برای مدت های طولانی، باور اکثر مردم این بود که افراد با سطح هوش مشخصی متولد می شوند. اگرچه این جمله تا حدی درست است، با این حال مطلق دانستن آن باوری کاملا غلط است. درواقع ذهن نیز به مانند بدن فرد است که با تمرین و ورزش می تواند حالتی کاملا متفاوت از قبل را پیدا کند.
در این رابطه تحقیقات علمی نیز به این نتیجه رسیده است که امکان افزایش پتانسیل و توانایی ذهن وجود دارد که در ادامه به بررسی هفت اقدام مورد قبول علم در این رابطه، خواهیم پرداخت.
1-یادگیری نواختن یک ساز موسیقی
اگرچه یادگیری به طور کل به تقویت ذهن افراد کمک می کند، با این حال در این رابطه موسیقی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. علت این امر به این خاطر است که گوش دادن به آن نیز آرامش خاصی را به همراه خواهد داشت. به همین خاطر در صورتی که بتوانید نواختن یک ساز را یاد بگیرید، ضمن افزایش آرامش، به بهبود عملکرد مغر خود نیز کمک خواهید کرد. در این رابطه سازها با یکدیگر تفاوتی نداشته و توصیه می شود تا به سراغ مواردی بروید که جذابیت بالاتری را برای شما به همراه دارد.
2-مطالعه داشته باشید
مطالعه به خوبی ذهن شما را درگیر خواهد کرد. درواقع شما باید از ذهن خود استفاده کنید تا آمادگی خود را حفظ کند. بدون شک حتی اگر تمام عمر خود را به مطالعه اختصاص دهید، قادر به پایان بردن همه آن ها نخواهید بود. به همین خاطر لازم است تا دست به انتخاب بزنید. اگرچه توصیه می شود تا تمرکز خود را بر روی مواردی قرار دهید که با نوع حرفه و کسب و کار شما ارتباط بیشتری را دارد و سودمندتر است، با این حال واقعیت این است که نوع کتاب، تفاوتی را در این زمینه و کمک به عملکرد ذهن شما نخواهد داشت. در نهایت به علت آرامشی که کتاب به افراد منطقل می سازد، خود به عنوان یکی از راه های کاهش استرس نیز معرفی می شود.
3-به طور منظم ورزش کنید
ورزش تنها در صورتی که به صورت مداوم و با یک نظم زمانی خاصی باشد، به تقویت نورون های مغز کمک کرده و عملکرد حافظه ها را با بهبودی جدی مواجه می سازد. در این رابطه جالب است بدانید که نشستن های طولانی نتیجه ای کاملا عکس داشته و مانع کارکرد مناسب مغز می شود.
4-در اندیشه یادگیری یک زیان جدید باشید
دو زیانه بودن از جمله مهم ترین اقداماتی است که تاثیر بسزایی در وضعیت ذهنی افراد خواهد داشت. با نگاهی به افرادی که به دو و یا چند زبان می توانند صحبت کنند، به این نکته پی خواهید برد که آن ها معمولا در مقایسه با سایرین از سرعت یادگیری بالاتری برخوردار هستند. همچنین امروزه دو زبانه بودن از جمله مهارت هایی است که به بهبود کاری شما کمک شایانی خواهد کرد. به همین خاطر بهتر است تا جدول و پازل را کنار گذاشته و به دنبال یادگیری زبان دوم باشید.
مطلب مرتبط: بهره هوشی در روند استخدام و آینده شغلی چه نقشی دارد؟
5-یادگیری کوتاه مدت را کنار بگذارید
درست به مانند زمان تحصیل، برخی از افراد همواره در روزهای پایانی امتحانات، اقدام به مطالعه دروس می کنند. این امر در حالی است که ماندگاری مطالب در ذهن به شدت کاهش یافته و نمی توان آن را اقدامی مثبت برای بهبود ذهن تلقی کرد. به همین خاطر توصیه می شود تا به دنبال یک یادگیری طولانی مدت و مداوم باشید تا ذهن به صورت مداوم درگیر شود.
6-ورزش های ذهنی را جدی بگیرید
در رابطه با ورزش های مغزی می توان به موارد متعددی نظیر انواع بازی های فکری، اشاره کرد. توجه داشته باشید که این امر که ذهن شما درگیر مسائل جدید شود، باعث خواهد شد تا ظرفیت و عملکرد آن با رشدی چشمگیر را داشته باشد. توجه داشته باشید که امروزه به اثبات رسیده است که افراد باهوش تر کمتر دچار استرس و افسردگی می شوند.
7-مدیتیشن را فراموش نکنید
به طور خلاصه، مدیتیشن را می توان مجموعه روش های کنترل بر ذهن دانست. درواقع معتقدان به این روش بر این باور هستند که همه چیز از درون افرد سرچشمه می گیرد. به همین خاطر لازم است تا بر روی آن کنترل کافی داشته باشید. در غیر این صورت دیگر محیط بر شما تسلط پیدا خواهد کرد. جالب است بدانید که تکنیک های موجود در مدیتیشن تنها برای آرامش ذهن نبوده و در زمینه کسب شادی و بهبود عملکرد مغز نیز تاثیرات شگفت انگیزی را به همراه دارد. در سال 1992 دالایی لاما (رهبر دینی بودائیان) از دانشمندی خواست تا بر روی تاثیر این روش بر روی افراد، تحقیقاتی را انجام دهد که نتیجه آن این بود که افراد با انجام مداوم این مدیتیشن قادر به کنترل امواج مغزی خود خواهند بود که این امر می تواند مسیر زندگی هر فردی را تغییر دهد.