براساس گزارش موسسه CDC، 26 درصد از نیروی کار آمریکایی دارای انواع ناتوانی ها هستند. این امر فعالیت کاری برای این دسته از افراد را سخت تر از دیگران می کند. بر این اساس از هر 20 کارمند در یک شرکت به طور میانگین 5 نفر با ناتوانی های مختلف مواجه هستند. شاید این امر تعجب آور باشد. نکته مهم در این میان تلاش افراد دارای ناتوانی برای پنهان سازی این امر به دلیل قضاوت های دیگران و همچنین نگرانی در مورد امکان از دست دادن موقعیت شغلی است.
امروزه بسیاری از شرکت ها همکاری با کارمندان دارای ناتوانی را امری طبیعی قلمداد می کنند. مهمترین مسئله در این میان تلاش برای تعامل مناسب با چنین کارمندانی به همراه تجهیز محل کار به منظور فعالیت بهینه آنهاست. در این مقاله برخی از نکات مهم برای تجهیز محل کار به منظور فعالیت مناسب و آسان کارمندان دارای ناتوانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
آموزش اعضای شرکت
تبدیل محل کار با محیطی امن و سازگار با شرایط افراد ناتوان یا کم توان نیازمند آموزش های خاصی است. این امر اغلب مورد بی توجهی کسب و کارها قرار می گیرد. آیا شما به عنوان مدیر یا کارمند یک شرکت نحوه تعامل مناسب با افراد دارای کم توانی یا ناتوانی را می دانید؟ امروزه ناتوانی های مختلفی گریبانگیر انسان ها در سراسر دنیاست بنابراین باید شناخت درستی از انواع ناتوانی ها و شیوه های کمک به افراد دارای چنین مشکلاتی داشته باشیم.
مطلب مرتبط: چالش ها و راهکارهای حوزه استارت آپ های کمک به افراد ناتوان
خوشبختانه دوره های آموزشی بسیار زیادی به منظور ارتقای دانش کارمندان از ناتوانی های مختلف و نحوه کمک به کارمندان درگیر با چنین مشکلاتی وجود دارد. نکته جالب در این میان ارائه اغلب آموزش های موردنظر به صورت رایگان از سوی موسسه های خیریه یا سازمان های دولتی است بنابراین در مرحله نخست نیاز به صرف هزینه از سوی کسب و کارها نخواهد بود.
امروزه در کسب و کارهای بزرگ برخی از مدیران ارشد به کمک اطلاعات مناسب اعضای شرکت نسبت به کمک به افراد دارای ناتوانی موفق به کسب موقعیت های سازمانی تاثیرگذار شده اند. توسعه فرهنگ شرکت پیرامون این امر تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی تاثیرگذاری بر روی مخاطب هدف و همچنین بهبود شرایط کسب و کار دارد.
مشورت با کارمندان دارای ناتوانی
افراد دارای ناتوانی بهترین منبع برای آگاهی از اقدامات موردنیاز برای ایجاد محیط کاری مناسب برای فعالیت شان هستند. اغلب کسب و کارها در فرآیند تجهیز دفتر کار به این افراد توجه ندارند. همین امر موجب عدم تاثیرگذاری اقدامات موردنظر در مراحل پایانی می شود.
تدارک شرایط مناسب برای کارمندان بدون مشورت با آنها امکان پذیر نیست. مدیران شرکت به طور معمول دارای ناتوانی های مشابه نیستند. همین امر درک آنها در وضعیت کارمندان شان را همراه با حدس و گمان می سازد. اگر یک کسب و کار شرایط کسب اطلاعات دقیق از کارمندانش را داشته باشد، باید نسبت به این امر اقدام نماید. مزیت این امر پرهیز از تکرار دوباره فرآیند تجهیز محل کار است.
امروزه طراح های داخلی در حوزه صنعتی آگاهی بالایی از تجهیز محیط کار مطابق با اصول مناسب برای افراد دارای انواع ناتوانی دارند. یکی از توصیه های اساسی در این میان ایجاد ارتباط با طراح داخلی دفتر شرکت و کارمندان دارای ناتوانی است. این امر باید همراه با ایجاد شرایطی به منظور بیان کامل نیازها از سوی افراد دارای ناتوانی صورت گیرد. در بسیاری از مواقع افراد دارای ناتوانی از بیان نیازهای شان اجتناب می کنند. دلیل این امر نگرانی نسبت به داوری های غلط و کاهش شانس شان برای حفظ موقعیت سازمانی شان است. ایجاد اعتماد میان کارمندان و مدیران در مورد وضعیت ناتوانی و ماهیت طبیعی اش اهمیت بالایی دارد. فقط در این صورت امکان اقدام برای مشورت با چنین کارمندانی به منظور بهبود شرایط شرکت فراهم خواهد شد.
استفاده از تجهیزات مناسب و اولیه
بسیاری از تجهیزات مربوط به کمک به افراد دارای ناتوانی در محل کار دارای ماهیت عمومی هستند. این تجهیزات برخی از ناتوانی های اساسی مانند نابینایی یا نیاز به عبور و مرور با ویلچر را پشتیبانی می کند. استفاده از ورودی و خروجی مناسب برای افراد دارای ویلچر یکی از مهمترین نکات در مورد تجهیز شرکت هاست. بسیاری از افراد دارای کم توانی حرکتی علاقه ای به کمک گرفتن مداوم از دیگران برای ورود و خروج از شرکت ندارند. این امر باید مدنظر مدیران ارشد به هنگام طراحی راهرو و ورودی و خروجی های ساختمان اصلی شرکت باشد. اگر این امر مورد توجه قرار نگیرد، بخش قابل ملاحظه ای از کارمندان دارای ناتوانی با مشکل برای حضور به موقع در محل کار مواجه خواهند شد.
اغلب مشکلات مربوط به افراد دارای ناتوانی در محیط کار به سادگی امکان حل و فصل دارد. مسئله اساسی در این میان توجه به نحوه تعامل با آنها و پیش بینی نکات اساسی برای رفع مشکل شان است.
ایجاد تغییرات قابل ملاحظه
اغلب افراد دارای ناتوانی در صورت مشاهده ایجاد تغییرات در شرکت انگیزه بسیار بیشتری برای فعالیت و کوشش بیشتر پیدا می کنند. یکی از مشکلات اصلی افراد دارای ناتوانی مشاهده بی تفاوتی دیگران نسبت به مشکلات شان است. این امر همراه با تجربه تلخ برکناری از کار به دلیل مشکلات موردنظر آنها را دچار نگرانی مداوم می سازد.
ایجاد تغییرات قابل ملاحظه در وضعیت شرکت دارای اهمیت بسیار زیادی است. این امر سیگنال مهمی در زمینه بهبود وضعیت کسب و کار برای کارمندان محسوب می شود. اگر کسب و کارها به این نکته مهم توجه نداشته باشند، بخش قابل ملاحظه ای از فرآیند تعامل با مخاطب هدف با مشکلات اجتناب ناپذیری همراه خواهد شد.
مطلب مرتبط: چگونه کیفیت عملکرد کارمندان را افزایش دهیم؟
ایجاد تغییرات ساده در نحوه فعالیت شرکت و ایمن ساختن محیط کار برای افراد دارای ناتوانی جزئی از ضرورت های کسب و کار مدرن است. مشتریان شرکت ها نیز در این مسیر انتظارات قابل ملاحظه ای دارند بنابراین کمک به کارمندان دارای ناتوانی مقدمه ای برای کمک به مشتریان دارای وضعیت مشابه خواهد بود.