یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
فرصت امروز بررسی می کند:

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

2 سال پیش ( 1401/6/28 )

آرزوی اکثر کارآفرینان پیدا کردن شغلی درجه یک در شرکتی بین المللی است؛ از آن شغل هایی که حسابی رزومه کاری آدم را تکان می دهد و با علایق مان هم جور است. شاید فکر کنید همه با کمی جست وجو به شغل ایده آل شان خواهند رسید، اما واقعیت مثل فیلم های معمایی کمی پیچیده تر از این حرف هاست. همانطور که یک بازیگر در طول سال با کلی پیشنهاد کارگردان های مختلف رو به رو می شود، کارآفرینان درجه یک هم یک عالمه پیشنهاد دم دست شان خواهند داشت. البته شما قرار نیست به تک تک این پیشنهادات جواب مثبت دهید؛ چراکه نه وقت همکاری با چند شرکت را دارید، نه اینکه چنین کاری قانونی خواهد بود. اگر خوش شانس باشید، خیلی از پیشنهادات کاری تان اصلا تعریفی نخواهند داشت. در این صورت به راحتی دور همه را خط کشیده و یک راست سراغ بهترین گزینه می روید. در سناریو سخت تر، پای چند تا برند بزرگ وسط خواهد بود. اینطور وقت ها آدم نمی تواند به این سادگی ها عذر کسب و کارها را بخواهد.

بی شک کنار گذاشتن پیشنهاد برندهای بزرگ برای هیچ کس راحت نیست. شاید مدیرعامل یکی از این شرکت ها حسابی از دست تان ناراحت شود یا اینکه بعدا دیگر هیچ فرصتی برای همکاری با آنها نداشته باشید. دقیقا به همین خاطر کارآفرینان حرفه ای همیشه برای رد پیشنهادات کاری تکنیک های طلایی خودشان را دارند. اینطوری نه در تله رودربایستی با دیگران گیر می کنند، نه خبری از دلخوری های طولانی خواهد بود. ماجرا به بخش هیجان انگیزش رسید، نه؟

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم هر کاری قلق خاص خودش را دارد. شما حتی اگر از یک فرصت شغلی خوش تان نمی آید، نباید همینطور الکی آن را رد کنید. چه بسا سال ها بعد گذرتان دوباره به این شرکت بیفتد. آن وقت دیگر هیچ جوره تجربه تلخ قبلی تان از صفحه روزگار پاک نخواهد شد. اگر شما هم دوست دارید مثل یک فوتبالیست مشهور پیشنهاد کلی از تیم های بزرگ دنیا را رد کنید و همچنان محبوب دل همه باشید، این مقاله کاملا مخصوص شماست. ما در ادامه اول از همه دلایل رد یک پیشنهاد کاری را بررسی می کنیم تا متر و معیار خوبی برای ارزیابی فرصت های شغلی داشته باشید. بعد هم سراغ تکنیک های طلایی برای رد محترمانه پیشنهادات کاری می رویم. اینطوری آب در دل هیچ کس تکان نخواهد خورد. 

مطلب مرتبط: 10 نشانه هشدار دهنده برای عدم قبول پیشنهاد شغلی

چه زمانی باید یک فرصت کاری را رد کرد؟

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

وقتی شما مهارت بالایی داشته باشید، همه در بازار دنبال تان خواهند بود. با این حال قرار نیست با عجله اولین پیشنهاد کاری را قبول کنید. هرچه باشد کسب مهارت های درجه یک در دنیا کار ساده ای نیست. پس باید با سختگیری مثال زدنی فرصت های مختلف را زیر و رو کرده و در نهایت بهترین شان را انتخاب کنید. ما در این بخش سعی می کنیم چند تا معیار مناسب برای کنار گذاشتن فرصت های شغلی در جام حذفی انتخاب شغل را بررسی کنیم. اجازه دهید بدون هیچ حرف اضافه ای برویم سراغ اصل مطلب.

وقتی از شرکت مورد نظر خوش تان نمی آید

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

اگر همین الان پیشنهاد کاری با حقوق ماهانه 100 هزار دلار دریافت کنید، چه واکنشی خواهید داشت؟ بی شک آدم با دیدن چنین رقمی سر از پا نمی شناسد و چند روزی حسابی روی ابرها سیر خواهد کرد. بعد هم تازه به سرش می زند کمی درباره این برند تحقیق کند. درست در همین شرایط است که سناریو ما کمی پیچیده می شود. فرض کنید کارمندان قبلی این برند درباره فرهنگ سازمانی و شرایط همکاری تیم ها در آن حسابی شاکی باشند. این یعنی شما بی برو برگشت جنگ اعصابی تمام عیار در شغل جدیدتان خواهید داشت. فکر می کنم شما هم قبول داشته باشید دست رد زدن به چنین پیشنهادی بهترین تصمیم زندگی یک کارآفرین خواهد بود، مگر نه؟

خیلی از کارآفرینان برای رد پیشنهاد شرکت ها دنبال دلایل عجیب و غریب نیستند. همین که شما احساس خوبی به یک موقعیت شغلی یا مجموعه ندارید، به اندازه کافی منطقی خواهد بود. هرچه باشد اینجا صحبت حداقل هشت ساعت کار روزانه است و کار اصلا شوخی بردار نیست. پس اگر فکر می کنید تحمل فرهنگ سازمانی یا جو یک شرکت را ندارید، الکی به خودتان فشار نیاورید و قید آن را بزنید. 

حقوق اندک

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

هیچ کس در دنیا کار مجانی را دوست ندارد. شما را نمی دانم، ولی من که ترجیح می دهم کل روز را استراحت کنم و حتی یک لحظه هم به کار فکر نکنم. هرچه باشد کار کردن انتخاب اول آدم برای یک روز دل انگیز نیست. یکی از محرک هایی که مثل آدرنالین آدم را به تحمل کارش وامی دارد، همین حقوق مناسب است. از قدیم گفته اند «زندگی خرج دارد» و هیچ کس نباید دست روی دست بگذارد. پس اگر قرار است صبح تا عصرمان را سرکار باشیم، چه بهتر که حقوقش کمی دل مان را گرم کند. 

استدلال ما در این بخش کاملا شفاف است؛ اگر یک پیشنهاد کاری حقوق درست و حسابی ندارد، رد کردنش باید مثل آب خوردن باشد؛ چراکه شما دیر یا زود در چنین شغلی به مرز انفجار می رسید. آن وقت حتی یک نفر هم از زیر ترکش های عصبانیت تان جان سالم به در نخواهد برد. پس چه بهتر که همین اول کاری پیشنهاد چنین برندی را رد کنید؛ به همین سادگی.

مطلب مرتبط: 7 ملاک برای رد کردن یک پیشنهاد شغلی

رد پیشنهاد کاری: تکنیک هایی برای حرفه ای شدن

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

اگر با دقت به اطراف تان نگاه کنید، کمابیش آدم هایی هستند که بدون حتی یک لحظه احساس عذاب وجدان به درخواست های دیگران جواب رد می دهند. در نقطه مقابل، اغلب مردم با «نه» گفتن مشکل دارند. انگار که رودربایستی احساسی همیشگی است و به این سادگی ها دست از سر آدم برنمی دارد. ماجرا از آنجایی دراماتیک می شود که پای تن دادن به پیشنهادات کاری که اصلا دوست شان نداریم در میان باشد. اینطوری آدم نه از کارش لذت می برد، نه حتی اعصاب راحتی خواهد داشت. البته شما لازم نیست خیلی نگران چنین وضعیت عجیبی باشید؛ چراکه ما در این بخش قصد داریم سیر تا پیاز رد کردن پیشنهادات کاری را یادتان دهیم. 

تشکر و قدردانی بابت پیشنهاد: کارآفرینی یعنی احترام!

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

نویسنده ای را در نظر بگیرید که بعد از سال ها انتشار داستان های کوتاه در یک مجله دیگر قصد همکاری با آن تیم را ندارد. احتمالا لحظه جدایی برای اهالی قلم بی نهایت احساسی خواهد بود. حالا اگر قرار باشد طرفین کار را برای خودشان سخت کنند، احتمالا همه چیز با جنگ و دعوا تمام خواهد شد. یک سناریو هوشمندانه در این میان احترام متقابل نویسنده و تیم مجله مورد بحث است. اینطوری هر دو طرف با خاطراتی خوش یکدیگر را به یاد خواهند آورد. قبول دارم این کار خیلی سخت به نظر می رسد، اما شما به عنوان کارآفرین چاره ای به غیر از رعایت این سناریو ندارید. 

خیلی از کارآفرینان فکر می کنند هنوز هم در دهه 80 یا 90 میلادی زندگی می کنند؛ وقتی که نه خبری از اینترنت بود نه گردش اخبار سرعت نور را هم رد کرده بود. باور کنید یا نه، این روزها اخبار مربوط به کارآفرینان خیلی زود بین اهالی بازار دست به دست می شود. کافی است یک جر و بحث کوچک با دیگران داشته باشید تا در سه شماره عالم و آدم از آن خبردار شوند. اجازه دهید ماجرا را کمی سخت تر کنیم؛ اگر قرار باشد هر دفعه که پیشنهاد کاری به شما می شود همین آش و همین کاسه برقرار باشد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

بی شک سوال بالا بیشتر شبیه یک معادله چند مجهولی است. پس اجازه دهید کمی در پیدا کردن جوابش کمک تان کنیم. ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم رد خشک و خالی یک پیشنهاد کاری کم کم همه را از دور آدم پراکنده می کند. دقیقا به همین خاطر همیشه روی خداحافظی های همراه با تشکر تاکید داریم. کافی است قبل از رد پیشنهاد کاری یک برند کمی از آنها بابت حسن انتخاب شان تشکر کنید. قبول دارم این تعارف ها خیلی کلیشه ای است، اما دست کم تاثیر لازم را روی طرف مقابل خواهد داشت و مانع از یک جنگ جهانی تمام عیار می شود.

مطلب مرتبط: 10 دلیل برای نپذیرفتن پیشنهاد کاری با دستمزد بالا

ادامه تعامل با شرکت مورد نظر: پُل‎ های پشت سرتان را خراب نکنید

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

آیا تا به حال برای تان پیش آمده بعد از سال ها دوست دوران دبستان تان را در خیابان یا محل کارتان ملاقات کنید؟ اینطور وقت ها آدم به دست سرنوشت اعتقاد پیدا می کند؛ چراکه دیدن آدم هایی که به کلی فراموش کرده ایم، اتفاقی نیست که هر روز رخ بدهد. ما در اینجا اصلا قصد نداریم مثل آدم های بدبین به ماجرا نگاه کنیم، اما هیچ بعید نیست پیشنهاد کاری که امروز رد می کنید، چند صباح دیگر تبدیل به آرزوی همیشگی تان شود. آن وقت دست تان از همه جا کوتاه است و احتمالا فقط باید دیگران را بابت کسب آن موقعیت شغلی تشویق کنید؛ نه کاری دیگر!

فرمول ما برای چنین موقعیت های حساسی بی نهایت ساده است. کافی است شما تعامل تان را با شرکت های دیگر حفظ کنید. قبول دارم رد پیشنهاد کاری دیگران به رابطه تان آسیب می زند، اما اگر کمی حوصله به خرج دهید، همیشه یک فرصت شغلی مناسب دم دست تان خواهید داشت. آن وقت نه تنها قدرت چانه زنی تان در شغل فعلی بیشتر می شود، بلکه دامنه ارتباطات تان هم روز به روز بهتر خواهد شد. 

احتمالا شما هم بارها و بارها این ضرب المثل که «آینده قابل پیش بینی نیست» به گوش تان خورده است. ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم این نصیحت قدیمی هرجا کاربرد نداشته باشد، دست کم درباره رد پیشنهاد کاری دیگران مصداق دارد. پس خیلی تند نروید و همیشه درهای تعامل را باز بگذارید. قول می دهم اینطوری هم در محل کار خیال تان راحت تر است، هم اینکه دیگر احساس عذاب وجدان بابت رد پیشنهاد کاری دیگران را نخواهید داشت. 

دلایل تان را توضیح دهید: مهمترین بخش کار

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

همانطور که قبول یک پیشنهاد کاری دلایل خاص خودش را دارد، رد کردن آن هم حتما دلایلی دارد. خیلی از کارآفرینان توضیح دادن را دوست ندارند. انگار که توضیح درباره رفتار و کارهای شان نوعی ضعف محسوب می شود. اگر شما هم اینطور فکر می کنید، باید بگوییم کاملا دراشتباهید؛ چراکه در بازار مشتریان هیچ وقت با کارآفرینان یک دنده میانه خوبی نخواهند داشت. پس بهتر است هرچه زودتر این عادت قدیمی را کنار بگذارید. 

وقتی یک برند به شما پیشنهاد همکاری می دهد، به ساده ترین زمان ممکن یعنی روی کارتان حساب باز کرده است. این حجم از احترام به شما قطعا دلیل مشخصی دارد. شاید کارفرمای فعلی تان حسابی از شما راضی است یا اینکه طوری در بازار گرد و خاک کرده اید که همه خبردار شده اند. در هر صورت این اعتبار آسان گیرتان نیامده که همینطور الکی از دستش دهید. پس قبل از اینکه با یک خداحافظی سرد دیگران را ناراحت کنید، دلایل تان را به خوبی توضیح دهید. 

یادتان باشد توضیح دادن درباره دلیل رد یک پیشنهاد کاری با بهانه جویی های کلیشه ای فرق دارد. بنابراین مثل یک نویسنده حرفه ای کمی درباره سناریو پیش رو فکر کنید. مثلا اگر پیشنهاد کاری بهتری دارید، می توانید با یک تشکر ساده از شرکت مورد نظر به علاقه تان برای همکاری با یک موسسه دیگر با شرایطی بهتر اشاره کنید. در این صورت نه تنها دلخوری ایجاد نمی شود، بلکه دفعه بعد همین شرکت با دستی پر سراغ تان خواهد آمد. به علاوه، شاید شما هنوز با شغل فعلی تان خیلی رابطه خوبی داشته باشید. پس بیان رضایت تان از شغل فعلی هم می تواند ایده جذاب دیگری برای کنار گذاشتن پیشنهاد کاری باشد. در این صورت هیچ کس نباید از دست شما ناراحت شده یا دلخوری پیش بیاید. 

سریع جواب دهید: وقت طلاست!

چطور یک پیشنهاد شغلی را رد کنیم؟

بعضی ها فکر می کنند هرچه دیرتر با یک کار سخت رو به رو شوند، مدیریتش ساده تر خواهد بود. ما اصلا نم‎ دانیم چنین ایده عجیبی از کجا سر و کله اش پیدا شده، اما در دنیای کسب و کار که کاربرد ندارد. وقتی یک شرکت به شما پیشنهاد کار می دهد، انتظار دارد خیلی زود جوابش را بدهید. این وسط تاخیر زیاد نوعی بی احترامی به آن شرکت محسوب می شود. پس به جای اینکه الکی کارتان را سخت کرده و لقمه را دور سرتان بگردانید، خیلی زود حرف دل تان را بزنید. 

مطلب مرتبط: راهنمای نگارش رزومه برای کسب موقعیت شغلی دلخواه

این روزها در بازار صداقت بیشتر از هر چیز دیگری ارزش دارد. با این حساب شما باید بین تبدیل شدن به قهرمانی دوست داشتنی و صادق در بین کارآفرینان کاردرست یا قرار گرفتن در حاشیه بازار یکی را انتخاب کنید؛ چراکه بی توجهی به پیشنهادات کاری کم کم شما را تبدیل به مهره سوخته ای می کند که حتی یک نفر هم مایل به همکاری با او نیست. 

اگر از ما می شنوید، نهایتا 3 الی 4 روز بعد از دریافت پیشنهاد کاری باید به آن جواب بدهید. شاید گاهی اوقات سرتان خیلی شلوغ باشد یا حتی حوصله کسی را نداشته باشید. در این صورت نهایتا یک هفته وقت خواهید داشت. بعد از آن دیگر کسی سراغ شما را نخواهد گرفت و از همه مهمتر اینکه خیلی روی تان حساب باز نخواهند کرد. پس قبل از اینکه خیلی دیر شود، جواب منفی تان همراه با چند تا دلیل دهن پرکن را آماده کنید؛ به همین سادگی!

منبع: 

https://www.thebalancecareers.com

https://www.betterup.com

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/DGcNCI9L
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه