برای آنکه کارآفرین موفقی شوید مجبورید نقش ها و وظایف گوناگونی را برعهده بگیرید، به ویژه زمانی که شرکت شما تازه شروع به کار کرده است و به تعداد کافی کارمند ندارید تا تمام حوزه های مورد نیازتان را پوشش دهد.
یادگیری مهارت های ضروری جدید برای شروع کسب و کاری تازه ممکن است گران تمام شود، اما خوشبختانه در چند سال گذشته گسترش مراجع آموزشی آنلاین با کیفیتی بالا و به صورت رایگان رشد روزافزونی داشته است. در ادامه برخی از منابع در دسترس برای یادگیری بیشتر در حوزه های بازاریابی، کارآفرینی، مدیریت کسب و کار و دیگر موضوعات معرفی می شوند.
1- کد آکادمی (CodeAcademy)
این مرجع ارزشمند ارائه کننده کلاس های برنامه نویسی تعاملی به صورت رایگان است و به شما کمک می کند زبان های برنامه نویسی از جمله اچ تی ام ال (HTML)، سی اس اس (CSS)، جاوا اسکریپت (JavaScript) و پی اچ پی (PHP) را بیاموزید. شما می توانید با یک حساب کاربری رایگان، پیشرفت و جریان آموزش خود را ذخیره کنید. یادگیری برنامه نویسی به کارآفرینان کمک می کند تا اگر توسعه دهنده وب ندارند، بتوانند خطاهای (باگ های) سیستم خود را برطرف کنند، یا حتی دست به ساخت وب سایت خود یا محصولاتی نظیر برنامه های کاربردی (اپلیکیشن) بزنند.
2- هاب اسپات آکادمی (HubSpot Academy)
برنامه گواهینامه رایگان، دوره هایی را در حوزه بازاریابی درونگرا/ربایشی ارائه می کند، از جمله موضوعاتی چون بهینه سازی وب سایت، صفحات فرود و جذب علاقه مند. این مهارت ها برای صاحبان کسب و کارهایی ضروری است که تلاش می کنند کسب و کار و حضور آنلاین خود را گسترش دهند.
3- ماز (Moz)
اگر می خواهید بهینه سازی موتور جست وجو را یاد بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما تا حد امکان دیده می شود، به این گنجینه بزرگی از منابع که متعلق به پیشوای سئو، ماز است حتماً سری بزنید. در کنار آکادمی رایگان ماز در این وب سایت تعدادی سمینارهای تحت وب (هم پخش زنده و هم ضبط شده) و رهنمود هایی برای مبتدیان سئو، رسانه های اجتماعی و ایجاد لینک وجود دارد.
4- لرن وست ( LearnVest)
موفق ترین کارآفرینان خوب می دانند چطور پول شان را مدیریت کنند، چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کارشان. در کنار برخورداری از کلاس هایی با هزینه های بسیار ارزان قیمت و قابل پرداخت، سایت لرن وست برخی از کلاس هایش را به صورت رایگان ارائه می کند، از جمله «ایجاد عادت های پولی بهتر» و «چطور بودجه بندی کنیم.»
5- دوره های مشاوره جاویژه (Niche)
اینترنت برای رونق بخشیدن به تعلیم و آموزش ایجاد شده است و می تواند برای کارآفرینانی که می خواهند بیاموزند چطور در جاویژه ای خاص کسب و کار تازه ای راه بیندازند یا کسب و کارشان را رونق ببخشند بسیار سودمند باشد. از میان مربیان و سازمان های معتبری که معمولاً کتاب های الکترونیکی و دوره های آموزشی رایگان در مورد راه اندازی کسب و کار برگزار می کنند، می توان «ناتالی مک نیل» و «مای اون بیزینس» را نام برد. برای پیدا کردن مناسب ترین دوره برای خودتان این عبارات را جست وجو کنید «کلمه کلیدی جاویژه» + «دوره آموزش کسب و کار.»
6- اِدِکْس (edX)
این سایت رایگان در حال حاضر ارائه دهنده بیش از 300 دوره آموزشی در حوزه های گوناگون است، از جمله «ارزیابی مالی و تصمیم گیری» و «کارآفرینی 101: مشتری شما کیست؟» این دوره های آموزشی نه تنها به صورت کلی به کسب و کار می پردازند بلکه می توانند به شما کمک کنند تا مهارت های بیشتری فرابگیرید که متناسب با صنعت شما باشد، از جمله داده های کلان و حفاظت از محیط زیست.
7- خان آکادمی (Khan Academy)
این مرجع آموزشی رایگان با این هدف ایجاد شده تا امکان دسترسی همگانی به آموزش های ریاضی، علوم، هنر، تکنولوژی و . . . را فراهم کند. بیش از 100000 تمرین تعاملی در این سایت وجود دارد که به شما کمک می کند تا آموزه های تان را به صورت عملی به کار ببندید. اگرچه بیشتر دوره ها متناسب برای دانش آموزان دبیرستانی است، اما تعدادی از دوره ها برای هر کسی که می خواهد آموخته هایش را یادآوری کند مناسب است، مانند دوره «مالیات ها و حسابداری.»
8- دوره های آموزش باز ام آی تی (MIT Open Courseware)
این دوره ها در واقع دوره های آموزشی هستند که در دانشگاه ام آی تی تدریس شده اند و حال به صورت رایگان بر روی سایت قرار گرفته اند تا شما به انتخاب خود و آزادانه این دوره ها را ببینید و بخوانید. در این سایت یک صفحه کارآفرینی ایجاد شده که دوره های مناسب برای صاحبان کسب و کارهای نوپا در آن فهرست شده است. دوره هایی مانند «مرحله ابتدایی سرمایه» و «کسب و کار نرم افزاری.»
9- دانشگاه کوتزتاون در پنسیلوانیا (Kutztown University of Pennsylvania)
این دانشگاه حدود 100 دوره دانشگاهی رایگان را بر حسب تقاضا ارائه می کند که برای کارآفرینان بسیار مناسب است، از جمله دوره هایی که به طرح تجاری، عملکرد ها و مدیریت و مالیات کسب و کارهای کوچک می پردازند.
10- کورسِرا (Coursera)
مشابه دوره های آموزش باز ام آی تی، این سایت 114 شریک آموزشی دارد که دوره های آموزشی رایگان را به حدود 10 میلیون کاربر ارائه می کنند. یکی از مزیت های کورسرا این است که دربرگیرنده دوره های بسیار خاصی است و با جاویژه های مشخصی کاملاً تناسب دارد، از جمله «مدیریت داده برای پژوهش بالینی» از دانشگاه وندربیلت و «نوآوری برای کارآفرینان: از ایده تا بازار» از دانشگاه مریلند. شبکه گسترده ای از شرکا در این سایت امکان انتخاب از میان گزینه های فراوانی را فراهم کرده است.
11- اپن کالچر (OpenCulture)
این سایت به خودی خود یک پلتفرم آموزشی نیست بلکه بیشتر منابع رایگان را از سراسر وب گردآوری کرده و به اشتراک می گذارد. در این سایت فهرستی به چشم می خورد که 150 دوره آنلاین رایگان در حوزه کسب و کار را شامل می شود و مرجع خوبی به شمار می آید زیرا ارائه کننده کلاس هایی از آیتیونز یو (iTunes U) و نیز دیگر مباحث به صورت صوتی و تصویری است. همچنین این سایت دربرگیرنده فهرستی از کتاب های الکترونیک رایگان و از دوره هایی با ارائه مدرک و دیگر دوره های آنلاین برخوردار است.
12- یوتیوب (YouTube)
به احتمال زیاد برای بسیاری از کاربران جای تعجب نداشته باشد که یوتیوب را به عنوان یکی از بزرگ ترین موتورهای جست وجوی جهان معرفی کنیم، چرا که حقیقتاً در هر موضوعی که تصور کنید در یوتیوب فیلم موجود است. از سخنرانی های تِد (TED) گرفته تا سمینارهای ضبط شده در مورد راه اندازی کسب و کار های جدید، این سایت منبع رایگان بسیار ارزشمندی برای هر موضوعی است.
13- الیسون (Alison)
این پلتفرم ارائه کننده دوره های آنلاین رایگانی است که از سوی شناخته شده ترین نام ها در دنیای اینترنت امروز از جمله گوگل، مایکروسافت و مک میلان عرضه شده است. این سایت در حال حاضر بیش از 4 میلیون کاربر و بیش از 600 دوره آموزشی دارد و حوزه هایی چون سواد اقتصادی، رشد و توسعه فردی و مهارت های کسب و کار/سرمایه گذاری را پوشش می دهد.
14- سیلور (Saylor)
بنیاد سیلور دوره هایی را با هزینه رایگان ارائه می کند و نیز با کالج ها و دانشگاه های معتبر همکاری می کند تا بتواند اعتبارنامه های با هزینه های قابل پرداخت عرضه کند. دوره های ارائه شده در این سایت مشابه با دوره هایی است که هنگام تحصیل برای مدرک لیسانس با آنها مواجه می شوید.
15- پادکست ها (Podcasts)
اگرچه پادکست دوره ای رسمی محسوب نمی شود، اما شیوه ای شگفت انگیز (و قابل درک) برای پیشرفت در کارآفرینی است. می توانید با کامپیوترتان به صورت آنلاین به پادکست ها گوش دهید (اگر پادکست موردنظر این امکان را داشته باشد) یا از طریق آیتیونز روی گوشی های iOS و اپلیکیشن هایی مانند پادکست ریپابلیک (Podcast Republic) برای گوی های اندروید. پادکست هایی نظیر :Entrepreneur of Fire» (کارآفرینی از جنس آتش) توانسته برای هر قسمت هزاران شنونده را جذب کند و شیوه ای عالی برای یادگیری به روزترین اطلاعات و استراتژی های ممکن محسوب می شود. برای نمونه دیگری از فهرست پادکست های مناسب برای کارآفرینی می توان به فکر کارآفرینی «Think Entrepreneurship» اشاره کرد.
خواه با شنیدن بهتر می آموزید، خواه با تماشای فیلم و خواه با خواندن متن، در هر صورت این فهرست 15 منبع آموزشی برای کارآفرینان می تواند به شما کمک کند تا در مورد راه اندازی کسب و کار، حسابداری و کسب مشتری مطالب مفیدی بیاموزید.