طی دو سال گذشته همایشها و کنفرانسهای زیادی با شعار حمایت از کارآفرینان و نخبگان کشور بر گزار شد. گرچه برگزاری چنین مراسمی به سالهای دورتر بر میگردد اما اخیراً با اطلاعرسانیها و حمایتهای زیادی که از این بخش شده است این رویدادها را بیش از پیش پر رنگ کرده است تا جایی که فعالان این بخش پا را از مرزهای کشور فراتر گذاشتهاند و طی دو سال گذشته دو کنفرانس به نام iBridge با شعار «حمایت از کارآفرینان و نخبگان کشور» برگزار شد. این کنفرانس که امسال در شهر برلین آلمان برگزار شد دیروز پس از سه روز به کار خود پایان داد و موافقتها و مخالفتهای زیادی را در این زمینه با خود به همراه داشته است.
علیرضا زمانی از موافقان برگزاری کنفرانس iBridge درباره اهمیت چنین مراسمی به «فرصت امروز» گفت: من فکر میکنم هر مراسمی که منجر به گردهمایی کارآفرینان و فعالان این بخش شود، میتواند به کارآفرینی در کشور منجر شود و بازخوردهای خوبی داشته باشد. وی افزود: علاوه بر این، چنین کنفرانسهایی باعث میشود کارآفرینان و ایرانیان خارج از کشور نیز به سمت ابراز ایدههای خود متمایل شوند که میتواند علاوه بر فرصتسازی برای هموطنان خارج از کشور، نظر سرمایهگذاران خارج از کشور را نیز به داخل کشور جلب کند که فکر میکنم نتیجه خوبی در ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد. این فعال استارتاپ درباره رویدادهای iBridge 2015 گفت: دراین کنفرانس نخبگان بزرگی ایدههای خود را ابراز داشتند و علاوه بر این شرکتهای بزرگ آلمانی و چهرههای بزرگ کارآفرینی آمریکا و اروپا نیز حضور داشتند که قطعاً کمک زیادی به فعالان ایرانی این بخش خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری iBridge فرصتهای مناسبی را در اختیار جامعه کارآفرینان و فعالان کسبوکارهای دانشبنیان در داخل ایران قرار میدهد، گفت: امکان ارتباط نزدیک و بهرهمندی از تجارب برخی از برجستهترین کارآفرینان موفق ایرانی مقیم خارج و آشنایی با اکوسیستم کارآفرینی دانشبنیان در کشورهای پیشرفته دنیا از جمله اهداف این کنفرانس بوده است که فکر میکنم به خوبی توانسته به آن دست پیدا کند. زمانی اظهار کرد: کنفرانس iBridge بیشتر توسط فعالان حوزه آیتی استقبال شده است که امیدواریم حوزه فعالیت چنین مراسمی به سایر رشتهها نیز نیز سرایت کند. وی در پایان اظهار کرد: گفته میشود در iBridge امسال بیش از ۲ هزار شرکتکننده حضور داشتهاند و علاوه برآن چهرههای مشهوری از کارآفرینان ایرانی صنعت تکنولوژی از کشورهایی چون ایران، آمریکا و اروپا در آن بودهاند که امیدوارم برگزاری این مراسم فرصتهای مناسبی را در اختیار جامعه کارآفرینان و فعالان کسبوکارهای دانشبنیان در داخل ایران قرار دهد.
هادی فرنود، فعال استارتاپ نیز در باره iBridge 2015 به «فرصت امروز» گفت: این کنفرانس امسال نسبت به سال گذشته بسیار مفیدتر بوده و بهتر توانست ایرانیهای خارج از کشور و داخل کشور را به هم پیوند دهد تا دیدگاههای خود را بیان کنند. وی با اشاره به اینکه امسال دومین کنفرانس iBridge برگزار شد، افزود: به نظر من برگزاری چنین کنفرانسی در خارج از کشور به دلیل آنکه نمیتواند کمک مستقیم اقتصادی در داخل کشور داشته باشد چندان مفید نیست و اگر چنین مراسمی در داخل کشور یا حتی اطراف ایران برگزار شود بسیار کاربردیتر خواهد بود. این فعال استارتاپ در پاسخ به این سوال که آیا افزایش برگزاری مراسم استارتاپ در ایران بر کیفیت آنها تأثیر داشته است یا خیر؟ گفت: من قبل از این فکر میکردم افزایش برگزاری این رویدادها میتواند بر کیفیت آنها تأثیر منفی داشته باشد اما سال گذشته پنج استارتاپ ویکند در تهران بهطور همزمان برگزار شد که بسیار خوب و قوی ظاهر شدند.
وی با اشاره به اینکه چنین رویدادهایی نباید فقط در تهران باشد، گفت: نباید همه این رویدادها در تهران باشد و باید سعی کرد تا حمایت بیشتری از استارتاپ ویکندهای سراسر کشور شود تا شتابدهندهها نیز درآنها فعال شوند. فرنود درباره شتابدهندهها گفت: فلسفه وجود شتابدهنده این است که مسیر را برای فعالان هموارتر کند و علاوه بر آموزش به فعالان این بخش باعث بهبود کیفیت استارتاپ ویکندها میشود. وی درباره خروجی استارتاپ ویکندها گفت: استارتاپها در ایران زیر 10 سال عمر دارند که نشان میدهد پتانسیل خوبی برای بهتر شدن آن وجود دارد و باید بیشتر به آن توجه شود. این فعال استارتاپ گفت: استارتاپ ویکند یک رویداد آموزشی- تجربی است و باید سعی شود تا آموزشهای مناسب به فعالان و کارآفرینان آینده داده شود تا بتوانند خروجی خوبی داشته باشند.