است.