چهارشنبه, ۱۶ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Wed, 6 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

برخی رفتارها و تفکرات موسسان کسب و کارها به صورت نامشخص روی مسیر شرکت تاثیر گذاشته و باعث موفقیت یا شکست آنها می شود.

مسیر حرکت شرکت ها از حالت استارتاپ به موفقیت های بزرگ هیچ گاه هموار نیست. در مسیر فراز و فرودهای کسب وکارها، افراد معدودی سطح پایدار موفقیت یا منابع مالی فراوان را تجربه خواهند کرد. در این میان کار زیاد، تعهد و استعداد مهم هستند اما درگیری میان موفقیت و شکست، بسیاری کارآفرینان را در مراحل میانی گرفتار می کند.

درگیری میان شکست و موفقیت برای مدیرانی پیش می آید که به خاطر شرایط محیطی و اجتماعی، درک صحیحی از «موفق بودن» ندارند. اگرچه این درگیری عموما برای افرادی که به اهدافشان نمی رسند پیش می آید، حتی افراد فوق موفق هم در معرض ترس از شکست و احساس گناه از پیروزی هستند.

مطلب مرتبط: از شکست خود درس بگیرید

ترس از شکست

ترس از شکست تا حدودی محرک افراد است اما می تواند آنها را به بیراهه نیز ببرد. ترس بیش از اندازه مشکلات و موانعی را بر سر کسب وکار شما ایجاد خواهد کرد. استرس ناشی از ترس باعث می شود از ریسک ها فرار کرده و فرصت ها را نادیده بگیریم؛ چرا که افراد ترسو ترجیح می دهند از شکست اجتناب کنند تا این که یک قدم به جلو برداشته و شانس شکست را متحمل شوند.

فشار برای پیروزی نیز اثر عکس خواهد داشت. در اثر این احساس، شما ریسک های زیادی متحمل می شوید تا با پیروزی های مکرر احتمالی جلوی شکست را بگیرید. در نتیجه تصمیمات شما به سرعت اتخاذ شده و سرمایه را با هراس خرج می کنید.

در هر دو موقعیت بالا شما با ترس و کمبود احساس اعتماد به نفس کار می کنید که در نهایت نتایجی به بار خواهد آورد که نشان دهنده ی شک شخصی شما و ناامیدی از مسیر پیش رو خواهد بود. کارشناسان می گویند نگرش ذهنی رهبر هر سازمان، نشان دهنده ی موفقیت یا شکست احتمالی آن در آینده است. رهبری که با ترس از شکست کار می کند، در ذهنش خود را شکست خورده می بیند. او تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا شکست را از دنیای اطراف خود مخفی کند. در این مسیر حتی فرصت لذت بردن از تلاش ها برای پیشرفت شرکت نیز از بین می رود.

برای این که احساس ترس از شکست را در خود جستجو کنید، به یکی از شرایط دشوار پیشین شرکت فکر کنید. به عنوان مثال زمانی که پول کافی نداشته اید، از رقیبی در بازار شکست خورده اید یا یکی از بهترین کارمندان شرکت را ترک کرده است. قطعا تمامی این حالت ها بازخوردهایی احساسی دارند اما ترس مخرب زمانی است که نگران دیدگاه و نظر دیگران در مورد خودتان به عنوان رهبر باشید. یک رهبر ترسو از کمبود منابع مالی نمی ترسد بلکه نگران تفکر دیگران در مورد شکست خودش است.

احساس گناه از پیروزی

انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و جامعه ی اطرافشان تاثیر مستقیمی در رفتارها و عقایدشان دارد. شما به صورت ناخودآگاه شبیه اطرافیان خود عمل کرده و سطح موفقیت و پیشرفت آنها را الگوبرداری می کنید. حال اگر پس از مدتی به خاطر تلاش و پیشرفت موفق شده و به سطح بالاتری از جامعه ی گذشته برسید، احساس بر هم زدن داینامیک آن جامعه را دارید. به بیان دیگر حتی با این که اطرافیان از موفقیت شما خوشحال هستند، چون بالاتر از آنها قرار گرفته اید، احساس گناه خواهید کرد؛ چرا که اطرافیان و خانواده، آن چه شما دارید را ندارند.

شاید احساس کنید که اطرافیان و کسانی که در طول زندگی همراهتان بوده اند را نادیده گرفته اید. پس از موفقیت شما محل زندگی خود را تغییر می دهید، بیشتر از روابط اجتماعی کار می کنید و دوست های جدید با رویاهایی بزرگتر از دوستان قدیمی خواهید داشت. در این شرایط شاید حاضر شوید موفقیت خود را قربانی برگشتن به شرایط و دوستان قبلی خود بکنید.

ریشه هر دو مورد گفته شده یعنی ترس از شکست و احساس گناه از پیروزی، در تفکر دیگران از ما قرار دارد. اکثر افراد هدف از موفقیت را تفکر محترمانه و عالی اطرافیان از خود نمی دانند اما به صورت ناخودآگاه به سمت آن حرکت می کنند. بهترین راه حل در برابر این دو مسئله، آگاه بودن از آنها و اجازه ندادن به این احساسات برای شکل دهی تصمیمات کاری است.

مطلب مرتبط: ریشه‌یابی عوامل شکست

در نهایت همیشه به یاد داشته باشید که چرا کارآفرین شدید. آیا این کار را تنها برای موفقیت شخصی انجام می دهید؟ اگر چنین هدفی دارید هیچ گاه راضی نخواهید شد. هدفی بزرگتر پیدا کنید و در تمام تصمیم گیری ها به آن توجه کنید. وقتی هدفی فراتر از خودتان داشته باشید، همیشه حس موفقیت خواهید داشت و تفکر و صحبت های دیگران برایتان بی معنی خواهد شد.

منبع : inc/zoomit
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/HuwrKUF6
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکس
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه