سه شنبه, ۲ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
شریعتمداری دیروز در همایش «هفته جهانی کارآفرینی» از ارتقای رتبه کارآفرینی ایران در جهان خبر داد

گلوگاه های اکوسیستم کارآفرینی ایران

5 سال پیش ( 1397/8/28 )
 

فرصت امروز: سومین هفته ماه نوامبر یا هفته آخر آبان ماه، به نام «هفته جهانی کارآفرینی» نامگذاری شده است و هرساله این رویداد در جهان جشن گرفته می شود. این بزرگداشت، جشن نوآوران و کارآفرینانی است که استارتاپ هایی در حوزه های بهبود سبک زندگی، رشد اقتصادی و گسترش رفاه بشر راه اندازی کرده اند و فعالیت های ملی و محلی در طول این هفته می تواند الهام بخش همه شهروندان یک جامعه نسبت به این موضوع باشد که دنیا هر روز به کارآفرینان بیشتری احتیاج دارد.

ایران نیز از سال ۱۳۹۲ به کمپین جهانی هفته کارآفرینی پیوسته است و در طول این هفته، اجزای اکوسیستم های کارآفرینی شامل نهادهای دولتی و خصوصی، دانشگاه ها، شتابدهنده ها و مراکز کارآفرینی به صورت داوطلبانه و با برگزاری همایش هایی، اقدام به مشارکت در برگزاری «هفته جهانی کارآفرینی» می کنند.

اکوسیستم کارآفرینی ایران

روز گذشته و به مناسبت «هفته جهانی کارآفرینی» همایشی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور محمد شریعتمداری، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعدادی از نمایندگان مجلس و کارآفرینان برتر برگزار شد و در این همایش، محمد شریعتمداری که به تازگی از وزارت صمت به وزارت کار نقل مکان کرده است، از ارتقای رتبه کارآفرینی ایران در منطقه منا خبر داد.

رتبه ایران در کارآفرینی دنیا

محمد شریعتمداری در همایش هفته جهانی کارآفرینی با اشاره به بهبود رتبه کارآفرینی ایران در شاخص های جهانی به جوانان پیشنهاد کرد که در حوزه های مدیریتی وارد شوند و سنگر انتخابات آینده مجلس را به دست گیرند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: استقلال ایران بزرگ در گروی حضور جوانان و فکر و اندیشه نو آنها است و باید در تمام حوزه ها و عرصه هایی که این کشور در حوزه دموکراسی باز کرده و تسیر را فراهم کرده حضور یابند حتی انتخابات آینده مجلس را رها نکنند و هدف اول شان را گرفتن این سنگر بگذارند.

به گفته شریعتمداری، امروز کارآفرینان از دولت حمایت و تسهیلگری می خواهند و باید فضا برای رشد و توسعه و حضور بیشتر کارآفرینان را فراهم کنیم.

وزیر کار تاکید کرد: شاخص جهانی کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ در رتبه ۱۳ قرار گرفته و ایران پنجمین کشور برتر جهان در رتبه کارآفرینی بوده است.

شریعتمداری همچنین از ارتقای رتبه کارآفرینی ایران در متطقه منا از ۱۴ به ۱۱ خبر داد و گفت: براساس این گزارش، گلوگاه های اساسی سیستم کارآفرینی ایران شامل ارکان درک فرصت، پذیرش ریسک و شبکه سازی است.

شهرهای کارآفرین برای رفع مشکلات اقتصادی ایجاد شود

همچنین محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش پیشنهاد کرد تا برای رفع مشکلات اقتصادی، ایده شهرهای کارآفرین با کمک دانشگاهیان تهیه شود تا در کنار ایالت های اقتصادی اجرایی شوند.

به گزارش ایرنا، او راهکارهای خود برای برون رفت اقتصاد ایران از شرایط کنونی به ویژه موانع ناشی از تحریم ها را تشریح کرد و گفت: برای عبور از تحریم ها نیاز به ایجاد نهضت و جنبش داریم تا بتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده و به نوآوری و سازندگی برسیم. برای عبور از مشکلات ناشی از تحریم، لازم است تا تخریب غیرسازنده ای که ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پیش گرفته است را به یک فرصت سازنده تبدیل کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: تخریب غیرسازنده ترامپ منجر به غیر واقعی شدن قیمت ها شده است، اما با کمک کارآفرینان و ایجاد فرصت های شغلی جدید می توانیم از این سختی ها به سهولت عبور کنیم.

رضایی با بیان اینکه کارآفرینی خط مقدم مقابله با تحریم های ناجوانمردانه آمریکا است، گفت: توسعه یک مفهوم اقتصادی چندجانبه است که در آن امور سیاسی، اجتماعی اقلیمی و فرهنگی نقش دارند.

وی با بیان اینکه برای توسعه، مدل های مختلف طراحی شده است، ادامه داد: کارآفرینی در تمامی مدل های اقتصادی وجود دارد و در تمامی مدل ها نسبت به این مقوله تاکید شده است.

رضایی، کارآفرینی و محیط کسب و کار را 2 عامل موثر در تحقق رشد و توسعه اقتصادی معرفی کرد و خاطرنشان ساخت: کارآفرین ها منجر به افزایش مهارت، انباشت سرمایه، نوآوری و خلاقیت می شوند بنابراین لازم است تا در این دوره از اقتصاد ایران به این مقوله توجه شود. اگر ناامنی های اول انقلاب را نداشتیم، امروز به کارآفرینی بزرگ در عرصه اطلاعاتی و امنیتی تبدیل نمی شدیم؛ همانطور که اگر جنگ نمی شد، امروز یکی از تولیدکنندگان تجهیزات نظامی نبودیم.

رضایی بر ایجاد ایالت های اقتصادی در ایران تاکید کرد و افزود: ایالت های اقتصادی همان ایجاد شهرک های کارآفرینی است تا زیرساخت های توسعه اقتصادی را در کشور فراهم کنیم.

تعارض های بنیادی نظام اجرایی و کارآفرینان برطرف شود

عیسی منصوری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این همایش گفت: بین نظام اجرایی و آنچه که کارآفرینی نامیده می شود تعارض های جدی وجود دارد که باید این تعارضات به شکل جدی برطرف شود.
منصوری ادامه داد: یکی از تعارض های اصلی این است که در نظام اجرایی به پرداخت تسهیلات به علاوه تکنولوژی حمایت از کارآفرینی می گویند در حالی که کارآفرینان به دنبال دریافت تسهیلات نیستند. کارآفرینان ما این روزها به دنبال اخذ تسهیلات نیستند اما پرداخت وام و صدور مجوز تنها راهکارهای حمایت مسئولان اجرایی از کارآفرینان است.

منصوری با تاکید بر ضرورت تنقیح قوانین حوزه کار و کارآفرینی خاطرنشان ساخت: قواعد حوزه کارآفرینی در ایران مربوط به 60 سال قبل است بنابراین باید این قوانین بازنگری شود. همچنین بسته مربوط به کارآفرینی به زودی تدوین و با کارآفرینان به اشتراک گذاشته می شود و دو پیشنهاد تعیین مزیت برای کارآفرینان ملی و محلی و برنامه ترویج کارآفرینی از سنین مدرسه را مطرح کرده ایم تا در این خصوص تصمیم های لازم گرفته شود.

معاون وزیر تعاون ادامه داد: در شرایط موجود باید میدان را به پهلوانان اقتصادی بدهیم و موانع موجود در مسیر آنان را به حداقل برسانیم. در شرایط موجود نباید خوش بین باشیم بلکه باید واقع بین بوده و موانع را از پیش پای کارآفرینان و تولیدکنندگان برداریم.

حمایت از کارآفرینی با برگزاری رویداد محقق نمی شود

در ادامه این مراسم، رحیم سرهنگی مدیرکل بهره وری نیروی کار و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای تحکیم فرهنگ پشتیبان کارآفرینی در جامعه نمی توان تنها به برگزاری رویدادهای مختلف در هفته جهانی کارآفرینی اکتفا کرد.

به گفته سرهنگی، پیشبرد کارآفرینی موضوعی گسترده و پیچیده است و اجرای موفق برنامه ها و اثربخشی حداکثری آنها منوط به وجود عزم ملی در کنار تعامل جمعی دستگاه های اجرایی است. امروزه در عرصه جهانی، کارآفرینان به عنوان افراد خلاق، نوآور و مبتکر، منشأ تحولات بزرگی در زمینه های صنعتی، تولیدی و خدماتی شده اند. در واقع کارآفرینی به عنوان عامل کلیدی در رشد و توسعه اقتصادی شناخته شده است و باید بستر لازم برای رشد آن را نیز فراهم آوریم.

رحیم سرهنگی افزود: براساس آمار منتشرشده از شاخص جهانی کارآفرینی، رتبه کارآفرینی ایران در سال 2018 در دولت دوازدهم با بهبود 13رتبه ای در میان 137 کشور جهان، از رتبه 85 به رتبه 72رسیده است. همچنین گزارش منتشرشده نشان می دهد رتبه کارآفرینی ایران در منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) به 11رسیده که در مقایسه با سال قبل، سه رتبه بهبود یافته است.

به گفته وی، در این گزارش مشاهده می شود که ارکان درک فرصت، پذیرش ریسک، شبکه سازی و پشتیبانی فرهنگی از گلوگاه های اساسی اکوسیستم کارآفرینی کشور هستند و ارزش رکن مهارت کسب و کارهای نوپا نسبت به سال 2017 افزایش یافته است. در سال 2018 ایران 4.7 بهبود امتیاز را تجربه کرده است و از این منظر پنجمین کشور جهان در بهبود امتیاز به شمار می رود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/RETdWAeX
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه