صرف نظر از این که به عنوان یک مدیر در چه جایگاه و مرحله ای قرار دارید، همواره مواردی آموزنده جدیدی وجود خواهد داشت. بدون شک شما در طول زندگی خود می توانید از موضوعات مختلف، مواردی را بیاموزید که در این رابطه از جمله اقدامات جذاب این است که نگاهی به ویژگی های رفتاری شخصیت های مطرح سینمایی داشته باشید. اگرچه این امر کمی عجیب به نظر می رسد، با این حال واقعیت این است که قهرمانان هر فیلم از ویژگی های منحصر به فرد و متفاوتی برخوردار هستند که به خوبی شاهد تاثیر آن در جریان داستان خواهید بود. در این رابطه بدون شک تعداد فیلم های بی شماری وجود دارد، با این حال در این مقاله به بررسی مواردی خواهیم پرداخت که ویژگی های آن ها برای هر مدیری کاملا کلیدی است.
در همین راستا و در ادامه به بررسی 9 ویژگی منتخب شخصیت ها، خواهیم پرداخت.
1-بدانید که با چگونه باید با سایرین ارتباط برقرار کنید(فیلم گلادیاتور)
توانایی ارتباطی قوی از جمله مزیت های یک مدیر در سازمان محسوب می شود. درواقع شما باید بتوانید در قلب افراد خود نفوذ کرده و آن ها را با اطاعت از خود مجاب نمایید. با نگاهی به مدیران موفق نیز به این نکته پی خواهید برد که آن ها روش های مفیدی برای ارتباط برقرار کردن با سایرین داشته که این امر در رابطه با افراد مختلف، تفاوت هایی را خواهد داشت.
شخصیت مورد نظر: ماکسیموس دسیموس
در طول فیلم نکته ای در رابطه با شخصیت اصلی وجود دارد که در مهارت مدیریتی وی خلاصه می شود. درواقع چه موفقیت های او به عنوان فرمانده لشکر روم و یا به عنوان یک گلادیاتور را مدنظر قرار دهید، بدون شک عامل پیروزی وی در امر مدیریت و رهبری بر سایرین محسوب می شود. با این حال این امر به عنوان یک امر ذاتی تلقی نشده و این امر یک مهارتی است که افراد می توانند آن را در خود ایجاد و یا تقویت نمایند. همین امر هم باعث می شود تا در نهایت افراد مجاب به پیروی از وی شوند. درواقع وی همواره ایجاد انگیزه و ساده کردن دستورات را انجام می دهد که باعث می شود تا در هر مکانی همگان وی را به عنوان یک رهبر خود تلقی کنند. بدون شک شخصیت ماکسیموس نمونه یک مدیر واقعی است که در هر شرایطی می تواند ضمن حفظ روحیه تیم خود، آن ها را به سمت پیروزی مدیریت نماید.
2-همواره یک الگوی منحصر به فرد باشید و همه چیز را با یک مثال مناسب توضیح دهید (سریال بازی تاج و تخت)
مدیران شرکت همواره از سطح دانش و آگاهی بیشتری برخوردار هستند. این امر باعث می شود تا توضیح دادن بسیاری از مسائل برای تیم کاری دشوار شود. درواقع شما نمی توانید انتظار داشته باشید که تمامی افراد به سادگی ای که شما یک مقوله را درک کرده اید، آن را بپذیرند. در این رابطه یک راهکار مناسب وجود دارد که می تواند فهم مسائل را بسیار ساده سازد. درواقع شما با کمک مثال های مرتبط با اصل موضوع، قادر خواهید بود تا در مدت زمان به مراتب کم تر مخاطب را به اطمینان بیش تری برای درستی گفته های خود برسانید.
برای مثال ممکن است شما خواهان ایجاد یک تغییر در محیط شرکت را داشته باشید. بدون شک توضیح دادن دلایل و نتیجه این اقدام، امری زمان بر خواهد بود. با این حال یک مثال ساده می تواند به خوبی همگان را با خواست شما همراه سازد. در آخر توجه داشته باشید که شما باید الگوی خوبی برای سایرین محسوب شوید و بر روی عقاید درست خود حتی در سخت ترین شرایط بمانید تا همگان تا همگان به شایستگی های شما پی ببرند.
شخصیت مورد نظر: ند استارک
وی در سریال پرطرفدار بازی تاج و تخت نقش مشاور پادشاه را برعهده دارد که همواره اهداف خود را از اقداماتی که انجام می دهد، با یک مثال ساده توضیح داده و سایرین را به اطمینان لازم می رساند. همین امر نیز باعث شده است تا وی بتواند تمامی اقدامات مدنظر خود را بدون مخالفتی جدی از سوی سایرین دنبال نماید. وی در طول فیلم همواره به عنوان یک شخصیت فداکار و وفادار معرفی می شود. در نهایت با او با عدم قبول خیانت به پادشاه و زیرپا گذاشتن اصول خود، به اعدام محکوم و جان خود را از دست می دهد.
3-در سخت ترین لحظات نیز تصمیمات درست را اتخاذ نمایید(سریال جوخه برادران)
این امر که یک مدیر بداند در سخت ترین لحظات نیز چگونه تصمیمات درستی را اتخاذ کند، بدون شک از جمله مواردی است که هر تیمی به آن نیاز خواهد داشت. همچنین این دسته از مدیران همواره نسبت به توانایی های درون سازمان خود اطمینان داشته و در تلاش برای استفاده حداکثری و رشد آن هستند. اگرچه برخی بهترین مدیران را افرادی می دانند که همواره نگاه رو به جلو دارند، با این حال لازم است تا در مواردی به عقب برگشته و به دنبال مسیری دیگر برای موفقیت خود باشید.
شخصیت مورد نظر: دیک وینتر
این سریال کوتاه به کارگردانی تام هنکس و استیون اسپیلبرگ و در رابطه با جنگ جهانی دوم است. این سریال داستان یک گروه سرباز را از زمان شروع تمرینات تا پیروزی را به تصویر می کشد. در این رابطه فرمانده گروه شخصیتی به نام دیک وینتر است که تصمیمات وی حتی در بدترین اوضاع و شرایط، از جمله مهم ترین دلایل موفقیت تیم به شمار می رود. در سکانسی مهم در این فیلم فرمانده دیک وینتر میان حمله همه جانبه و عقب نشینی برای بازاریابی قوا و رسیدگی به وضعیت مجروح ها، مورد دوم را انتخاب کرده و در طول فیلم شاهد درستی این تصمیم هستیم که تنها یک مورد از تصمیمات مهم و وی محسوب می شود.
4-همواره برای موفقیت پاداشی را تعیین نمایید(فیلم گرگ وال استریت)
کارمندان شما تنها زمانی نهایت تلاش خود را انجام خواهند داد که اطمینان داشته باشند که اقدامات آن ها مورد توجه شما قرار خواهد گرفت. در این رابطه لازم است تا همواره پاداشی را برای موفقیت ها در نظر گرفته و صادقانه به وعده خود عمل نمایید. در این رابطه توجه داشته باشید که این امر در حفظ روحیه کارمندان و خارج شدن از فشار ناشی از انجام پروژه ای سخت ولی موفق، کاملا موثر خواهد بود.
شخصیت مورد نظر: جردن بلفورت
داستان فیلم گرگ وال استریت در رابطه با زندگی دلال سهام، آقای جردن بلفورت است. وی همواره پس از حتی یک موفقیت کوچک، جشنی را به راه می اندازد که در طول فیلم شاهد تاثیر مثبت آن در روحیه و عملکرد کارمندان خواهید بود. درواقع این امر خود به محرکی جدی برای تلاش مجدد برای کسب یک موفقیت دیگر تبدیل می شود. در این رابطه نیز لازم است تا به رویحه تیم خود توجه داشته و اقدامات خود را برای این امر با توجه به روحیات و تمایلات آن ها، صورت دهید.
5-کارمندان خود را توانمند سازید(فیلم هر یکشنبه کذایی)
بدون شک کارمندانی که همواره بایدها و نبایدها به صورت مکرر برای آن ها تکرار شده و فضای عمل بسیار محدود و مشخصی دارند، پیشرفت خاصی را تجربه نکرده و در سطح موجود باقی خواهند ماند. این امر در حالی است که مدیران برتر همواره به دنبال ایجاد ابزارهای قدرت برای تیم خود بوده و به آن ها فضای کافی را برای پیشرفت و شکوفایی استعدادهای خود می دهند. فراموش نکنید که این امر به معنای کنار گذاشتن کارمندان نبوده و لازم است تا حمایت های کافی از آن ها به خوبی صورت گیرد.
شخصیت مورد نظر: تونی دی آماتو
در این فیلم تونی دی آماتو(با بازی آل پاچینو) مربی یک تیم فوتبالی است که دوران بسیار بدی را سپری کرده و روحیه تیم به شدت پایین است. با این حال وی به طرزی خارق العاده بدون در اختیار داشتن ستاره تیم که دوران مصدومت را سپری می کند، موفق می شود تا تیمی قدرتمند را شکل دهد که موجب حیرت همگان حتی مالک تیم نیز می شود. در این فیلم وی از انجام یک راهکار برای افزایش اعتماد به نفس و قدرت بازیکنان بهره نگرفته و با هر فرد به شیوه درست آن رفتار می نماید. درواقع مسیر موفقیت افراد باید به نحوی باشد که اقدامات شما به عنوان مدیر شرکت تنها نصف کار محسوب شده و باقی راه را خود فردی در کنار حمایت های شما طی نماید.
6-فعال باشید و قدرت بازسازی تیم را در خود افزایش دهید(سریال مردگان متحرک)
حتی اگر بهترین مدیر تمامی دوران ها نیز باشید، شما بدون در اختیار داشتن یک تیم مناسب، قادر به کسب موفقیت نخواهید بود. به همین خاطر بسیار مهم است که تیم خود را با افرادی شایسته تکمیل نمایید. با این حال این امر تنها در انتخاب برترین ها خلاصه نشده و هنر مدیریت در کشف پتانسیل افراد نیز است. درواقع ممکن است برخی از کارمندان از استعدادهای شکوفا نشده ای برخوردار باشند که حمایت شما را نیاز خواهد داشت. فراموش نکنید که همواره ستاره سازی ارزش بیش تری نسبت به جذب برترین ها داشته و این امر اقدامی مقرون به صرفه تر محسوب خواهد شد.
شخصیت مورد نظر: ریک گریمز
شخصیت ریک در سریال نقشی محوری را ایفا می کند، از نمونه های یک رهبر واقعی محسوب می شود. درواقع وی به علت آرامشی که در لحظات حساس دارد، همواره بهترین تصمیمات ممکن را گرفته و تیم خود را از مهلکه نجات می دهد. به همین خاطر هم است که با جلو رفتن داستان همگان وی را به عنوان مغز متفکر گروه دانسته و از وی پیروی می کنند. این فیلم به خوبی بیانگر این است که رهبران همواره افرادی تنومند با قدرت های مافوق بشری نبوده و تنها عامل تفکر و عملکرد، معیار انتخاب محسوب می شود. وی همواره در مواجهه با مسائل مختلف تاثیر هر تصمیم را بر روی تیم ارزیابی کرده و همین امر باعث می شود تا تصمیم نهایی، بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد.
7-ضعف های خود را بشناسید(سه گانه بتمن)
از جمله باورهای رایج و کاملا نادرست مدیران این است که آن ها همواره باید بدون اشتباه باشند. این امر در حالی است که هیچ فردی حتی برترین مدیران و کارآفرینان نیز در این رابطه اشتباهاتی را تجربه کرده اند. با این حال آن ها اجازه نمی دهند که این امر به یک مانع تبدیل شده و اقدام به افزایش قدرت خود می نمایند. فراموش نکنید که بدترین خصلت برای یک مدیر غرور است، به همین خاطر و در راستای کاهش غرور خود، لازم است تا در رابطه با اشتباهات خود مراتب عذرخواهی را به عمل آورید. فراموش نکنید که افراد واکنش بسیار خوبی در برابر شما خواهند داشت اگر صادقانه از اشتباهات خود سخن به میان آورید. در نهایت این امر که نسبت به اشتباهات خود آگاه باشید، به افزایش قدرت شما کمک خواهد نمود.
شخصیت مورد نظر: بتمن
شخصیت ابرقهرمانانه بتمن به نوعی است که همواره در هر قسمت شکست هایی را متحمل می شود. با این حال واکنش فوق العاده وی در این رابطه باعث می شود تا در نهایت بتواند مشکل خود را رفع کرده و اوضاع را تحت کنترل خود درآورد. در این رابطه توجه داشته باشید که در رابطه با شکست های خود این امر که اوضاع را تحلیل کرده و در تلاش برای رفع ضعف ها و اشتباهات خود باشید، بدون شک باعث خواهد شد تا بازگشتی قدرتمندانه تر را تجربه نمایید.
8-به حس و غریزه خود نیز اعتماد داشته باشید(سریال وایکینگ ها)
بهترین مدیران همواره از دل برترین کتاب ها و دوره های آموزشی بیرون نمی آیند. در این رابطه با توجه به عملکرد کارآفرینان و مدیران موفق به این نکته پی خواهید برد که آن ها تنها به دانسته های خود اتکا نکرده و تجربیات و غرایز خود را نیز مورد توجه قرار می دهند. درواقع بسیاری از تصمیمات بزرگ و سرنوشت ساز تاریخ به همین طریق به دست آمده است. به همین خاطر نباید از این منابع تصمیم گیری غافل شد.
شخصیت مورد نظر: راگنار لودبروک
این سریال در رابطه با عصر وایکینگ ها است که قومی جنگ جو بوده و چندین کشور خصوصا در شمال اروپا را به تصاحب خود درآوردند. در این بین فرمانده اصلی شخصیت راگنار لودبروک محسوب می شود که در رابطه با تصمیمات همواره بر غرایز خود اعتماد کرده و همین امر نیز باعث می شود تا وی در رابطه با مسائل مختلف از دیدگاهی نظاره گر باشد که بر سایرین پوشیده بوده و همین امر موجب غافلگیری دشمنان می شود.
9-فراموش نکنید که شما همه چیز را نمی دانید(سریال فرزندان آشوب)
از جمله ویژگی های یک مدیر موفق این است که نسبت به آموزش خود را محدود به سطحی مشخص نکرده و همواره به دنبال افزایش و به روز کردن دانسته های خود است. در این رابطه فراموش نکنید که استفاده از نظر مشاوران و سایر مدیران، خود به عنوان یک کلاس آموزشی محسوب خواهد شد.
شخصیت مورد نظر: جک تالر
در این سریال شخصیت اصلی داستان اگرچه به عنوان رئیس گروه به شما می رود، با این حال علاقه مندی وی به افزایش تجربه و دانش، وی را به استفاده از نظرات افراد و مطالعه سوق می دهد. همین امر هم باعث می شود تا شخصیت وی با جلو رفتن داستان، به فردی پخته تر و مدیری لایق تر تبدیل شود. وی همواره قبل از اتخاذ تصمیمات خود، مشاوره های کافی را از افراد مورد اعتماد گرفته و هیچ گاه به سرعت تصمیمی را انتخاب نمی کند.