شنبه, ۳ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sat, 23 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
بررسی 3 تکنیک برای بهبود ایمنی محل کار

چگونه ایمنی محل کار را ارتقا دهیم؟

3 سال پیش ( 1399/9/6 )
پدیدآورنده : علی آل علی   پدیدآورنده : نیکی دیاز  

کسب و کارهای مختلف در زمینه توجه به محیط کار و تامین ایمنی‎اش سرمایه گذاری قابل ملاحظه ای می کنند. از آنجایی که مردم زمان قابل ملاحظه ای در محل کار صرف می کنند، تامین ایمنی محل کار و کارمندان ضروری خواهد بود. امروزه قوانین و مقررات بسیار سفت و سختی در زمینه تامین ایمنی محل کار، به ویژه برای کسب و کارهای تاسیساتی، وضع شده است. کارفرماها در بسیاری از شرکت ها امکان اجبار کارکنان به فعالیت کاری تحت هر شرایطی را ندارند. این امر در طول دهه اخیر به ارتقای امنیت محل کار در صنایع مختلف کمک فراوانی کرده است. با این حساب فعالیت کاری در صنایع خطرناکی مانند معدن و فولاد تا حد زیادی ساده شده است.

شاید در نگاه نخست تامین ایمنی محل کار برای شرکت های تاسیساتی و به طور کلی تمام کسب و کارها یک اولویت اساسی نباشد. مطالعات بسیار زیادی در سطح بین ‎المللی رابطه میان سطح بهره وری نیروی کار و ایمنی محل کار را نشان می‏ دهد. یکی از پژوهش‎ های معتبر در این زمینه از سوی هاروارد بیزینس ریویو صورت گرفته است. بر این اساس کارگاه‎ های دارای ایمنی بیشتر در محل کار با بهره وری 2.5 برابری نیروی کار مواجه می ‎شوند.

بهبود ارتقا ایمنی محل کار

رعایت نکات ایمنی از سوی برندهای بزرگ امری پذیرفته شده است. بسیاری از کارکنان تجربه کار در محیط‎ های ایمن شرکت های بزرگ را دارند. یکی از نقاط ضعف کسب و کارهای کوچک در عرصه کلی تجارت مربوط به بی‎توجهی به همین نکته مهم است. برخی از برندهای کوچک با هدف کاهش هزینه‎ های جاری اقدام به بی ‎توجهی به محیط کار می کنند. این امر گاهی اوقات جان کارکنان را نیز به خطر می ‎اندازد. اگر یک کسب و کار کوچک نظارت مناسبی بر روی وضعیت محل کارش نداشته باشد، احتمال توسعه شهرت منفی ‎اش در مدت زمانی اندک وجود دارد. این امر مشکلات بسیار زیادی در ادامه مسیر توسعه برای کسب و کارهای کوچک ایجاد خواهد کرد.

مطلب مرتبط: اهمیت برنامه‌ های سلامت و ایمنی کارکنان / سازمان سالم با کارمندان سالم

هدف مقاله کنونی بررسی 3 راهکار ساده و سریع برای افزایش ایمنی کارگاه‎ ها و محل کار برندهای مختلف است. در این راستا وضعیت کسب و کارهای کوچک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، با این حال چنین امری به معنای ناتوانی برندهای بزرگ در زمینه استفاده از توصیه‎ های ذیل نیست.

1. آمادگی برای اتفاقات پیش ‎بینی‎ نشده

بنجامین فرانکلین اظهارنظر جالبی در مورد اهمیت برنامه ریزی دارد: «اگر در زمینه برنامه ریزی شکست خوردی، در حال برنامه ریزی برای شکست هستی.» بسیاری از برندها در عرصه کسب و کار مشغول برنامه ریزی برای شکست هستند. امروزه ساختمان ‎های بزرگ به طور ویژه ‎ای در برابر رویدادهای طبیعی مانند زلزله و سیل ایمن ‎سازی می ‎شوند. این امر مقاومت چنین ساختمان‎ هایی در برابر حوادث طبیعی ناگوار را به شدت افزایش می‎ دهد. بدون تردید کسب و کارها نیز باید به شیوه ‎ای متفاوت به دنبال افزایش ایمنی محل کارشان باشند. این امر امنیت کاری آنها را به سطح تازه ‎ای منتقل خواهد کرد.

بسیاری از کارآفرینان پیش از وقوع رویدادهای ناگواری به فکر ایمن‎ سازی محل کار نیستند. این امر نقطه ضعف اغلب برندها محسوب می ‎شود. وقتی یک کسب و کار با بحرانی از نظر ایمنی محل کار مواجه می ‎شود، حل و فصل موضوع به شدت دشوار خواهد بود بنابراین باید پیش از بروز هرگونه حادثه ‎ای برای سناریوهای مختلف آماده باشیم.

یکی از راهکارهای مناسب برای بهبود ایمنی محل کار آزمایش و بررسی میزان ایمنی آن در بازه‎ های زمانی مشخص است. بسیاری از موسسه‎ های حرفه‎ ای در زمینه بهبود ایمنی محل کار فعالیت دارند. استفاده از راهنمایی‎ ها و کمک‎ های چنین موسسه ‎های کمک شایانی به کسب و کارها برای بهبود وضعیت ‎شان خواهد کرد.

2. استفاده از ابزارهای مناسب

هر محل کاری دارای ابزارهای ویژه و منحصر به فردی است. اگر شما حتی یک کار بسیار ساده اداری نیز داشته باشید، دست‎ کم 2 ابزار اساسی در کنارتان خواهید داشت: قیچی و تیغه نامه ‎بازکن. این ابزارها برای ساده ‎ترین کارهای اداری ضروری است. هرچه پیچیدگی کارها بیشتر می ‎شود، ابزارهای در دسترس افراد نیز متنوع ‎تر خواهد شد. یکی از نکات مهم در زمینه استفاده از ابزارهای حرفه ‎ای در محیط ‎های صنعتی توجه به ایمنی ‎شان است. هیچ فردی علاقه ‎مند به آسیب دیدن در فرآیند کار نیست. بسیاری از شرکت ها به دلیل بی ‎توجهی مداوم به نکات ایمنی ابزارهای ‎شان در عمل با فقدان نیروی کار مواجه می ‎شوند. این امر به معنای انگیزه بسیار اندک نیروی کار برای همکاری با برخی از شرکت هاست.

هر نیروی کار در محیط‎ های صنعتی و حتی اداری باید ابزارهای لازم برای ایمنی شخصی را داشته باشند. ساده ‎ترین مثال در این رابطه مربوط به صنعت ساخت و ساز است. اگر کارگران در این صنعت دارای ابزارهای ایمنی لازم نباشند، ریسک‎ های ناشی از فعالیت کاری به شدت افزایش خواهد یافت. بی ‎تردید هیچ کسب و کاری علاقه ‎مند به اختصاص بخش گسترده ‎ای از بودجه‎ اش به کمک ‎های درمانی کارکنان ندارد بنابراین باید اقدام به پیشگیری از بروز هرگونه حادثه ‎ای در محیط کار نماید.

امروزه بسیاری از کسب و کارها نسبت به ریسک‎ های محل کار اطلاع دقیقی ندارند بنابراین در عمل نیاز به ارزیابی محل کارشان از سوی کارشناس ‎های حوادث خواهند داشت. مزیت این امر آگاهی از نقاط ضعف محل کار و امکان رفع به‎ موقع آنهاست.

3. آموزش مداوم کارکنان شرکت

آموزش درست کارکنان برای مقابله با اتفاقات ناگوار اهمیت بسیار زیادی دارد. ساده‏‏ ترین کارهای دنیا نیز ریسک خاص خود را دارد. اگر کارکنان در زمان وقوع یک حادثه آمادگی لازم را نداشته باشند، خسارت‎ های جانبی افزایش قابل ملاحظه ای خواهد یافت. برخی از آموزش ‎های ساده در این حوزه شامل شیوه استفاده درست از ابزارهای حساس است. برخی از ابزارهای صنعتی در صورت استفاده نادرست به افراد آسیب خواهد رساند بنابراین پیش از تکمیل دوره آموزشی کارکنان نباید اجازه شروع فعالیت رسمی به آنها داد.

آموزش مداوم نیروی کار شاید امر عجیبی به نظر برسد، اما در صورت رعایت نکردنش هزینه‎ های بسیار گزافی برای برندها ایجاد خواهد شد. کسب و کارهای کوچک همیشه در دوراهی میان اختصاص هزینه بیشتر برای افزایش ایمنی کارگاه و صرفه‎ جویی در هزینه ‎ها مردد هستند. این امر در صورت انتخاب نادرست از سوی کسب و کارها مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت. برگزاری دوره‎ های آموزشی برای کارکنان همیشه کار ساده ای نیست. مسئله اساسی در این میان همکاری با موسسه‎ های آموزشی معتبر برای بهبود سطح آمادگی کارکنان است. یک نکته مهم حضور مدیران ارشد شرکت در دوره ‎های موردنظر است. حوادث ناگوار برای همه اعضای شرکت روی می ‎دهد بنابراین تمام اعضا باید در دوره‎ های موردنظر حضور فعالی داشته باشند.

مطلب مرتبط: وضعیت ایمنی کار در اروپا

تمام کسب و کارها دارای ریسک ‎های احتمالی در محل کار هستند. نکته مهم در این میان مدیریت مناسب برخی از ریسک ‎ها از سوی کارآفرینان است. این امر هزینه‎ های اضافی و اتفاقات ناگوار برای نیروی کار و به طور کلی شرکت را کاهش می ‎دهد. استفاده از توصیه ‎های ساده این مقاله گام مناسبی برای شروع فرآیند کاهش ریسک ها در محل کار خواهد بود.

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/x7XRvkAr
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه