تویوتا به منظور توسعه خط تولید خودروهای سلول سوختی هیدروژنی، می خواهد یک کارخانه جدید مخصوص اینگونه خودروها احداث کند.
به گزارش ایسنا به نقل از وب سایت Industry Leaders Magazine، بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانه ای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای الکتریکی، برقی و سلول سوختی هیدروژنی را که دوستدار محیط زیست اند، به تولید انبوه برسانند.
حالا شرکت خودروسازی تویوتا که از فعال ترین و برترین خودروسازان جهان است به تازگی تصمیم گرفته است که به منظور افزایش تعداد خودروهای پاک مجهز به این فناوری، کارخانه جدیدی را احداث کند تا بتواند به تولید قطعات مورد نیاز این خودروها و همچنین توسعه خط تولید آنها بپردازد.
تویوتا بدین منظور می خواهد تولید سلول های سوختی را به یک کارخانه جدید در تویوتا سیتی ژاپن که ۷۰ هزار متر مساحت دارد، منتقل کند. این شرکت همچنین مخازن هیدروژن را به یکی دیگر از کارخانه هایش در شیمویوما منتقل می کند. این دو کارخانه قرار است تا دو سال آینده یعنی سال ۲۰۲۰ میلادی فعالیت رسمی خود را آغاز کنند.
فناوری سلول های سوختی از مخلوط کردن هوا و هیدروژن، برق تولید کرده و به عنوان نیروی محرکه موتور خودروهای پاک و برقی استفاده خواهد شد. مخازن هیدروژن خودروهای سلول سوختی نیز از جنس الیاف کربن تولید می شوند تا مقاومت بالایی داشته باشند.
تویوتا قصد دارد فروش خود از این خودروهای پاک را به سالانه ۳۰ هزار خودرو برساند که البته این رقم با آنچه که تویوتا تاکنون انجام داده است، تفاوت زیادی دارد. بنابراین این خودروساز ژاپنی تصمیم گرفته است که دو کارخانه بزرگ بدین منظور توسعه داده و احداث کند تا بتواند تولید و در نتیجه فروش و درآمد خود از این دسته خودروها را به هدف نهایی خود برساند.
سال گذشته تویوتا توانست تنها ۳ هزار دستگاه خودروی سلول سوختی هیدروژنی را به فروش برساند این در حالیست که تویوتا می خواهد از سال ۲۰۲۰ میلادی، هر ساله ۱۰ هزار دستگاه خودروی هیدروژنی را به لیست فروش خود اضافه کند.
هم اکنون خودروی هیدروژنی تویوتا میرای که در بازار کشورهای ایالات متحده امریکا، ژاپن و ۹ کشور دیگر اروپایی دیگر عرضه شده است، توانسته است عملکرد موفقیت آمیزی را برای خود به ثبت برساند. مدیران ارشد تویوتا بر این باورند که افزایش تولید اینگونه خودروها، مهم ترین و بزرگترین راهکار برای کاهش قیمت آنهاست.
تویوتا میرای در حال حاضر با قیمت ۵۹ هزار و ۲۶۰ دلار در بازار ایالات متحده عرضه می شود و امکان خرید اقساطی این خودرو نیز با قسط ۳۶ ماهه و به مبلغ ۳۴۹ دلار در ماه وجود دارد. یکی از مشکلات تویوتا در آمریکا این است که میرای تنها در ایالت کالیفرنیا به فروش می رسد چرا که این ایالت میزبان بیشترین تعداد جایگاه های سوختگیری خودروهای هیدروژنی است.
بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامه های خود بدین منظور رونمایی کرده اند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکت های خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامه های خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.
دولت های بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه ۲۰۳۰ و نهایتا تا دهه ۲۰۴۰ میلادی (حدودا دو دهه آینده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.