اخبار نادرست پیرامون کرونا، آسیب های بسیار زیادی را داشته و حتی جان افراد را با تهدیدی جدی مواجه کرده است. یک نمونه ساده آن را می توان به خبر نادرست امکان سنجش ابتلا به کرونا از طریق متوقف کردن تنفس برای 10 ثانیه دانست که البته ضرر جانی را به همراه نداشته ولی این دسته از اخبار حتی اگر تهدیدی را نداشته باشند، باعث دلخوشی خطرناک افراد از سالم بودن خود خواهد شد. همچنین بمباران اطلاعات نادرست در نهایت باعث بیاعتمادی ها حتی به اخبار و مطالب درست می شود.
در همین راستا دولت انگلستان راهکاری جالب را در دستور کار خود قرار داده است. بر طبق این تصمیم جدید که با بودجه نیم میلیون پوندی در مرحله اجرا قرار دارد، اینفلوئنسرها و یوتیوبرها مسئول اطلاعرسانی درست خواهند شد. علت این امر به این خاطر است که قشر جوان، بیشتر به سمت این افراد گرایش داشته و ممکن است اخبار را دنبال نکنند. به همین خاطر استفاده از آنها می تواند باعث شود تا موثق ترین اخبار را منتشر کند. توجه به این نکته ضروری است که سرعت انتشار اخبار و مطالب در شبکه های اجتماعی به مراتب بالا بوده و یک خبر نادرست می تواند در مدت زمانی اندک، به اطلاع تمامی افراد شهر برسد.
مطلب مرتبط: اقدام جدید دولت روسیه برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا
همچنین این افراد وظیفه دارند تا شایعه ها را شفافسازی کرده و اجازه ندهند که این موارد به باور مردم تبدیل شوند. وظیفه به اجرا گذاشتن این طرح نیز برعهده سازمان H2H قرار گرفته است که در سال 2013 برای مقابله با انتشار اخبار نادرست پیرامون ویروس ابولا تشکیل شده است. در حال حاضر سه شبکه اینستاگرام، توییتر و واتس اپ، در صدر انتخاب ها قرار دارد. حال باید دید که این طرح تا چه اندازه می تواند موفقیتآمیز باشد.