امروزه فیلم ها به عنوان پربیننده ترین منابع اطلاعاتی محسوب می شوند. درواقع اگر در گذشته این کتاب ها بودند که افراد را به خود جذب می کردند، امروزه با رشد تکنولوژی این جایگاه مختص به فیلم ها می باشد. در این بین با توجه به این امر که هر ساله فیلم های بی شماری در سراسر جهان تولید می شود، ضروری است تا تمرکز خود را روی مواردی که بیش ترین ارتباط را با حوزه کاری تان دارند، قرار دهید. بدون شک مدیریت از جمله مشاغل سخت و مهم محسوب می شود و آینده و بقای شرکت در ارتباط مستقیمی با نحوه عملکرد آن قرار دارد.
در همین راستا و در ادامه به بررسی پنج فیلمی که حاوی نکات ارزشمند مدیریتی است، خواهیم پرداخت.
1-پل رودخانه کوای (1957)
کارگردان: دیوید لین
این فیلم برنده چندین جایزه اسکار، گلدن کلوپ و بفتا بوده و از جمله فیلم های تحسین شده تاریخ سینما محسوب می شود. داستان این فیلم براساس رمانی به همین نام در ارتباط با جنگ جهانی دوم است. در این فیلم فرماندهی ژاپنی اسرای انگلیسی خود را مجبور به ساخت پلی حیاتی برای نیروهای خود می کند. اگرچه فرمانده نیروهای انگلیسی در ابتدا با این امر مخالف است، با این حال در نهایت وی کار خود را به بهترین شکل به پایان رسانده و در بهترین موقعیت آن را منفجر می سازد.
مطلب مرتبط:18 فیلمی که هر کارآفرین باید به تماشای آن بنشیند
نکته مهم این فیلم در نحوه عملکرد فرمانده انگلیسی می باشد. وی دارای شخصیتی متین و در عین حال سرسخت است. همین امر هم باعث می شود تا وی در کمال خونسردی و با برنامه جلو برود. درواقع این فیلم همواره مخاطب را در شرایطی قرار می دهد که انتظار رفتاری هیجانی را دارند، با این حال با غافلگیری مخاطب خود، اهمیت رفتار مدیرانه وی را به اثبات می رساند.
به همین خاطر این فیلم به مدیران یادآور می شود که حتی در بدترین شرایط نباید از الگوهای رفتاری درست خود دست کشید و همواره باید آماده نبرد با سختی ها برای ایجاد شرایط بهتر باشید. توجه داشته باشید که پایان خوب این داستان تنها زمانی رخ داد که شخصیت اصلی فیلم (فرمانده واردن) توانست تا رهبری مناسبی را داشته باشد که بدون شک می تواند الهام بخش هر مدیری باشد.
2-لینکلن (2012)
کارگردان: استیون اسپیلبرگ
این فیلم درواقع نمایشگر بخشی از زندگی شانزدهمین رئیس جمهور آمریکا، آبراهام لینکلن است. تمرکز اصلی این فیلم بر روی چهار ماه پایانی زندگی وی و تلاش های او در راستای به تصویب رساندن سیزدهمین اصلاحیه قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، است. اهمیت این موضوع از آن جهت است که به موجب آن برده داری در آمریکا ممنوع اعلام شد. این فیلم به خوبی نشان می دهد که در مسیر انجام کاری بزرگ حتی دوستان آدم نیز ممکن است به سدی برای هدف شما تبدل شوند.
به همین خاطر لازم است همواره با هوشمندی رفتار کرده و برای بدترین حالت ممکن نیز برنامه ریزی داشته باشید. بدون شک موفقیت نه تنها به عملکرد شایسته بلکه به میزان سرسختی شنا نیز بستگی خواهد داشت. نکته دیگری که لازم است در این فیلم مورد توجه قرار گیرد این است که در آن مدیر موفق را فردی قدرتمند توصیف نمی کند بلکه رمز موفقیت را در نحوه رفتار عاقلانه افراد می داند.
3-سخنرانی پادشاه (2010)
کارگردان: تام هوپر
این فیلم درباره بخشی از زندگی جرج ششم، پادشاه بریتانیا و پدر الیزابت دوم(پادشاه حال حاضر این کشور) است. وی در ابتدا با مشکل لکنت زبان مواجه بوده و همین امر اعتماد به نفس او برای پادشاهی آینده را به طور کامل از بین برده است. با این حال یک درمان گر با تلاشی فوق العاده و روش هایی متنوع در نهایت می تواند وی را که در ابتدا هیچ گونه تمایلی به روش های وی از خود نشان نمی داد، درمان کرده و به دوست صمیمی وی تبدیل شود. در نهایت در سکانس پایانی جرج ششم در بین حضار سخنرانی ای بی نقص را انجام می دهد که مورد تشویق همگان قرار می گیرد. درواقع این فیلم حاوی این نکته مدیریتی ارزشمند است که نباید اجازه داد که محدودیت ها شما را از مسئولیت های تان عقب بیندازد. بدون شک همه ما با مشکلاتی مواجه هستیم و باید روش های هرچند ناخوشایند را برای اعمال تغییری ضروری صورت دهیم.
4-مانیبال (2011)
کارگردان: بنت میلر
این فیلم روایتگر داستانی واقعی از یک مربی ناموفق بیسبال است که نتایج بسیار ضعیفی را به دست آورده و در آستانه فروپاشی قرار دارد. با این حال وی که پیروز شدن را تنها چاره خود می بیند به همراهی کمک مربی جدید خود و با پیروی از یکسری الگوهای ریاضی، شروه به استخدام بازیکنان و ساختن دوباره تیم خود می کند. در نهایت وی در کمال ناباوری موفق می شود تا عنوان قهرمانی را به دست آورد. بدون شک مربیان نیز نقشی تقریبا مشابه مدیران داشته و به همین خاطر مدیران به راحتی می توانند با شخصیت اصلی داستان ارتباط برقرار سازند. نکته مهم این فیلم در تسلیم نشدن و تلاش برای بهبود اوضاع با تکیه بر روش های جدید و پرخطر است. درواقع در این فیلم یک مدیر خوب را فردی معرفی می کند که از قدرت ریسک و تعامل بالایی برخوردار باشد.
5-همشهری کین (1941)
کارگردان: اورسن ولز
این فیلم به انتخاب بنیاد فیلم آمریکا به عنوان برترین فیلم تاریخ شناخته شده است و داستان سرمایه دار پرنفوذی را روایت می کند که اخلاق تند وی باعث می شود تمامی اطرافیان خود را از دست بدهد. وی در آخرین لحظه های زندگی خود با حسرت نامی را به زبان می آورد که بعد ها پس از تحقیقات گروهی خبرنگار مشخص می شود که متعلق به اسباب بازی دوره کودکی وی بوده است.
درواقع این فیلم نگاهی انتقادی به روند کسب ثروت در افراد داشته و اشاره دارد که خوشبختی و موفقیت تنها زمانی میسر خواهد شد که فرد در دو جنبه مهم زندگی خود (کار و زندگی شخصی) بتواند موفق ظاهر شود. به همین خاطر در این فیلم مدیر موفق فردی تلقی می شود که در زندگی شخصی خود نیز توانسته باشد به موفقیت دست پیدا کرده و از حد مطلوبی از اخلاقیات بهرمند سود.